Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Engelliler Her Dalda Hünerlerini Sergiledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ümraniye Belediyesi tarafından ‘Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’ sebebiyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Engelli vatandaşlar, spordan sanata her dalda düzenlenen yarışmalarla hünerlerini sergiledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Beyaz Ay Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü renkli görüntülere sahne oldu. Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu’nda yapılan görme engelliler arası ‘Goalball Turnuvası’ kıyasıya geçti.

KUR’AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI GÖNÜLLERİN PASINI SİLDİ
Ortaokul öğrencileri arası bilgi yarışması, görme engelli bayanlar arası kabartma Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması, bilgi yarışması ile beyaz baston yarışması coşkulu bir etkinlikle düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde ise görme engelliler arası Türk Halk Müziği Yarışması, görme engelliler arası bilgisayar kullanma yarışması, satranç turnuvası, stand-up ve skeç yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Programın kapanış töreni ise bugün gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva, görme engelliler, aileleri ve davetliler katıldı. Belediye Başkanı Can, yarışmaların çok neşeli ve çekişmeli geçtiğini belirterek, 10 kategoride görme engelliler arasında yarışmalar yapıldığını dile getirdi. Dereceye girenleri ödüllendireceklerini ifade eden Can, “Sanırım onlara en büyük ödül, kendilerine güven duyacakları bir dünyada yaşamaları. Kendi ayakları üzerine durabilmelerini sağlamak” dedi.
Engellilerin, belediye olarak en hassas oldukları konuların başında geldiğini söyleyen Can, “Türkiye’nin en önemli gerçeklerinden birisi. Yüzde 12-13 dolayında engelli insan olduğu ifade ediliyor. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Türkiye bu noktada iyi bir mesafe aldı. Bundan 10 yıl evvel engellilerin farkında bile değildik belki. Ama son 10 yılda engellilerle ilgili çok ciddi bir çalışma sergilendi. Hükümetimiz çok ciddi çalışmalar yaptı. İlçe belediyesi olarak biz de engellilere yönelik birçok hizmet gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden beri gerçekleştiriyoruz ve bu konuda da bir standart çizgimiz yok. Yani üst standart çizgimizi hep açık bırakıyoruz. Yani nereye kadar, ne kadar yaparsak” diye konuştu.
İlk olarak 2005 yılında, engelli vatandaşları özel araçlarla istedikleri yere taşıyarak başladıklarını dile getiren Can, “Şuan da bir kültür merkezimizi engelli kardeşlerimize tahsis ettik. Haftanın her günü orada programları var. Orada, diğer kültür merkezlerimizde, diğer insanlarımıza vermiş olduğumuz her türlü meslek edindirme eğitimini orada engelli kardeşlerimize de veriyoruz. Hem çeşitli hobilerini geliştiriyorlar, meslekler ediniyorlar. Aynı zamanda boş zamanlarında musiki ve benzeri Türk Halk Müziği koromuz var. Gerçekten onlara, kendilerine güven duydukları bir ortam hazırlamaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Başkan Can, etkinliğe katılanlara ve dereceye girenlere plaket takdim etti.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent […]