Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mustafa Sarıgül, İstanbul adaylığını resmen açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıgül Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için CHP’ye başvurusunu yaptı. Sarıgül, seçim kampanyaları sırasında rakip adayları kötülemeyeceklerini belirterek, “Yürüteceğimiz kampanya Türk siyasi yaşamında dönüm noktası olacak” dedi.
Mustafa Sarıgül, öğle saatlerinde Şişhane’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Seçim otobüsüyle il binasına gelen Sarıgül’ü çok sayıda partili ‘Çare Sarıgül’ sloganları ve alkışlarıyla karşıladı. Daha sonra halkı selamlayan Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yla birlikte basın toplantısı düzenledi. “İstanbul’umuz tarihi bir günü yaşıyor” diyen Mustafa Sarıgül, “Biz coğrafi konumu çok önemli olan İstanbul’umuzu çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımızı yürekten inanıyorum. İstanbul’un planlı bir gelişmeye ihtiyacı var, inşallah da bunu biz karşılayacağız. Amacımız İstanbul’u gerçek bir kültür başkenti haline getirmektir. İstanbul’umuzu dünya turizminin gözbebeği haline getirmek için turizmde, sağlıkta da bilimsel yaklaşımlara ihtiyaç vardır. CHP olarak en güzel bir şekilde sağlayacağız. İstanbul’umuzun daha mutlu olması için CHP hazırdır. Bana oy vermeyen yurttaşlarımın da haklarını ve hukuklarını koruyacağım” dedi.

“BENİM EN BÜYÜK ANKETLERİM MEYDANLAR”
Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, Gürsel Tekin’in de aday adaylığı açıklamalarının sorulması üzerine, “Ben bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ama ben Türkiye’nin her noktasını, İstanbul’un her sokağını, mahallelerin bütün bir bölümünü geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbullu yurttaşlarımın haktan, adalet duygusundan yana iyi kararlar vereceğine inanıyorum. Benim en büyük anketlerim meydanlar. Seçim çalışmaları için gittiğim yerlerde de zaten bunları görüyorum. Sarıgül CHP mektebinin talebesidir. Sarıgül’ün iki tane görevi vardır. Birinci görevi ulusal bayrağımızı, ikinci görevi de CHP bayrağını zirveye taşımak. Bu konudaki değerlendirmeler önce CHP arkadaşlarımın, sonra da İstanbullu bütün yurttaşlarımındır. İstanbullu arkadaşlarımızın en güzel bir şekilde karşılık vereceğine inanıyorum. İstanbullu arkadaşlarımızın değişim istediklerini de gördüm. Onların güzel bakışları seçimlere de yansıyacaktır” diye konuştu.
Sarıgül bir soru üzerine de, “Ön seçimlerin bereketine, güzelliğine inanan bir başkanım. İl yönetimlerinde, milletvekili olduğum zamanda sandıktan çıktım. Ben sandığa inanıyorum. Ön seçimi çok çok arzu ediyorum. Ama değerlendirme CHP’nindir. Takdir onlarındır. Ben onların vereceği karara uyarım” dedi.

“RAKİPLERİMİZİ KÖTÜLEMEYECEĞİZ, KARALAMAYACAĞIZ”
Sarıgül, Esenyurt’ta yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili bir soru üzerine de, “Gerekli donanımları yapmadan, oraya 200 bina yerine 500 bina yaparsanız, bu sorunlar her zaman olacaktır. 20 senedir bu yana İstanbul’u yöneten bir yönetim anlayışının ne kadar yorgun ve heyecanlarının azaldığını gösteriyor” dedi.
“Bu kampanya esnasında biz rakiplerimizi kötülemeyeceğiz, karalamayacağız” diyen Sarıgül, siyasetin etik kurallarından hiçbir zaman ayrılmayacaklarını, yapılmaması gerekenleri de olay yerinde vatandaşlarla paylaşacaklarını söyledi. “Planlı şehir” vurgusu yapan Sarıgül, “Alt yapısı yapılmadan o şehrin yeniden yapılanmasını doğru bulmuyoruz. Plansız büyümelerin doğru olmadığını da ifade etmek istiyorum. Esenyurt’ta yaşanan olay budur. Yarın öbür gün aynı şekilde diğer mahallelerde de aynı olaylar alt yapıda da, elektrikte de, doğalgazda da meydana gelir diye korkuyorum. Bunların tedbirlerini en iyi şekilde alacağız” ifadelerini kullandı.
Mustafa Sarıgül, seçim döneminde çok farklı bir kampanya yürüteceklerini ifade ederek, “Yürüteceğimiz kampanya Türk siyasi yaşamında dönüm noktası olacak. Kampanyamızın nezaketinden, zarafetinden, güzelliğinden herkes etkilenecek. Çok somut olaylarla geleceğiz. Yapamayacağımız hiçbir şeyi yurttaşlarımıza kesinlikle söz vermeyeceğiz. Oy almak için hiçbir popülist yaklaşım içinde olmayacağız. Ayağı yere basmayan toplumda bütün yurttaşlarımızın kabul etmediği hiçbir görüş ve düşünceyi yurttaşlarımızla paylaşmayacağız. Bugün iktidarda olanlar yarın muhalefete düştüklerinde kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa, bugün muhalefettekilere öyle davranmaları lazım. Biz muhalefettekileri ezen, yok sayan, yüzde 50’si benim gerisi ne olursa olsun mantığını doğru bir mantık olarak bulmuyoruz. Bu sözleri siyasi heyecanla söylenmiş sözler olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.
İstanbul’da herkesin CHP’den trafikle ilgili çözüm istediğini belirten Sarıgül, “Trafikte Sarıgül konuşmayacak, Sarıgül’ün kadrosu konuşacak. Bundan sonra Sarıgül yok. Sarıgül takımı ve kadrosuyla geliyor. Ulaşım konusunda projelerimizi açıkladığımız andan itibaren bütün yurttaşlarımız ‘beklediğimiz gün geldi’ diyecek. Ama bunu ne zaman açıklayacağımızı önümüzdeki günlerde konuşacağız. 20 yıllık bir yönetim yorgundur, heyecanı bitmiştir. İstanbullu bir değişim istiyor, yeni bir enerji istiyor. Yaptıklarına teşekkür ederiz ama biz çok daha iyisini yapacağız” dedi.

“BUGÜNDEN SONRA YAPILACAK HERHANGİ BİR SALDIRI DEMOKRASİ ANLAYIŞINADIR”
Başkan Mustafa Sarıgül bir soru üzerine de, “Bugüne kadar Mustafa Sarıgül’le ilgili en ufak negatif bir olay söylenmemiş. Bugünden sonra herhangi bir saldırı, herhangi yapılacak şey bana değil yurttaşlarımıza, İstanbul’daki değişim isteğinedir. O saldırılar bana değil, yurttaşlarımızın demokrasi anlayışınadır. O saldırılar sandığadır, sandık da o saldırıları püskürtür. Ama biz makul, sakin, ağırbaşlı olacağız. Çünkü batan güneş batıyor, doğan güneş burada” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında mahalle mahalle gezeceklerini belirten Sarıgül, “Önümüzdeki pazar günü saat 14.00’de Gülsuyu’nda olacağım. Hiçbir çalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmayacak. 160 bin arkadaşımızla seçimlere hazırlanıyoruz. Sandıkları 120 bin arkadaşımız koruyacak ve her sandıkta 4 arkadaşımız olacak. İstanbul’da görülmemiş bir kampanya yapacağız” diye konuştu.

İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]