Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Klarnet ve Kanunun Pirleri Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Ünlü Klarnetçi Serkan Çağrı:
“Avrupa’da bizi tanımlayan sözlü müzikler değil. bizim burada trilyonlar kazanan popçularımız orda tanınmıyor. enstrümanistler yurt dışına bu işi taşıyor ama bizde bu durum farklı”

Küçükçekmecelilerle buluşan klarnetin piri Serkan Çağrı, ilk programında ünlü kanun virtüözü Göksel Baktagir’i ağırladı. Söyleşide kanun ve klarnetin buluşması müzik ziyafeti yaşattı.
Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Müziğe Dair’ isimli söyleşiyle Küçükçekmecelilerle buluşan klarnetin piri Serkan Çağrı, ilk programında ünlü kanun virtüözü Göksel Baktagir’i ağırladı. Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşi ikilinin müziğe dair samimi sohbetleriyle renklenirken, kanun ve klarnetin buluşması müzik ziyafeti yaşattı.
Usta klarnetçi Serkan Çağrı, müziğin insan hayatında olmazsa olmaz olduğunu belirterek, Osmanlı Devleti’nde su ve müzikle akıl hastalarının tedavi edildiğinin altını çizdi.
Kanun virtüözü ve bestekar Göksel Baktagir ise, “Bugün bütün uzmanlar, bir çocuğun okuma yazma lisanını öğrenmeden evvel müzik lisanını öğrenmesi gerektiğini ifade ediyor. Müzik insana fiziksel bir rahatlama sağlarken, ihtiyaç duyduğu terapiyi de sağlıyor” diyerek müziğin önemine dikkat çekti.

“İÇ SESİNİZİ DİNLEYİN, HAREKETE GEÇİN”
Müzik yolculuğunda yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaşan Göksel Baktagir, “Gelecek nesillere bir okul mahiyetinde yaptığım tüm eserleri albümlerime katıyorum. Müzik alanında inanılmaz gençler yetişiyor” diyerek, bunun kendisi için bir mutluluk vesilesi olduğunu dile getirdi.
Baktagir, müziğe ilgi duyan gençlere de, “İç sesinizi dinleyin. Ona cevap verin. Bir şeyler üretmeye çalışın” diyerek seslendi.
Programda ikili, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak, kanun ve klarnetle icra ettikleri müzikle kulakların pasını sildi. Daha önce defalarca birlikte sahneye çıkan Çağrı ve Baktagir’e dinleyiciler de hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarla eşlik etti.

“KLARNET MEYHANE ENSTRÜMANINDAN İBARET DEĞİL”
Bir katılımcının “Türk musikisi enstrümanları meyhane müziği olarak görülüyor” sözlerine “Bazı enstrümanlar masalarda çalınan enstrümanlardan ibaret sayılmasın” cevabını veren Serkan Çağrı, şunları söyledi:
“Klarnet, üstad Şükrü Tunar zamanında değerli ve çok önemli bir enstrümandı. Nefesiyle klarnete can veren adamdı Şükrü Tunar. Besteleriyle bir noktaya taşımıştı klarneti. Daha sonraları klarnet dinleyicinin masasına çağırdığı, gel çal şu havayı dediği bir enstrüman haline geldi. O, şimdilerde yine değişti. Yine Şükrü Tunar dönemine geri döndü.”
Avrupa’da Türkiye’yi enstrümanistlerin temsil ettiğini belirten Çağrı, “Bugün İpsala sınırımızdan sonra pop müzik sanatçılarımızdan bir kişinin ismi tanınıyor. O da Tarkan. Ama bir Göksel Baktagir, bir Burhan Öcal her yerde var. Avrupa’da bizi tanımlayan sözlü müzikler değil. Bizim burada trilyonlar kazanan popçularımız orda tanınmıyor. Enstrümanistler yurt dışına bu işi taşıyor ama bizde bu durum farklı. İyi müziği hep birlikte korumalıyız” diye konuştu. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent […]