Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Metin Feyzioğlu’ndan yeni açıklama

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Yargının siyasi hesaplaşma arenasına dönüşmesine karşıyız” dedi.

 

Ankara Barosu tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı, 8 Ocak’ta Türkiye Barolar Birliği Avukat Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde başladı. 10 Ocak’a kadar ‘Demokrasi Hukukun Üstünlüğü ve Savunma Hakkı’ ana başlığı etrafında sürdürülecek kurultaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy ve birçok hukukçu, siyasetçi katıldı. Türkiye’deki hukuk gündeminin her açıdan tartışılabildiği kurultayın açılış konuşmasını yapan Feyzioğlu, halkın demokratik hakkına siyasetçilerin alışması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

 

Bir toplumun iki kanadı vardır; bilim ve sanat. Bu kanatlardan herhangi birisi kırılırsa o toplum havalanamaz, uçamaz, çağdaşlaşamaz. Böyle toplumlara tavuk toplum denir. Çünkü kanatlanamadığı için önüne konanı gagalar, arkasından yumurtasını alıverirler. Bizim bilim ve sanatta kanatlanmamız lazım ve sanat damarı kesildiğinde biliniz ki biz hukukçular sadece olanı tekrarlayan teknik kişilere dönüşürler. Özgürleştirici yorumlar asla yapamazlar.”

 

YÖNETEMEYEN BİR DEMOKRASİMİZ, ADALET DAĞITAMAYAN BİR YARGIMIZ VAR”

 

Feyzioğlu, Atatürk’ün ışıklı yolundan gitmek için söz vermiş insanlar olduklarını vurgulayarak, “Yönetemeyen bir demokrasimiz var, adalet dağıtamayan bir yargımız var” ifadesini kullandı. Yargıya yönelik salvolarla adalet güveni sarsılmış bir toplum ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Feyzioğlu, “Toplum artık beni hangi hakim yargılıyor diye sormaya başladı. Paralel devlet iddiaları karşısında daha da somutlaştırıyor yurttaşımız sorusunu, beni hangi devletin hakimi yargılıyor diye sormaya başladığı anda biliniz ki mülk temelsiz kalmaktadır. Adalet mülkün temelidir ve bu mülkün temelsiz kalması, binanın çökmesi hepimizi yıkıntının altında bırakır. Gün devletin çivilerini tekrar çakma zamanıdır. Gün sevgi ile hoşgörü ile yeniden pırıl pırıl bir gelecek için birleşme ve konuşma zamanıdır. İşte TBB olarak demokratik devleti inşa etmek için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Feyzioğlu şöyle devam etti:

 

Bizim kıblemiz insandır. Bizim merkezimizde insan vardır. İnsana dair her şey değerlidir, her şey güzeldir. İnsanı değerli saymayan hiçbir ideoloji kanaatimizce değersizdir. TBB ve baroları bu ülkenin umududur. Biz hiç kimseden yana olmadık. Seçenekler arasına sıkışmayı reddettik. Yanlışlardan yanlış beğen anlayışına karşıyız. Hukuk devletini, demokrasiyi inşa edelim diyoruz. Biz devreden çıktığımızda hakimler ve savcılar devletin cübbelerini giymiş sıradan bürokrat olurlar, biz hakimi hakim, savcıyı savcı yaparız.”

 

Yaşanan olayların takipçisi olacağını vurgulayan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

 

Son günlerde ciddi bir tartışma ve kaos ortamı var. Yolsuzluk soruşturması gündeme Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmeyecek bir bomba olarak düştü. Bu operasyonun gittiği yere kadar takip edilmesi gerektiğini en başından beri söylüyorum. Aynı zamanda soruşturma patladıktan sonra devletin en üst yerlerinde, makamlarında bulunanlar yargının ve emniyetin içerisinde bir paralel devlet oluşumu vardır dediler ve TSK’yı yargı eliyle kumpas kurduğunu ifade ettiler. Duruşumuz şu şekildedir; yolsuzluk soruşturması ciddidir. Sonuna kadar takip edilmesi gerekir. Yolsuzluk soruşturmasında düğmeye basılmasının sebebi siyasi iktidarın artık bir ittifak olduğu ortaya çıkmış iki kanadının birbirine düşmüş olmasıdır. Düğmeye basılmasının nedeni ittifakın çatlamasıdır. Sonrasında ortaya çıkanlar asla örtbas edilmeyecektir. Biz yargının siyasi hesaplaşma arenasına dönüşmesine karşıyız.”

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]