Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Vali Mutlu: “İstanbul’un Kışa Hazır Olduğu Görüldü”

Yayınlanma:
ABONE OL


 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un iki günlük kar bilançosunu açıkladı. İstanbul’un kışa hazır olduğunu belirten Vali Mutlu, “İstanbul’da iki gündür devam eden kış koşullarında herhangi bir olumsuz tablo söz konusu değil” dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde(PEKOM) katıldığı bir programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İki gündür etkisini gösteren kar yağışıyla ilgili soruları değerlendiren Mutlu, “İstanbul’da iki gündür devam eden kış koşullarında herhangi bir olumsuz bir tablo söz konusu değil. Elbette ki zaman zaman ufak tefek sorunlar yaşanabilir. Milyonlarca aracın ve kişinin şehir trafiğinde dolaştığı bir ortamda ilk kez yılın ilk karını oldukça da soğuk bir havada hissediyorsunuz. Ama buna rağmen İstanbul’un kışa hazır olduğu görüldü” dedi.
Meteorolojiden gelen yeni bir yağış dalgasının beklenip beklenilmediği sorulan Vali Mutlu, “Şuanda yok, hafta sonu itibariyle hava şartlarının normalleşeceğine yönelik ama yine de tedbirli olmak lazım. Önümüzde uzun bir kış var. Dolayısıyla tedbirlerinizi sürekli kılmanız gerekiyor. Günübirlik tedbirler değil, kış dönemine mahsus tedbirlerini alacaksınız. Sürücüler araçlarına kar lastiklerini takarak çıkacaklar. Ticari vasıtalar da mutlak süratle kar lastiklerini takarak çıkacaklar” diye yanıtladı.
İki günlük kar bilançosunu da açıklayan Vali Mutlu, “Normalde İstanbul’da 130-140 civarında maddi hasarlı kazalar oluyor ama bu iki günlük süreçte günlük ortalamanın 200’ün ortasına çıktığını 250’ye yaklaştığını görüyoruz. Bu şu demek oluyor; demek ki tedbirinizi almazsanız maddi hasarlı kazalar yaşıyorsunuz. Allah muhafaza ölümlü, yaralamalı çok daha ağır hasarlı kazalara da sebebiyet verebilirsiniz. Bu hem sizin için hem başkaları için de sıkıntıdır. O bakımdan bütün kış süresince tedbirlerimizi yoğunlaştırması şart. Böyle yaparsak kışı daha rahatlıkla geçirebiliriz. Ama hiç tedbir almayalım fakat kış rahat geçsin. Böyle bir şey yok” dedi.
Öğrencilerin okulların tatil edilmesine ilişkin attığı tweetler de sorulan Vali Mutlu, “Sevgili gençlerde çok yoğun bir şekilde bana ulaştılar. ‘Vali amca (okulları) neden tatil etmiyorsunuz?’ diye pek çok mesaj geldi. Elbette ki sevgili gençler eğitimi seviyorlar, onda en ufak bir tereddüdümüz yok. Fakat bir iki günlük kar tatili de gençlerin hoşuna gidiyor. Elbette ki onları bu manada bizde korumak isteriz kış şartlarından ve soğuktan. Dolayısıyla onların okula rahat ulaşması için alınması gereken tedbirlerimizi aldık. Büyük oranda başarılı bir şekilde eğitim-öğretim hiç aksamaksızın yürüdü” diye konuştu.
Daha ağır kış şartları oluştuğu takdirde okulları tatil edebileceklerini ifade eden Vali Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü; “2 milyon 700 bin öğrencimiz var, 3 bin 500’e yakın okulumuz var. Bu kadar geniş bir eğitim alanımızda iki günü problemsiz bir şekilde geçirdik. Ufak tefek sıkıntılar vardır, servislerin biraz daha tedbirli olması gerekir. Bunun ötesinde bir problem yok. Bundan sonra uzun bir kış var. Bundan daha ağır bir tablo önümüze çıkarsa elbette ki seve seve tatillerini veririz. Evlerinde güvenli bir ortamda kalmalarını isteriz. Ama onları olumsuz yönde etkileyecek bir tablo yoktu. Biraz kışı sevdiğimiz gibi yaşamamızda da fayda var. Hemen aklımıza tatili getirmemiz gerekiyor. Vali amcaları zaten her zaman onların güvenlikleri ile ilgili tedbirleri alır ve uygular. Eğitimlerini aksatmamak, onların eğitimlerine destek olmak durumundayız. İhtiyaç olduğunda da elbete ki tatil yapma konusunda da biz onların ihtiyaçlarını mutlaka gözetiriz ve ihtiyaç olduğunda da tatillerini veririz.”

 

 


İSTANBUL (İHA)

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent […]