Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Derbi Maçın Galibi Fenerbahçe!

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman:

– “Benfica maçından sonra zihinsel ve ruhsal yıpratıcı periyottan sonra yüksek özgüvenli buraya gelen takım karşısında yüksek enerjiyle maç oynamak kolay değildi”

– “Şimdi Türkiye Kupası’nda finali düşünüp perşembe gününden sonra elimizde kalan son kupayı müzemize getirmek için çaba göstereceğiz”

– “Belli kesim medya tarafından lince doğru götürülüyorum”

– “Şampiyon olan Galatasaraylı futbolcuları döktükleri terden, aldıkları başarıdan dolayı canı gönülden kutluyorum”

 

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray ile oynadığı derbi maçını 2-1 kazandı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kendileri açısından önemli bir maça çıktıklarını söyleyerek, “Benim açımdan daha büyük önemi Şampiyonlar Ligi ön elemesi için de olsa vizeyi alma maçıydı. Mutlak kazanmamız gerekiyordu. Arka arkaya yıpratıcıydı. Benfica maçından sonra zihinsel ve ruhsal yıpratıcı periyottan sonra yüksek özgüvenli buraya gelen takım karşısında yüksek enerjiyle maç oynamak kolay değildi. Bunu başardıkları için bütün futbolculara canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Her takımın avantaj ve dezavantajları olduğu anlatan Kocaman, “Bazen tutuyor bazen tutmuyor. Rakibimizin de buna uygun avantajlı ve dezavantajlı tarafları vardı. İlk yarıda genel olarak kendi düşüncelerimizi yansıtma açısından daha başarılı olduk. İkinci yarıda skoru artırmak için çaba gösterdik. Son 15 dakikalık periyotta geriye doğru çekildik. Sonuçta ikinciliği garantilemeyi bildik. Şimdi Türkiye Kupası’nda finali düşünüp perşembe gününden sonra elimizde kalan son kupayı müzemize getirmek için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

 

“Şampiyon olan galatasaraylı futbolcuları döktükleri terden, aldıkları başarıdan dolayı canı gönülden kutluyorum”

Bir gazetecinin maç sonrasında Galatasaraylı futbolcuların sahada kutlama yapmalarının nasıl bulduğu yönündeki soruya Kocaman, “Kutlama yapıldığından bilgim yok, içeriye girdim. Kendi taraftarının önünde yapmaları daha güzel olurdu. Buradaki kutlama insanlara pek çok şeyi anlatıyor diye düşünüyorum. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sonra söylediklerim nedeniyle yine hedefe koydular beni. Her yerden Galatasaray’dan demeyelim ama belli kesim medya tarafından lince doğru götürülüyorum. Oyuncuları canı gönülden kutluyorum. Şampiyonluk çok zor bir iştir. Şampiyon olan Galatasaraylı futbolcuları döktükleri terden, aldıkları başarıdan dolayı canı gönülden kutluyorum. Bu kutlamayı kendi sahalarında yapsalardı daha centilmence olabilirdi. Centilmenlik hep bizden isteniyor ama belki öylesi daha iyi olabilirdi” yanıtını verdi.

Gelecek yılla alakalı konuşmanın henüz erken olduğunu dile getiren Aykut Kocaman, “Saha içi yerleşim aynı kalmakla beraber, oyuncu profilini değiştirmek… Çünkü alışkanlıkları birden tersine çevirmektense yavaş yavaş yeni alışkanlıklar kazandırmak tercihim. Ben de burada yapaya çalıştığım en önemli şey pozisyonlardaki oyuncu profilini değiştirerek bir takım değişiklikler yapmayı başarmak” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun “Galibiyet serisi 15 yıla çıktı neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Kocaman, “Bugün Galatasaray maçından da önemli olan, Süper Kupa maçını düşünerken de Spartak Moskova maçı vardı arkasından, son dönemdi yaşananlar açısından bir açılım maçı gibi görünmüştü bana. Hiç umurumda bile değildi. Benim kafamda Spartak Moskova maçı vardı. O maçı düşünmek ve ona uygun hamleler içindeydim. Bugün de en önemli amacım rakibi yenmek ve Şampiyonlar Ligi vizesi almaktı. İşin diğer boyutu çok fazla kafamda yok” şeklinde cevapladı.

