Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ali Koç, başkanlık iddialarına yanıt verdi

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yönetim kurulu üyesi ve 1907 Derneği’nin Başkanı Ali Koç, hafta sonu yapılacak olan Fenerbahçe Başkanlığına aday olmadığını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yönetim kurulu üyesi ve 1907 Derneği’nin Başkanı Ali Koç, hafta sonu yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul’u öncesi Wyndam İstanbul Kalamış Marina’da basın toplantısı düzenledi. Kongrenin camiamıza yakışan bir şekilde geçeceğini belirten 1907 Derneği’nin Başkanı Ali Koç, “Bildiğiniz gibi ben Fenerbahçe’de son yönetim kurulu seçimlerinde affımı istemiştim. Fenerbahçe’miz için çok kritik bir dönemi yönetici olarak yaşadım. Bu zorlu süreçte Fenerbahçe’nin büyüklülüğünü farklılığını bir kez daha yaşadım ve bu camianın mensubu olmaktan gurur duydum. Çok büyük sıkıntıları olan bu camia, taraftarı sayesinde ekonomisini büyüterek arttı.

“DERNEĞİMİZ BU GÜNE KADAR FENERBAHÇE SEÇİM DÖNEMLERİNDE TARAF OLMAMAYA ÖZEN GÖSTERMİŞTİR”
Bu camiayı böylesine büyük kılan kutsal Fenerbahçe taraftarına saygılarımı iletiyorum” dedi. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurulduğu günden bu yana tek amacı olduğunu vurgulayan Koç, “o amaç daFenerbahçe Spor Kulübü desteklemek ve projeler üretmek. Derneğimizin tüzüğünde açıkça ifade edildiği gibi kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda sorumluluk almaya mecburuz. Derneğimiz bu güne kadar Fenerbahçe seçim dönemlerinde taraf olmamaya özen göstermiştir. Bu yüzden bir taraf seçmemiz söz konusu değildir. Kurulundan bu yana derneğimiz kendisi Fenerbahçe’nin bir düşünce kuruluşu olarak yansıtmıştır. Pek çok proje ile kulübümüzün geleceğine katkılar olmuştur. 1993-1997 yılında 11 milyon dolar bütçe oluşturarak basketbol şubesinin idaresini üstlendik. Fenerbahçelilerin alın teriyle inşa edilen stadımızda bir çok kombine sattık. Halka arz çalışmalarına aktif şeklide katıldık. 90 yıldır tescil edilmeyen Fenerbahçe Spor Kulübü ambleminin tescilline eşlik ettik. 3 milyon TLbasketbol şubesine katkıda bulunduk ve daha birçok projede yer aldık” diye konuştu.

“MEHMET ALİ AYDINLAR İLE KİŞİSEL BİR SIKINTIM VE HUSUMETİ YOK”
Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili açıkta ve özelde kişisel sıkıntım, husumeti olmadığını belirten Başkan Koç, “Buna mukabil, Fenerbahçe için de en iyisini yapmaya çalıştığından şüphem yoktur. Kişisel sorunum olsaydı 2012’de Bakü’de Avrupa Şampiyonası’nı kazandığımızda ilk teşekkür edeceğimiz kişi, kendisi olmazdı. Muhteşem bir eseri bize sunduğunu kendisine söylemiştim. Bu doğrultuda ismini telaffuz edeceğim için bunları söylüyorum, büyük resme bakarak sözlerimi değerlendirmenizi istiyorum” ifade etti.

“3 TEMMUZ’DAN İTİBAREN GİZLİLİK KARARI OLMASINA RAĞMEN BASIN YASAĞI UZUN SÜRE GETİRİLME”
3 Temmuz’dan itibaren gizlilik kararı olmasına rağmen basın yasağı uzun süre getirilmediğini belirten Koç, “Bunlar için başvurduk yanıt alamadık. Son birkaç yılda ne kadar ivedilikle bu kararın alındığına bakın. Gizlilik ihlali ve basın yasağı getirilmemesi bu operasyona çok farklı şekilde bakmama neden olmuştur. Basit konular uygulanmış olsaydı ülkemizde taraftarlar arasında yıllarca onarılamayacak nefret tohumları ekilemezdi, uluslararası arenada Türk futbolunun imajı bu kadar zarar görmezdi.Kulüplerimiz UEFA nezdinde haklarını daha iyi şekilde savunabilirdi” diye konuştu.Hep masumiyet karinesinden bahsedildiğini hatırlatan Koç, “Ben o gün başkan olsaydım adli birimlere gider, gizlilik ihlalinin önüne geçilmesi için çaba sarf ederdim. Gerekirse devletin en tepesine giderek, ‘lütfen basın yasağını getirin’ derdim, bu normalin dışında bir talep değil, basın yasağı gelen diğer davalara bakın derdim. Başarılı olurdum olmazdım bilemem ama bu konuda sizler ve TFF girişimde bulunsa, bugün bu konumda olur muyduk?. Çok kısa sürede sadece basında çıkan haberlerle, savunma hakkı kullanılmadan, Fenerbahçe ve dava ile ilgili kişiler kamuoyunda suçlu hale getirilmiştir. On binlerce mailin UEFA’ya atılması, konudan yararlanmak isteyen rakiplerimizin çalışmaları, bazı kurumların yıkıcı olarak konuyu ele alması TFF ve UEFA’yı baskı altına almıştır. Sayın Aydınlar’a bunu sorun, kulüplerin haklarını maksimum korunması için basın yasağı gizlilik ihlali vs için girişimi oldu mu” dedi.

