Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Karadeniz Fırtınası YTÜ’yü Salladı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’daki Trabzonlu üniversiteliler, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Resul Dindar konserinde bir araya geldiler. Trabzonlu olan YTÜ Rektörü Yüksek’in, doğup büyüdüğü yerlere özlemini dile getirdiği geceye, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı.

 

 

Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Resul Dindar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) verdiği konserde binlerce genci coşturdu. Konsere alanını hınca hınç dolduran gençler, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve davetliler arasında yer alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na sevgi gösterisinde bulundular.

 

KARADENİZ-FIRTINASI-YTU

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden İbrahim Yüksek’in organize ettiği, YTÜ Müzik Kulübü katkılarıyla gerçekleşen Resul Dindar konserinde yüzlerce Karadenizli genç ve müziksever coşku dolu anlar yaşadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi kapasitesinin hayli üzerine çıkan coşkulu bir kalabalık eşliğinde düzenlenen konsere, YTÜ Rektörü İsmail Yüksek ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanı sıra Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakıf Müdürü Şahmeran Gülbay, Trabzonlu işadamları ve bürokratlar, Trabzon sosyal yardımlaşma dernekleri yöneticileri de katıldı.

 

 

Tanışma yemeğinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden etkinlikte salonu dolduran binlerce genç, Kemence Ustası Yusuf Kemal Keskin eşliğinde horona eşlik etti.

 

 

Konser öncesi kendisi de Trabzonlu olan YTÜ Rektörü İsmail Yüksek kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Yüksek, gençlere ellerinde bulunan imkanlara şükretmeleri ve daha fazlasını elde etmek için çok çalışmaları gerektiğini kendisinden örnekler vererek açıkladı.

 

 

Trabzon’da doğup büyümenin yanı sıra aile içindeki örnek profillerin kendisine sevgi ve saygıyı öğrettiğini ifade eden Yüksek, “Rahmetli dedemden ve Babaannemden saygının ve sevginin ne olduğunu öğrendim.” diye başladığı konuşmasını şu anlamlı cümlelerle sürdürdü:

 

Evde olan ekmeğin komşu ile paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Ormanda bulduğu kestaneyi, bahçede bulduğu armudu veya cevizleri kuşağına koyup ilk gördüğü çocuğa veren annem çocuk sevgisini, merhameti ve bölüşmeyi öğretti. Zor doğa koşulları vatanın her şartta sevilmesi ve ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini öğretti. Saygı ve sevgi sınırlarını aşmayan akşam muhabbetleri ile dinlenen ajansların aile içinde yorumlanması, insanlığa bakışımızı öğretti. Sonuç olarak insan olmanın olmazsa olmazlarını öğrendiğim güzel memleketimi çok özlüyor oradan uzakta olmanın hüznünü, her fırsatta sizlerle beraber olmak suretiyle bir nebze olsun atmak istiyorum.”

 

Rektör Yüksek’in konuşması salonu dolduran gençler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

 

Yüksek’in ardından kürsüye çıkan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, hemşerileriyle İstanbul’da böyle bir organizasyonda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasında Trabzonspor ile ilgili de bilgi veren Başkan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’u hak ettiği yere taşımak ve hakkını savunmak için yönetim olarak var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

 

Hacıosmanoğlu’nun konuşması salonu dolduran gençler tarafından sık sık tezahüratlarla kesildi.

 

Organizasyonun koordinatörlüğünü üstlenen YTÜ Rektörü İsmail Yüksek’in oğlu İbrahim Yüksek’de “Kemençenin bir ruhu varsa bizi bu gün bir araya getiren bu ruhtur’ diye başladığı 

konuşmasında “Karadeniz insanı evlerin arasındaki mesafeden ve dik yamaçlardan ötürü tek olmak mecburiyetindedir. Bu mecburiyet bizleri ayıramamış birbirimize daha çok bağlamıştır. Birbirimize her zaman yardım etmiş ve yalnız bırakmamışızdır. Bu günde bunun en güzel örneklerinden birini gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından sahneye Karadeniz müziğinin sevilen seslerinden Resul Dindar çıktı. Yaklaşık 2 saat boyunca sevilen şarkılarını salonu hınca hınç dolduran Trabzonlu gençler için seslendiren Dindar, müziği ve sempatik tavırlarıyla gençleri coşturdu. Dindar’ın şarkılarına gençlerin de eşlik etmesiyle adeta salonda yer yerinden oynadı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]