Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de 90. Yıl’a yakışan kutlama

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Cumhuriyet’in 90. Yıl Kutlamaları kapsamında Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı Zafer Yürüyüşü ve Feridun Düzağaç Konseri Maltepe’yi coşturdu.

Maltepe’de 28 Ekim akşamı Cumhuriyet Balosu’yla başlayan kutlamalar 29 Ekim Meşaleli Halk Yürüyüşü ve Feridun Düzağaç konseriyle devam etti. Maltepe Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda buluşan Cumhuriyet sevdalısı Maltepeliler, Maltepe Meydanı’na kadar ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdüler.  Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in önderliğinde yürüyen yediden yetmişe herkes “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı ve marşlar eşliğinde Meydan’a ulaştı.

 

FENER_ALAYİ-(9)

“Cumhuriyet fidandır, çınarlaşabilmesi için çalışıyoruz”

Maltepe Meydanı’nda halka seslenen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, coşkulu kalabalığı, “Cumhuriyetin sevgili bekçileri, Cumhuriyet’in çiçekleri, Mustafa Kemal’in neferleri” sözleriyle selamladı. Başkan Zengin konuşmasını “Bugün hepimiz için çok önemli bir gün. Mustafa Kemal’in devrimlerinin başlangıcıdır bugün. Yüzyılın Dahisi, 90 yıl önce Cumhuriyeti ilan ettiğinde sadece ülkenin muassır medeniyetler seviyesine yükselmesine değil; ülkenin, insanlarını, geleceğini düşünen, kendilerini idare etmesi gerektiğine de inanan bir anlayışla Cumhuriyet’i bizlere emanet etti. Biz de bu emanete sahip çıkarak 90 yıldır korumak için savaşıyoruz. Cumhuriyet Çınarı insan ömrüyle kıyaslandığında çok yaşlı gibi görünebilir, ancak ülkelerin tarihinde yönetim sistemleri için 90 yıl genç bir yaştır. Bu yüzden bir fidandır, bizler çınarlaşabilmesi için uğraşıyoruz. Çınarlaşabilmesi için sizler, bizler olmalıyız. Bu anlamda bugün burada toplanmamız bazı çevreleri ürkütüyor olabilir, onlara da selam olsun.” sözleriyle sürdürdü.

Bekir Coşkun’a selam olsun: “Cumhuriyet bir nehirdir”

Maltepe Belediye Başkanı Zengin, alkışlar arasında yaptığı konuşmasında gazeteci Bekir Coşkun’dan yaptığı alıntıyla devam etti. Cumhuriyet’in 90. Yılı şerefine Coşkun’un kaleme aldığı “Cumhuriyet Bir Nehirdir” başlıklı yazısını okuyarak halkla paylaşan Maltepe Belediye Başkanı Zengin, aynı hisleri paylaştığı usta yazara teşekkür ederek selam gönderdi. Yazısına, “İki ayyaşın” dediğin Cumhuriyet kutlanıyor bugün… “ sözleriyle başlayan Coşkun, Cumhuriyet’e önlenemez, karşı konulamaz bir sevgiyle ve coşkuyla sahip çıkıldığına, gümbür gümbür çağlayan bir nehir gibi olduğuna vurgu yapmıştı.

Başkan Zengin’in konuşmasının ardından dakikalarca devam eden havai fişek gösterileri tam bir görsel şölene dönüştü. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Solmaz da yaptığı konuşmada Cumhuriyet’i korumaya devam edeceklerini belirterek, “Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir” sözleriyle 90. Yılı kutladı.

 

feridun-duzagac-maltepe

Feridun Düzağaç’la coştular

Meşaleli yürüyüşe, çok sayıda vatandaşın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Yürüyüşün ardından Meydan’da toplanan Cumhuriyet sevdalıları Feridun Düzağaç’ın şarkılarıyla 90. Yılı coşkuyla kutladı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan müziğin usta isimlerinden Düzağaç, yasaklamaların ve engellemelerin olmadığı bir Cumhuriyet Bayramı dilediğini belirtti. Gülsuyu mahallesinden katılan sevenlerine özel selam gönderen Feridun Düzağaç, şarkılarını Maltepeliler için söyledi. Düzağaç’ın şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen kalabalık, konser boyunca tek yürek oldu.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]