Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya Liderleri Diyabetin Artan Yükünü Tartışmak Üzere Bugün İstanbul’da Bir Araya Geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.  Dünya liderleri, günümüzde 382 milyon kişinin mücadele ettiği diyabeti ele almak üzere bu Zirve’de bir araya geliyor.  Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) verilerine göre diyabet, 2035 yılında 592 milyondan fazla insanın sağlığını tehdit edecek. Zirve’de diyabet tehdidinin yarattığı zorluklar ve gelecekteki çözümleri tartışılacak ve Zirve, Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak.

 

 

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi bugün başlıyor.  Zirve, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın resmi ortaklığında, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA), Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF), Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diabet Cemiyeti ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’nin desteği ve Novo Nordisk’in organizasyon desteği ile gerçekleşiyor.

 

İstanbul Swissôtel The Bosphorus’ta düzenlenen Zirve’nin açılışına T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve IDF Başkanı Micheal Hirst katılırken, Zirve’yi takip etmek üzere Türkiye’den ve dünyadan yetkili kişilerden ve uzmanlardan oluşan 350 isim katılıyor.

 

 

 

 

 

Diyabet Türkiye’de hızla artıyor

 

SGK’nın verilerine göre 2008-2012 yılları arasında diyabetli hasta sayısının bir önceki yıla göre her yıl ortalama %17 artarak 2.5 milyon kişiden 5.2 milyon kişiye ulaştıTürkiye’de diyabetin görülme sıklığı 2008’de %3.5 iken 2012 yılında %6.9’a yükseldi.  Artan diyabetli hasta sayısı ve diyabetin geç teşhisi nedeniyle oluşan komplikasyonların sağlık sisteminin yanı sıra ekonomiyi de ciddi oranda etkilediği belirtilirken 2012 yılında diyabet ve komplikasyonlarının oluşturduğu sağlık harcamalarının SGK’ya yaklaşık maliyeti 10 milyar TL oldu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Türkiye’de diyabet teşhisi konulan kişilerin yarısından fazlasının 40-59 yaşları arasında bulunduğunu ve işe devamsızlık, çalışırken verimlilikte düşüş, engellilik nedeniyle çalışamama veya erken ölüm nedeniyle verim kaybının diyabetle ilişkili dolaylı maliyetleri oluşturduğunu belirtmektedir. Diyabet sadece bireylerin sağlığını tehdit etmekle kalmayıp ailelerinin ve devletin ekonomik refahını da olumsuz etkilemektedir.

 

Bakan Çelik, bu tablonun değişmesi için atılacak adımlar konusunda Türkiye’nin Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmasının son derece önemli olduğunu belirtmekte ve bu küresel sorun karşısında farklı coğrafi bölgelerden liderlerin deneyimlerini aktarmalarının ve geleceğe yönelik çözümler üretmelerinin önemini vurgulamaktadır.

 

 

Diyabette daha fazla farkındalığa ihtiyaç var

 

Diyabetten korunmanın ve diyabet tedavisinde farkındalık yaratmanın çok önemli olduğunu vurgulayan SGK Başkanı Sayın Yadigar Gökalp İlhan,

kurum olarak diyabeti önleme, tanı ve tedavisi ve diyabete bağlı gelişen komplikasyonların tedavisi konularında sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve devletin tek sağlık finansmanı olarak diyabetin tanı ve tedavisi için gerekli olan her tür parametrenin geri ödemede karşılığı bulunduğunu belirtmektedir.

 

Zirve’ye Başkan Bill Clinton ve Kofi Annan destek veriyor

 

Clinton Vakfı’nın kurucusu ve Amerika Birleşik Devletlerinin 42’nci Başkanı Bill Clinton uydu bağlantısı ile günümüz epidemisi hakkında görüşlerini paylaşacağı bir konuşma yaparak Zirve’ye destek veriyor.  Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan da Zirve’ye katılarak dünyadaki diyabet yükünün beraberinde getireceği sorunlar üzerine bir konuşma gerçekleştiriyor.

 

 

 

 

Diyabet dünyada milyonlarca insanı etkiliyor; bu soruna verilecek yanıt global düzeyde olmalı.

 

IDF Başkanı Michael Hirst, IDF tarafından henüz yayınlanan 2013 Diyabet Atlası’ndaki diyabet verilerini aktarmak üzere Zirve’ye katılıyor. Yayınlanan rapora göre dünyada 2013 yılında 382 milyon olduğu belirtilen diyabet hasta sayısının 2035 yılında 592 milyon olacağı tahmin edilmektedir.  Buna bağlı olarak da sağlık harcamalarının 2035 yılında 548.5 milyar Amerikan Doları’ndan 627.3 milyar dolara ulaşacağı ön görülmektedir.  Son veriler şu anda yetişkin dünya nüfusunun %8.4’ünde diyabetin görüldüğünü ve mevcut hastaların %45’inin diyabet hastası olduğunu bilmeden yaşadığını göstermektedir. Türkiye açısından değerlendirildiğinde, 2013 Diyabet Atlası verilerine göre Türkiye’de diyabetin görülme sıklığı 2013 yılında %14.5’e ulaşmıştır. Michael Hirst, diyabeti önlemek için yaşam şekli düzenlemeleri ve erken teşhis konularının liderler tarafından ele alınması gereken başlıca iki konu olduğunu belirtmektedir.

 

 

Uluslarası Diyabet Liderler Zirvesi yarın sona erecek.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]