Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek, CHP’li belediye sermaye artırımında çuvalladı…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin 2013 Mart ayı oturumlarında belediyenin iki şirketinin sermayelerinin toplam 6,3 milyon lira artırılması konusuna ait tartışmalar damgasını vurdu. Kartal Belediyesinin iştiraki olan KARTANSAŞ ve KARTUNSAŞ isimli şirketlerin sermaye artırım işlemlerine ait meclis görüşmeleri AK Parti ve CHP’li üyeler arasında tartışmalara ve belge savaşlarına sebep oldu.

AK Parti adına konuya ilişkin görüşlerini Çarşamba ve Cuma günkü toplantılarda açıklayan AK Parti Kartal ve İBB Meclis Üyesi Mali Müşavir Abubekir Taşyürek, sermaye artırımlarının yapılmasına muhalefet ederek, işlemin Ticaret Kanunu, Belediye Kanunu, Bütçe Yönetmeliği ve kamu vicdanına uygun olmadığını savundu.

CHP’li belediye yönetiminin sermaye artırımı işlemlerinin prosedürünü bile doğru dürüst yapamadığını, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin Genel Kurulun yapıldığının ilan edildiği nüshasını meclis üyelerine göstererek açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Abubekir Taşyürek, belediye şirketlerinin sermaye artırımlarında “önce belediye meclisinin sermaye artırım kararı alması gerektiğini, bu karara istinaden de şirket genel kurulunun yapılarak sermaye artırımının gerçekleştirilmesi gerektiğini” açıkladı.

CHP’li Kartal Belediyesi yönetiminin belediye meclisinin iradesini hiçe sayarak, meclis kararı olmadan 01 Mart 2013 tarihinde genel kurulları yaparak sermaye artırımını onayladığını belirten Abubekir Taşyürek, “meclis’ten yetki alınmadan genel kurul yapıyorsunuz, genel kurulda sermaye artırımını kabul ediyorsunuz, bu nasıl bir iştir, bu nasıl bir yöneticilik anlayışıdır. Meclise yapılan bu hakareti meclis üyelerinin takdirine bırakıyorum. Bu hem Ticaret Kanununa, hem Belediye Kanununa aykırıdır ve meclisin dolayısıyla halkın iradesini yok saymak ve onu sadece konu mankeni olarak görmektir” dedi.

Yapılan sermaye artırımlarının Ticaret Kanunu’na aykırı olduğunu da açıklayan Abubekir Taşyürek, “şirketlerin birisinin sermayesinin yarısına yakınını, diğerinin de üçte ikisini kaybettiğini” belirterek, Ticaret Kanunu’nun “Sermayenin Kaybı ve Borca Batık Olma Durumu” başlıklı 376. maddesinde belirtilen hususların yerine getirilmediğini şirketlerin bilançolarındaki rakamları belirterek anlattı.

Sermaye artırımı işleminde Ticaret Kanunu ile beraber Belediye Kanunu ve Bütçe Yönetmeliği’ne de aykırı davranıldığını açıklayan Abubekir Taşyürek, bütçenin “halkın belediye gelirleri ve giderlerinin nasıl yönetildiğini ve nerelere harcandığını takip edebileceği bir gözetim aracı” olduğunu ifade ederek, “sermaye artırım işleminizde bütçe yapmayı bilmediğinizden buna da aykırı davrandınız. Çünkü Kartal Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesinde yapmayı öngördüğünüz 6,3 milyon lira tutarındaki sermaye artırımlarının karşılığı yoktur” dedi. Bunun için önümüzdeki aylarda aktarma yapılması gerekeceğini, böylece bütçenin allak bulak olmaya devam edeceğini ve halkın bunun takip etme imkânının bulunmadığını ifade etti.

Açıklamalarının sonunda AK Parti grubu olarak karara red oyu kullanacaklarını belirterek CHP’li meclis üyelerinin de “halkın paralarının buharlaşmasına fırsat vermeyeceklerine” inandığını ifade etti.

CHP grubu adına açıklama yapmak amacıyla Çarşamba ve Cuma günkü toplantılarda söz alan Meclis üyesi ve KARTANSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Memnun, yapılan işlemin Ticaret Kanunu ve Belediye Kanunu’na aykırılığı iddialarına cevap vermek yerine, önceki belediye başkanı Arif Dağlar döneminde sermaye artırımı yapılırken takip edilen yönteme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında elindeki bazı yazışmaları göstererek Arif Dağlar döneminden kalan borçları ödediklerini, bu nedenle şirketin zarar ettiğini anlattı. Ayrıca önceki yönetim zamanında sermaye artırımı için meclis kararının hiç alınmadığını, kendileri yönetime geldikten sonra meclis kararı aldıklarını iddia etti.

Görüşmelerden sonra yapılan oylamalarda sermaye artırımları AK Partili üyelerin muhalefetine rağmen CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Cuma günü yapılan oylamaya altı CHP’li üyesinin de katılmadığı görüldü.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]