Volkan Demirel’in maçın son dakikalarında Sabri Sarıoğlu ile girdiği kavgayı değerlendiren Kocaman, “Doğru bir davranış değil. Maç gergindi. Anlayabiliyorum ancak diğer taraftan oyuncuların bu gerginlik içinde dahi kendilerini kontrol etmelerini bilmeleri gerekir. İkinci boyutu mutlaka ceza alacak ama açıkçası düşünmek lazım. Erteleme başvurusunda bulunmak gerekiyor mu gerekmiyor mu? Kulüpte bunu bir düşüneceğiz. Ertelemeden faydalanabilir miyiz faydalanamaz mıyız bakalım. İlk maçı oynamasın. Bize de düştü bakalım, bir girişimde bulunuruz, değerlendireceğiz. Belki hiç başvuruda da bulunmayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kocaman Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar için üzgün olduğunu dile getirirken, başta kendi annesi olmak üzere bütün annelerin ellerinden öptüğünü sözlerine ekledi.

Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, futbol kariyerinde kaybettikten sonra kutlama yapan bir takımı ilk kez gördüğünü söyleyerek, “Fenerbahçe için son derece gururlu bir gündü. Kazanmayı hak ettik. Özellikle maçı nasıl kazandığımızdan bahsettiğimizde Egemen’in dün son anda sakatlığı oldu, bugün de 3 sakat oyuncuyla sahada mücadele ettik. Gerçekten kazanmak için gereken ruhu ortaya koyduk. Takım arkadaşlarımla ve bu takım için oynamaktan gurur duyuyorum” dedi.

10 gün önce kaburgasında sakatlığının bulunduğunu anlatan Kuyt, “Şu ana kadar futbol hayatımda en ağrı verici sakatlık. Kupa maçında çok büyük ağrılar içinde tamamladım. Bugün de aynı şekildeydi. Bu nedenle tam antrenman yapamadım. Takımın bana ihtiyacı olduğunu biliyordum, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım takımım için” diye konuştu.

Galatasaraylı bir çok oyuncunun saha içinde tavırlarından dolayı rahatsız olduğunu aktaran Kuyt, “Hayatımda kaybettikten sonra kutlama yapan bir takımı ilk kez görüyorum. Geçen seneki son maçta neler yaşandığını herkes biliyor, o da son derece üzücü bir akşamdı. Türkler son derece duygusallar. Bu Türkiye’nin kültürüne ait güzel bir şey. Neden böyle bir provakasyon içinde olduklarını anlamadım, eğer şampiyonsanız şampiyon gibi davranmanız gerekir. Biz artık önümüzdeki sezona bakacağız. Çok fazla maç oynadık, gayet başarılı olduğumuzu söylemek istiyorum 3 kulvarda birden mücadele etmeye devam ettik. Türkiye ligini şampiyon olarak tamamlayamadığmız için çok üzgünüz. Amsterdam’da final oynayacak olduğumuz için üzgünüz. Bu takımın geleceği için olumluyum tüm takım olarak. Çok büyük bir tutku var Fenerbahçe’de. Başarı her zaman bizimle olacak. Ben de o başarının bir parçası olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Benfica’ya yenildikleri maçtan sonra morallerinin bozulduğunu anlatarak, “Sezonu iyi kapatmak için derbi maç iyi bir şanstı. Bunu iyi değerlendirdik” dedi.

Maça iyi başladıklarını kaydeden Hasan Ali, “Rakibimizi oynatmamaya çalıştık, bunu da başardık. Kötü bir pozisyonda hakem penaltı çaldı. 1-0’dan sonra moralimizi bozmadık ve 2 güzel gol bulduk. Biraz daha farklı olabilirdi. İkinci yarı biraz oyundan düştük ve skoru tutmaya çalıştık. Sonuçta güzel bir derbi oldu. Kırmızı kartlar ve gergin anlar da yaşandı. Kazandığımız için mutluyuz. Galibiyeti taraftarımıza çağırmadan diyoruz” açıklamasında bulundu.

Hasan Ali Kaldırım, maçtan sonra iki takımın da sevinmesiyle ilgili soru üzerine, “Onlar şampiyon oldu. Burada kaybettikleri için sevinmek istediler. Biz de taraftarlarımızla galibiyeti kutladık. Bunlar normaldir” değerlendirmesinde bulundu. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]