Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitim-Bir-Sen yabancı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunacak

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Yurt dışından ülkemize eğitim için gelen ve çeşitli üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki adresi olan Bab-ı Âlem Uluslar Arası Öğrenci Derneğine Eğitim Bir Sen destek verecek.

Merkezi İstanbul’da bulunan Bab-ı Alem Uluslar Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Çerçer, Eğitim Sorumlusu Salih Gültekin, Barınma Birimi Sorumlusu Naci Güzel ile birlikte bir gurup yabancı uyruklu üniversite öğrencisi Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şubeye konuk oldular. Sendikanın Mehmet Akif İnan Toplantı salonunda 50 ye yakın öğretmenle bir araya gelen Bab-ı Alem heyeti Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmaları Eğitim-Bir-Sen ile paylaştılar.

 

Bab-ı Alem Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Çerçer, Türkiye büyük bir lider ülke ve eğitim olanakları dolaysıyla yabancı öğrencilerin tercihi olmaya devam etmektedir. YÖK’ün yabancı öğrencilere yönelik uygulanan YÖS’ü kaldırması ile birlikte yabancı öğrenciler için daha da cazip hale gelmesi kaçınılmazdır. Yabancı öğrencilerin üniversitelerimizdeki oranı Türkiye’nin dışa dönük etkisine uzun vadede katkı sunacak bir konudur. Bab-ı Alem olarak ülkemizde eğitim için bulunan yabancı uyruklu öğrencilere bazı yabancı uyruklu öğrencilerinde katkısı ile a kalite hizmet sunmaya çalışıyoruz. Eğitim, barınma ve ekonomik destek olmak üzere üç noktada sunduğumuz hizmetler için Eğitim Bir Sen’den eğitim desteği istiyoruz dedi.

Bab-ı Alem Eğitim Sorumlusu Salih Gültekin yabancı öğrenciler için yapılacak en iyi misafirperverliğin kaliteli bir eğitim olacağını söyleyerek, üniversite eğitiminin yanında Bab-ı Alem olarak; medya, dış ticaret, stratejik araştırmalar, kültür,dinler tarihi, siyaset, sosyoloji, uluslar arası ilişkiler, ekonomi, siyer, İslam tarihi, ahlak ve edebiyat başlıkları altında seminerler ve kitap tahlilleri yapıyoruz. 20 eğitimci ile yaptığımız bu çalışmalara konusunda ehil olan eğitimci desteği ile bize katkıda bulunabilirsiniz dedi. Öğrencilere Web Tasarımı, Photoshop, Diksiyon, ALES Hazırlık gibi ücretsiz kurslar da veriyoruz diyen Eğitim Sorumlusu Salih Gültekin; Eğitim Bir Sen’in bilgi ve birikiminin öğrencilere yeni ufuklar açabileceğini söyledi.

 

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, etki alanımız eğitim çalışanlarının özlük haklarına yoğunlaşmıştır fakat ilgi alanımız, sokaktaki çocuklarından yetimlere, ülke meselelerinden uluslar arası gelişmelere, ekonomiden kültüre her konuyu içine almaktadır. Artık hiçbir şey tekdüze değildir. Küreselleşme ile birlikte her şey herkesi ilgilendirir hale gelmiştir. Hiçbir sorun bağımsız değildir. Etki alanını eğitim üzerine odaklamış Türkiye’nin en güçlü ve en önemli sendikası olarak 15 eğitimci ile 75 yabancı öğrenciye kitap tahlilleri konusunda hizmet vereceğiz. Aylık seçilen kitaplar okunacak ve öğrencilerle kitap tahlilleri yapılacaktır. Eğitim Bir Sen’in bilgi ve birikiminin özellikle medeniyet havzamızdan gelen öğrencilere aktarılması bizim için son derece önemlidir. Destek verecek 15 kişilik eğitimci gurubumuz ortak çalışma konusunda köprü görevini yerine getireceklerdir dedi.

 

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği yetkililerine Eğitim-Bir Sen ‘in yaptığı çalışmaları içeren kitap ve benzeri yayınlardan örneklerin yanı sıra ziyaret anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

İlgili Haberler

Genel
30 Nisan 2024
Kuğu Gölü Balesi İzmir’de izleyiciyle buluştu

İzmir Devlet Opera ve Balesi, klasik bale repertuvarının en ikonik eserlerinden biri olan Kuğu Gölü balesini bu akşam Bornova Necdet Aydın Sahnesinde İzmirli izleyicilerle ilk kez buluşturmanın heyecanını yaşadı. Pyotr Ilyich Tchaikovsky’nin ilk bale çalışması olarak bilinen Kuğu Gölü, 1877 yılında Bolshoi Tiyatrosu’nda sahnelendiğinde karmaşık müziği ve hatırlanamaz koreografisiyle eleştirilse de zaman içinde bale denince […]

Dünyadan
30 Nisan 2024
Türk Yunan Ortak Yapımı Romeo & Juliet’ i 2 Ülkenin Bakanı Birlikte İzledi

Devlet Tiyatroları ve Yunanistan’dan Atina Konser Salonu Megaron ve Lykofos ortak yapımı William Shakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet, 26 Nisan Perşembe günü, Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda, saat 20.00’de seyirci ile buluştu. Temsil öncesi Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, oyunun yönetmeni Lefteris Giovanidis ile oyunun yapımcılarından Lykofos Genel Sanat Yönetmeni Yiorgos Lykiardopoulas Yunanistan […]

Çocuk
30 Nisan 2024
AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

AKUT VAKFI, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların yanındaydı. Nesin Vakfı’nın Çatalca’daki 23 Nisan Şenliği’ne destek veren AKUT VAKFI, çocuklarla doğanın bir parçası olabilecekleri eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. Vakfın Hatay’da eğitime kazandırdığı okullarda ve kuaförlerde de 23 Nisan sevinci vardı. Ülkemizde deprem bilincinin yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmalar yanında insani yardım projeleri ve eğitime verdiği […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]