Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

EĞİTİM- BİR- SEN Öğretmenleri Yine Unutmadı

Yayınlanma:
ABONE OL

EĞİTİM- BİR- SEN İlk Atama İle İlçemize Gelen

Öğretmenleri Yine Unutmadı

Her geçen gün yeni bir çalışmayla eğitim çalışanlarının başta olmak üzere tüm Sultanbeyli halkının gönlünde yer etmeyi başaran Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli İlçe Temsilciliği, ilçemize yeni atanan öğretmenler, okul idarecileri, okul temsilcileriyle bir araya geldi.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı toplantıda Eğitim-Bir-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundular. Bununla beraber onur konuğu olarak Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş ve Fesih Sönmez ile Adalar ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Altınöz, Sultanbeyli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Bayram Ekşi, Özel Birikim Koleji Müdürü Sefer Temel, Özel Tam Destek Rehabilitasyon Merkezi sahibi Muhammed Baki Minaz, birçok Okul Müdürü ve Eğitim Bir Sen Okul Temsilcilerinin de hazır bulundular. Programa Sultanbeyli’nin yerel basını da yoğun ilgi gösterdi. Program bütün heyecanı ile sıcak bir atmosferde devam etti.

 

Sultanbeyli’nin güzide mekanlarından biri olan ‘Salon Beyaz Köşk’te’ yeni atanan öğretmenleri bir araya getiren Eğitim-Bir-Sen geçen sene de benzer bir etkinlik düzenlemişti. Öğretmenlere adeta kucak açarak ilçemize uyum sağlamaları noktasında ciddi destekler sağlamış ve öğretmenler yeni ortamlarına hiç yabancılık çekmemişti. Bu şekilde hem yeni bir ilçede yaşıyor olma hem de ilk defa öğretmenliğe başlamış olmada üzerlerinde hissettikleri stresin yok olmasında Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği oryantasyon çalışmaları çok etkili olmuştu.

Toplantıda söz alarak selamlama konuşması yapan Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Şit şunları söyledi: “ Hızla gelişmekte olan Türkiye’nin ve Sultanbeyli’nin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu olarak tüm çiçeği burnunda öğretmen arkadaşımıza hoş geldiniz dileklerimizi iletiyoruz. Sultanbeyli eğitim camiası olarak genç ve dinamik yeni kadroların aramızda olmasından memnuniyet duyuyoruz. Sizlerle beraber nice eğitim çalışmalarına beraber imza atacağız. Bu amaçla bir ve beraber olmak adına bu akşam burada toplanarak tanışmak ve kaynaşmak istedik. Biz Türkiye’nin en büyük sendikası olarak gündem belirleyen, doğruya doğru yanlışa yanlış diyen, her zaman ve zeminde üyelerinin sonuna kadar arkadasın da olan bir sendikayız. Eğitim camiasında haksızlıklara dur diyen, milli eğitimin vicdanıyız. Doğruların haykırıldığı yerde kesinlikle biz varız. Bundan emin olabilirsiniz.” Dedi. Sendikanın ilçede ağırlığına vurgu yapan Şit şöyle devam etti:” Sizler sendika zırhına sahip olursanız, biliniz ki arkanızda Sultanbeyli’de 900, Türkiye genelinde 280.000 kişi var demektir. Biz biriz ve beraberiz. Tek yumruk olarak haksızlıkların başına ineriz. Gelin birlik olalım. Gelin sizlerle aramıza katılın gücümüzü katlayalım. Sizden güç alarak yine size hizmet edelim ve sizin hakkınızı sonuna kadar savunalım.”dedi.

Toplantının onur konuklarından olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Sönmez de bir selamlama konuşması yaptı. İlçemize yeni katılan öğretmenlere hoş geldiniz diyerek bazı öneri ve temennilerde bulundu. Eğitim Bir Sen İlçe Yönetimine böyle bir organizasyon dolayısı ile teşekkür etti.

Eğitim-Bir-Sen 4 Nolu Şube başkanı Talat Yavuz, öğretmenlere hoş geldiniz dileklerinde bulunarak şöyle devam etti:”Türkiye’de sağduyu hareketinin en önemli temsilcisi Eğitim-Bir-Sen hareketidir. Türkiye’nin toplumsal yapısını iyi analiz eden, feraset sahibi, Hak’kı Hak bilip Hak’kın yanında olan, batılı batıl bilip batıldan uzak duran insanların oluşturduğu bir topluluk olarak bizler Eğitim-Bir-Sen’li olmanın gururunu taşıyoruz. Toplumun ihyacı olan özgürlük hareketlerinin başını çekerek, insanların müreffeh bir Türkiye hayalinin gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bizler hem eğitime bakan yanıyla eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük haklarını savunuyor, hem de toplumsal sorumluluklarımızın farkında olarak ve hatta sınırları dahi aşarak bir insanlık örneği gösteriyoruz.” dedi. Programın çıkışında stajyer öğretmenlere uyumlarında katkı sağlanacağı düşünülen öğretmen hatıraları yarışmalarının her ilin birincisinin toplandığı kitap olan “Kelebeğin Rüyası” adlı kitap dağıtıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Dünyadan
23 Mart 2024
Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı olayla alakalı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geniş bir açıklama yaparak;  “Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır” dedi. Perinçek açıklamasında;   Moskova’daki terörün arkasında bir tek Biden’ı görebiliyoruz. Üç nedenle: Birincisi, Avrupa’yı Ukrayna savaş […]