Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Bu kültüre kulak vermek gerekir”

Yayınlanma:
ABONE OL

Adalar Belediyesi Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Pazar günü Büyükada’da Atatürk meydanında aşure dağıttı. Ardından aynı alanda halk müziğinin değerli ismi sanatçı Erdal Erzincan’ın konseri ile barış ve kardeşlik duygularına vurgu yapıldı. Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

“Bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku” 

 

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, konser başlamadan şunları söyledi: ”Bu kutsal ayda bir taraftan hüzün, bir taraftan coşku yaşıyoruz. Erdal Erzincan da deyişleri ile bu kutsal ayın matem günlerinin sonunda bizleri deyişleri ile mutlu edecek. Böyle günler birbirimizle bir araya gelerek kaynaştığımız, sevinçleri hüzünleri paylaştığımız ve her zaman sevgi ve dostluğu büyüttüğümüz günlerdir.

 

Muharrem ayı da yalnızca ülkemizde değil, yalnızca belli bir inançtan değil, çok farklı inançlardan insanlarımız için oldukça önemli ve anlamlı bir aydır. Değerli dostumuz Erdal Erzincan’a bu anlamlı ayda, bu güzel konseri vereceği için hepiniz adına çok teşekkür ediyorum.”” 

 

 

Sanatçı Erdal Erzincan konserde yalnızca türküleriyle dinleyenleri hayran bırakmakla kalmadı, verdiği mesajlarla bol bol alkış aldı.

 

 

 ”Bu saz bizi bir araya getiriyor”

 

Erdal Erzincan: Alkışlarınızı âşıklarımıza, ozanlarımıza kabul ediyorum. Onların ışığında biz burada toplanıyoruz.  Onun da kaynağı, bu saz. Bu saz bizi bir araya getiriyor. Hepimizi, bütün farklılıklarımızla bir araya getiren bu üç telli saz. Onun kıymetini iyi bilmeliyiz. Bu sadece bir enstrüman değil, kocaman bir edebiyatı, kocaman bir kültürü binlerce yıllık Anadolu gerçeğini tüm çıplaklığıyla bizim elimize, yaşamımıza getiriyor.

 

Bu kültüre kulak vermek gerekir. Bugün ülkemizde yaşanan tüm sorunları da bu ışıkla çözebiliriz. Bu gün burada çok anlamlı bir etkinlik yapılıyor. Alevi geleneğinde çok önemli yeri olan bu kutsal ayda, böyle bir meydanda bu güzelliği yaşattığı için Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde, tüm inançlar, tüm farklı kültürler bu güne kadar rahatça nefes almış, bir arada yaşamıştır. Bu günden sonra da yaşayacaktır. Ancak, günümüzde birlik beraberlik adına çok doğru şeyler yapılmadığını görüyoruz. Gündeme taşınan cami-cem evi gibi projelerin, birlik ve beraberliğe değil, yok sayıp entegre etmeye yönelik olduğunu düşünüyorum. Tüm inançların ibadet yerleri birbirinden farklı olarak bir arada yaşamalıdır. Biz kendi doğallığı içinde her ibadet mekanının yaşatılmasını, var olmasını zenginliğimiz olarak görüyoruz. Tüm inanç ve kültürleri bir birine benzetme çabası, tek inanç ve kültüre gidiştir. Hepsinin aynı özenle ayrı ayrı yaşatılmasına destek vermek gerekir.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]