Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘Deprem Dede’ Hayatını Kaybetti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 71 yaşında yaşama veda etti.

Göztepe Medical Park Hastanesi yönetimi adına açıklama yapan Anestezi Uzmanı Doktor Uğur Erol, “Yaklaşık 15-20 dakika önce Ahmet Bey’i kaybettik” dedi.
Kamuoyunda “Deprem Dede” olarak bilinen Jeofizikçi ve Eğitimci Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, yaşama veda etti. Göztepe Medical Park Hastanesi’nde görevli Anestezi Uzmanı Doktor Uğur Erol, yaptığı açıklamayla haberi doğruladı.

Hastane yönetimi adına açıklamayı yapan Anestezi Uzmanı Doktor Uğur Erol, “Kaybımız çok büyük. Ahmet Bey yaklaşık 44 gündür hastanemizde yoğun bakımda tedavi görmekteydi. Organ yetmezliği söz konusuydu. Zatüre tanısıyla geldi. Kalp yetmezliği vardı. Diyalize girdi çıktı. Çoklu organ yetmezliğinden vefat etti. Yaklaşık 15-20 dakika önce Ahmet Bey’i kaybettik” dedi.
Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Ahmet Mete Işıkara’nın kızı Yeşim Hekimoğlu, gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan hastaneye gelenler arasında yer alan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kalafat ise, “Şimdi öğrendik, çok üzgünüz. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ama acı haberi aldık” diye konuştu.

Işıkara’nın eşi Ayten Işıkara ise, görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalye ile hastaneden gözyaşları içerisinde ayrıldı.
Ahmet Mete Işıkara, bir süredir solunum yetmezliğinden dolayı genel yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

AHMET METE IŞIKARA KİMDİR?

Ahmet Mete Işıkara (1941) Türk bilim insanı, jeofizikçi ve eğitimci Işıkara, 1941 yılında Mersin’de doğdu. 17 Ağustos 1999’da Marmara bölgesinde yaşanan ve büyük yıkımlar ile ölümlerin olduğu Mw 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çabaları nedeniyle özellikle dönemin çocuklarının bilincine deprem dede, deprem amca gibi isimlerle de yerleşti.
Ahmet Mete Işıkara AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

TARİHLERLE HAYATI

1965 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü’nü bitirdi ve aynı bölüme asistan oldu.
1969 yılında Necmi Rıza Ahıska’nın kızı Aysel Ahıska ile evlendi.
1973 – 1974 yılları arasında askerlik görevini Harita Genel Komutanlığı’nda yaptı
1976 – 1983 yılları arasında Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Ulusal Jeomagnetizma ve Aeronomi Komisyonu Başkanlığı yaptı.
1979 – 1982 yılları arasında Avrupa Depremlerin Önceden Belirlenmesi Çalışma Grubu’nda koordinatör
1980 – 1983 yılları arasında Türkiye adına Avrupa Konseyi Deprem Uzmanları Komitesi’nde temsilcilik yaptı.
1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde göreve başladı.
1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nde müdür yardımcısı oldu.
1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nde müdür oldu. İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]