Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP Tuzla’da Ekşi’ye tepki istifaları…

Yayınlanma:
ABONE OL

600 CHP’li üye toplu istifa etti…

CHP Tuzla İlçe Örgütü’nde, yeni ilçe başkanı olan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi depremi yaşanıyor. Yaklaşık 600 üye dün düzenledikleri bir basın toplantısıyla partiden istifa etti. İstifa edenlerin arasında eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de bulunuyor.

600 CHP üyesi istifa etti

Yaptığı iddia edilen yolsuzluklar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, hakkında açılan iki davada 8 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasaklı olması istenen Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin, tartışmalı bir kongre sonrası CHP Tuzla İlçe Başkanı olması, ilçede bulunan CHP’lileri isyan ettirdi.

Aralarında CHP Tuzla İlçe Örgütü’nün kurucu üyelerinden eski İlçe Başkanı İbrahim Talay, son CHP ilçe kongresinde ilçe başkanı adayı olan Sertan Özcan, CHP eksi Meclis Üyeleri Niyazi Tepeli, Mustafa Ünal, eski yöneticiler Hüsamettin Petek, Baki Demir, Celal Kanak gibi CHP’nin ilçede önde gelen birçok isminin de bulunduğu yaklaşık 600 üye partiden istifa etti.

“CHP sağa teslim edilmiştir”

Dün İçmeler Mahallesi’nde bulunan Şifalı Sular Dinlenme Tesisleri’nde bir araya gelen CHP üyeleri, partinin sağcılaştığını, artık CHP’de sol değerleri savunmanın mümkün olmadığını, adı sık sık yolsuzluklarla anılan, hakkında yolsuzluk davaları açılan ve yargılanması devam eden bir ismin ilçe başkanı olmasını kabul etmediklerini belirterek partilerinden istifa ettiler.  CHP üyeleri, parti yetkililerinin Ekşi’yi görevden almaması halinde istifaların devam edeceğini belirterek, CHP’nin Tuzla’da ‘sol’la alakası kalmadığını belirttiler.

“Yolsuzluktan yargılanan birisi İlçe Başkanı olmuştur.”

Düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Eski İlçe Başkanı İbrahim Talay, “Parti tamamen sağcılaştırılmıştır. Artık bu partide sol değerler kalmamıştır. Farklı sesler partiden uzaklaştırılmıştır. Yolsuzluk iddilarının ardından Orhanlı Belediye Başkanlığı görevinden alınan, şu anda yolsuzluktan yargılanan birisi önce CHP Belediye Başkan Adayı olmuş, seçimi kaybetmesinin ardındansa naylon üyelerle İlçe Başkanı seçilmiştir. Bu durumda bu partide siyaset yapma imkanı kalmamıştır.” Dedi.

Basın toplantısında bir soruyu cevaplayan Yayla Mahallesi delegesi Cemile Coşkun ise, ‘Bu örgütün başına toplumu değil sadece kendilerini düşünenler gelmiştir. CHP Tuzla ilçe Yönetimi faşisttir. Ilçe Yönetiminin amacı bir kişiyi aklamak ve Ona kalkan olmaktır.” dedi.

İlçe Başkanlığı kalkan mı?

Orhanlı Belediye Başkanı iken ANAP’lı olan Cemil Ekşi, beldesinde zehirli variller olayının ortaya çıkmasının ardından CHP’ye üye olmuş ve parti rozetini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal takmıştı. Daha sonra adı sık sık yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Ekşi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve hakkında birçok dava açılmıştı. Ekşi’nin yerel seçimlerde CHP’nin Tuzla belediye başkan adayı da olmasının ardından, üyelerin partilerine tepkisi artmıştı. Ekşi’nin son olarak tartışmalı bir kongrenin ardından ilçe başkanı olması ise parti üyelerini isyan ettirdi.

Deniz Gezmiş diyen delege saldırıya uğramıştı!

Üyeler ayrıca kongrede bir delegenin ‘Bu partide bize Deniz Gezmişleri, Nazım Hikmetleri, Uğur Mumcuları anlatacak ilçe Başkanı lazım. Sen bunları bize anlatabilecek misin Cemil Ekşi?” demesi üzerine Ekşi taraftarlarının  saldırısına uğraması ve Ekşi’nin ilçe başkanı olmak için AKP’li ve BBP’li olan bazı kişileri delege yaptığı iddialarıyla ilgili olarak yaplan  şikayetlere, Istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ‘bu rezaleti çözeceğiz’ sözü vermesine rağmen bir sonuç alamayınca toplu olarak partilerinden istifa etme kararı aldılar. İstifalarda ayrıca, CHP’li belediye meclisi üyelerinin Ekşi’nin yolsuzluk dosyasının Sayıştay’a gönderilmesine engel olmaya çalışmaları ve Ayazma’nın Tuzla halkına iade edilmesine karşı çıkmalarınında etkili olduğu ifade edildi. İstifaların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]