Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine 15 Ülkede Staj İmkanı
Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi
Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor
Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi
Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak
Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz
Marmara Tıp, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sistemine Kabul Edildi
Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (MÜTF), Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin (AAMC) kurduğu Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sistemine kabul edildi.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, bu sistemle son sınıf tıp fakültesi öğrencilerinin staj probleminin çözüleceğini, öğrencilerin bu programla seçmeli stajlarını yurtdışında yapabileceğini bildirdi. Öğrencilerin bugüne kadar kendi çabalarıyla staj yaptığını ve staj yeri bulmakta güçlük yaşadığını ifade eden Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları aracılığıyla, öğrencilerin dünyadaki tıp fakültelerinde staj yapabileceklerini söyledi. Batırel, ABD’de başlayan ve şu anda 15 ülkeden 24 tıp fakültesinin bulunduğu sisteme, Türkiye’den ilk ve tek olarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kabul edildiğini açıkladı.
Sistem Dünyanın En İyi 24 Tıp Fakültesinde Staj Yapma Olanağı Sağlıyor
Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin, Amerikan tıbbının başındaki Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği tarafından, tıp öğrencilerinin staj sorununu çözmek için geçen sene oluşturulduğunu söyledi. Son sınıp tıp öğrencilerine seçmeli staj olanağı sağlayan sistemin önce pilot uygulama ile başladığını ifade eden Batırel, sistemde şu anda 10’u ABD’den olmak üzere Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, Polonya, Belçika, Portekiz, Brezilya, Hindistan, Peru, Lübnan, İsrail, Avustralya ve Malezya’dan 24 tıp fakültesi bulunduğunu bildirdi.
Dünyanın en iyi tıp fakültelerinin sistemde yer aldığını belirten Batırel, bu üniversiteleri şöyle sıraladı:
“ABD’den Rochester Tıp Okulu, Güney Carolina Üniversitesi, Case Western Reserve Üniversitesi, İllinois-Chicago Üniversitesi, California-Davis Üniversitesi, Tulane Üniversitesi Sağlık Okulu, California-San Diego Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Pittsburgh Üniversitesi, San Antonio Sağlık Bilimleri Merkezi; Almanya’dan Frankfurt Goethe Üniversitesi, İtalya’dan Pavia Üniversitesi, Belçika’dan Leuven Katolik Üniversitesi, Portekiz’den Minho Üniversitesi, Polonya’dan Jagiellonian Üniversitesi, İngiltere’den Londra St. George’s Üniversitesi, Hollanda’dan Erasmus MC, Peru’dan Peruana de Cayetano Heredia Üniversitesi, Avustralya’dan Monash Üniversitesi, Malezya’dan Monash Üniversitesi, Lübnan’dan Beyrut Amerikan Üniversitesi, İsrail’den Technion Teknoloji Enstitüsü, Brezilya’dan UNICID, Hindistan’dan Manipal Üniversitesi.”
Batırel, 125 bin öğretim üyesi, 116 bin asistan ve 75 bin öğrenciye uluslararası sağlık sistemini tanıma olanağı sağlayan sistemin bir sonraki aşamasının araştırma işbirliğini geliştirme olabileceğini belirtti.
Türkiye’den Sadece Marmara Tıp, Sisteme Davet ve Kabul Edildi
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılma süreciyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, sekiz ay önce Amerikan Tıp Fakülteleri Derneği’nin kendileriyle iletişime geçtiğini ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sisteme katılması için davet aldıklarını söyledi. Türkiye’den sadece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin davet edildiğini ifade eden Batırel, geçen hafta programa kabul edildiklerini bildiren bir mektup aldıklarını belirtti.
Tıp öğrencilerinin staj sorununa küresel bir çözüm getiren sistemde öğrenci gönderen ile öğrenci gönderen ve kabul eden olmak üzere iki tür kurum olduğunu ifade Batırel, MÜTF’nin öğrenci gönderen ve kabul eden kurumlar arasında olduğunu bildirdi. Son sınıf öğrencilerinin, Haziran 2013’ten itibaren sistemdeki 24 tıp fakültesinde seçmeli staj yapabileceklerini vurgulayan Batırel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de 24 öğrenciyi staj için kabul edeceğini söyledi.
Marmara Tıp Öğrencileri Global Sağlık Sistemini Tanıyacak
Dekan Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, Global Sağlık Öğrenme Fırsatları sisteminin son sınıf tıp öğrencilerine yurtdışında staj yapma, uluslararası sistemi görme ve çeşitli uluslardan öğrencilerle bir araya gelme olanağı sağlayacağını belirtti. Batırel, bu sayede Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin dünya çapında bilim adamı olma olanağına ulaşacağını söyledi.
Global Sağlık Öğrenme Fırsatları Sisteminde Staj Yapmak Ücretsiz
Öğrencilerin, hastanelerin staj açtığı branşlara bakarak başvuruda bulunacağını ve staj için herhangi bir ücret ödemeyeceklerini ifade eden Batırel, sadece çok düşük bir miktarda kayıt ücreti ödemenin yeterli olduğunu bildirdi. Bazı kurumların öğrencilere kalacak yer de sağladığını belirten Batırel, sistemin öğrencilerin yanı sıra öğretim üyelerinin ve asistanların dolaşımına ve değişik tıp fakültelerine gidebilmelerine de olanak sağlayacağını ifade etti.
İlgili Haberler
Cumhuriyetin ilanının 101’inci yıl dönümünde kutlamaların İstanbul’daki merkezi bu yıl da Kadıköy oldu. Bağdat Caddesi’nde yapılan Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yüz binlerce kişi katıldı. Yürüyüş sonunda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı “Cumhuriyet bu ülkenin evlatlarının en büyük ve en kıymetli mirasıdır. Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her […]
Bitiyatro ve Nejat İşler’in (Meddah) ortak yapımcılığında Fil Rüyası, 11 Kasım’da Baba Sahne’de prömiyer yapıyor. Günsu Özkarar’ın Galata Perform’un eğitimleri sırasında yazdığı bu oyun, Sınırlar Ötesi Tiyatro 11. Yeni Metin Festivali’nde okuma tiyatrosu olarak gösterime sunuldu. Bir terapist ile danışanın seanslarında ortaya çıkan güven, sadakat ve aşk temaları çerçevesinde bilinçaltına bir yolculukla başlayan oyunda terapiyle […]
İngiliz Sömürüsü ve Zulmüne Karşı Efsanevi Bir Kahramanlık Destanı “İslam’ın Kılıcı” Türkiye’de Vizyona Giriyor: “İslam’ın Kılıcı”, 1 Kasım’da Türkiye sinemalarında izleyiciyle buluşuyor. Aksiyon ve macera dolu bu destansı film, cesur bir savaşçının İslam’ın kutsal değerlerini korumak ve İngiliz sömürüsüne son vermek için çıktığı nefes kesen mücadeleyi anlatıyor. İLGİLİ HABER KÜLLER KÜLLERE İKİNCİ SEZONDA Osmanlı’nın […]
Şair-yazar Ali Asker Barut’un Uzak Patikalar Şarkısı adıyla yeni kitabı yayımlandı. Pikaresk Yayınevi tarafından yayımlanan kitabı şair, “Sondan bir önceki şiirler” olarak değerlendiriyor. Yeni kitabında kederin, gamın sesini daha da yoğunlaştıran Tunceli doğumlu şair Ali Asker Barut, şiirini, çağıyla yüzleşen, çağıyla hesaplaşan bir çizgiye getirmiş durumda. Geçen yıllarda aynı yayınevinden Gam Divanında Keder Şiirleri ve […]