Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul İçin ‘Bisikletli Yaşam’ Tartışılacak!

Yayınlanma:
ABONE OL

EMBARQ TÜRKİYE – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ve kentsel tasarım sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Hollandalı YARD 9, İstanbul’da bisiklet projesi başlatıyor. Bisikletin İstanbul’un ulaşım ağına güvenli bir şekilde entegre edilmesine katkı sağlamayı hedefleyen proje, Hollanda’dan ve Türkiye’den uzmanlarla kent-içi ulaşım paydaşlarını bir araya getirecek ‘Bikelab İstanbul Çalıştayı’ ile başlayacak. Çalıştay, 18 Aralık Salı günü Salt Galata’da gerçekleştirilecek.

Dünya genelinde bir çok başarılı sürdürülebilir ulaşım projesine imza atan EMBARQ’ın Türkiye merkezi olan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, Hollanda’daki ‘bisikletli yaşam’ deneyimini İstanbul’a aktarmak üzere Hollandalı kentsel tasarım firması YARD 9 işbirliği ile proje başlatıyor. Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu’nun, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamaları kapsamında verdiği destek ile bir yıl sürecek “Bikelab İstanbul” Projesi’nin ilk etkinliği, 18 Aralık Salı günü 13.00 – 17.00 arasında Salt Galata’da düzenlenecek Çalıştay olacak.

EMBARQ Türkiye –Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, kent içi ulaşım sorunlarına yurtiçi ve yurt dışındaki uzmanlık ağı ile birlikte çözüm önerileri geliştirmek ve bu çözümleri yerel yönetimler ve diğer kent-içi ulaşım paydaşlarıyla birlikte uygulamaya geçirmek üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Bisikletin şehir içi ulaşım planlarına entegre edilmesi ve güvenli bisiklet yollarının tasarımı konularında Antalya, Eskişehir ve Sakarya’da yerel yönetimlerle birlikte çalışan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, bu çalışmalardan elde ettiği deneyimi ve yurtdışı uygulamalarından gelen bilgi birikimini İstanbul’a aktarmayı hedefliyor.

Hollanda’danve Türkiye’den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşları bir araya gelecek

Bikelab İstanbul Projesi kapsamında EMBARQ Türkiye kapasite geliştirme çalışmaları yürütecek ve projeye uzmanlık desteği sağlayacak. Hollandalı YARD 9 ise yaratıcı fikirler ve tasarımlarla bisikletin ulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etmek üzere faaliyetler yürütecek.

Projenin ilk etkinliği olan Çalıştay, bisikletli ulaşımın daha güvenli hale gelmesi, bisikletin  toplu taşıma ile entegrasyonun sağlanması, İstanbul’da bisiklet kültürünün geliştirilmesi gibi konulara Hollanda’dan ve Türkiye’den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşlarınınbir arada çözüm üretmesini sağlayacak. Çalıştaya Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve Hollanda’nın Kültür Ateşesi Daniel Stork da konuşmacı olarak katılacak. Çalıştay sonunda hazırlanacak rapor, İstanbul’da önümüzdeki dönemde yürütülecek bisiklet projelerine katkı sağlamak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak ve kamuoyuna sunulacak.

“Kullanıcı odaklı” bisiklet yolu tasarımı ve pilot uygulaması gerçekleştirilecek

Çalıştayın ardından YARD 9 işbirliği ile ‘güvenli ve kullanıcı odaklı’ bisiklet yolu tasarımları gerçekleştirmek üzere pilot uygulamalar başlayacak, tasarım atölyeleri düzenlenecek. Hazırlanan bisiklet yolu tasarımlarının proje kapsamında pilot olarak uygulaması da gerçekleştirilecek. Pilot uygulamalar sonunda İstanbul’da yürütülecek diğer bisiklet projelerine katkı sağlamak üzere “İstanbul İçin Bisikletli Ulaşım Tasarım Rehberi” hazırlanacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]