“AYDINLAR’A FENERBAHÇELİ BASKISI YAPILDI”
1907 Derneği’nin Başkanı Ali Koç, Aydınlar’ın baskı yapıldığını belirterek, “Şu ifadeyi bana sayın Aysal söyledi, Mehmet Ali Aydınlar da kendisine Platini’nin ifade ettiğini söyledi. Aydınlar üzerinde kurulan baskı şuydu; ‘üzerinizden Fenerbahçe formasını çıkaramadığınız için alacağınız kararlarla ülkeyi zora sokuyorsunuz’. O da ‘alacağım kararlardan dolayı ülkeyi riske atamazdım’ cümlesini bu nedenle kuruyor. Küçük bir araştırma yapılsa, bir şike fiilinden bir ülkenin cezalandırıldığı örneği yok halbuki” ifade etti.1907 Derneği’nin Başkanı Ali Koç UEFA ile ilgili olarak ise, “O dönemin Spor Başkanı ve TFF Başkanı, karmaşa içinde, muhtelif nedenlerden dolayı, UEFA’ya karşı dik duramayarak, Türk takımlarının çıkarlarını koruyamamıştır. Dönemin başkanı Sayın Aydınlar ve yönetim kurulu daha sürecin ilk gününden itibaren, Fenerbahçe’nin suçlu olduğuna peşinen inanmış, yani objektiviteyi kaybetmişlerdir. Sayın Aydınlar’la ters düştüğümüz nokta budur. Suçsuzluğumuzu sonuna kadar savunmaya çalışırken, TFF Başkanı daha sürecin ikinci üçüncü gününde Savcı Bey’le yaptığı konuşmada; iddiaların tümüne itibar ederek durumun vahim olduğunu açıklamıştır. Savunma hakkının kullanılması yerine “zararın neresinden dönersek kardır” diye bir tutum sergilemiştir. 8 takımdan bahsediliyordu, iş Fenerbahçe ve Beşiktaş üzerinden döndü. Ne oldu diğer takımlar? Bunu da sorun akşamüstü. Bu karmaşık yönetimi bazı örneklerle desteklemek istiyorum çünkü Aydınlar’ın başkanlığındaki TFF’nın izlediği yol haritası bugün; doğal sonuç olarak her kurumdan Fenerbahçe’nin aleyhine karar çıkmasına sebep olmuştur. Hakim bey insan değil mi, UEFA’dakiler insan değil mi? Kamu vicdanını pompalayarak bir noktaya getireceksiniz; yargıda da ve futbolda da adil bir yargılanma için dua edeceksiniz” ifade etti.

“BAŞKAN ADAYI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”
Son bir haftadır basında şahsımla ilgili bazı iddialar ortaya çıktığını belirten Koç, “Buradaki fitili ateşleyen haberlerden bir tanesi de geçen hafta bir yöneticinin oğluyla yemek yiyip yönetime katılıyorum görüşünü vermemdir ne öyle bir yemek yapıldı ne bir yönetici yada oğluyla görüştüm ya da bu bağlamada bir şey söyledim. Bizim gibi insanların Fenerbahçe’ye katkı vermesi için resmi bir görevde yer alması gerekmemektedir. Başkan adayı olmayı düşünmediğimi sizlerle paylaşmak isterim” dedi. Fenerbahçe başkanlığına aday olan birinin “şike yapmayacağım” ifadesinde bulunması ve bunu düzeltmemesi, kendisi için hayal kırıklığı olduğunu belirten Koç, “Bu tüm camiaya, o formayı giyenlere haksızlıktır. Nasıl böyle bir seçim vaadi olabilir? Başkan olduğunuzda nasıl bakacaksınız futbolcuların yüzüne? İnsanlar çocuğundan oldu, inşallah bunu düzeltir ve ben de özür dilerim” diye konuştu.Mehmet Ali aydınlar’ın Fenerbahçe yöneticilerinin görüşerek, bir Fenerbahçe yöneticisinin ‘bu kararı alacağız’ dediğini, ardından da güle oynaya Federasyondan ayrıldığını hatırlatan Koç, “Ne olduysa Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’ne alınınca her şey değişti’ dedi. Konu buradan açılmışken, Fenerbahçe’nin yerine kimin gideceği konusunda konuşmak istiyorum. Aydınlar bana sorsalardıTrabzonspor yerine Bursaspor’u önerirdim’ dedi. Bu skandal bir örnektir. Zira UEFA talimatları incelendiğinde, bir takım kendini gönüllü çektiği halde, bunun yerine UEFA istediği ülkeden yerine yeni takım belirler. Ama ülke federasyonu çekince, sıradaki takım gider. Ama turnuvaya katılım kriterlerini sağlaması durumunda gider. Dolayısıyla Trabzonspor’un bu durumda gideceği aşikardı. ‘Bana sorsalardı’ diyor. Gerçekten haberi olmadı mı acaba TFF başkanının. Bursaspor’ungideceğini uygun gördüyseniz, bu takımı yollayacaksınız, ‘talimatlar beni tatmin etmiyor’ diyecektiniz. Hadi başkan bilmedi, yeni başkan oldu vs. peki etrafındaki deneyimliler, danışmanlar niye kendisine anlatmadı? Tecrübeli başkan var, o niye anlatmadı? Kulüpler Birliği toplantısında ise; 31 Mayıs’ta UEFA’ya konunun bildirildiğini ve aynı takımların Avrupa’ya gideceğini, aksi taktirde kimsenin gitmeyeceğini bize bildirdi” dedi.(İHA)

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel […]