Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çocuklara Yaz Sanat Atölyeleri!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Modern, 2 Temmuz – 31 Ağustos 2012 tarihleri arasında çocuklar için sanatla dolu bir program hazırladı. Resim, heykel, fotoğraf, animasyon, yerleştirme, performans, edebiyat ve mimarlık alanlarındaki uygulamalarıyla Yaz Sanat Atölyeleri’nde 7-12 yaş grubu çocuklar, her gün farklı ve eğlenceli bir etkinliğe katılıyorlar.

 

7-12 Yaş Grubu için Yaz Sanat Atölyeleri’nde hayal gücünün sınırlarını zorlayan, müzedeki eserleri yorumlayan ve duygularını sanat aracılığıyla ifade eden çocuklar, atölyelere beş günlük ya da günübirlik olarak katılabiliyorlar. Programda, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Beş günlük atölyeleri tamamlayan çocuklara katılım belgesi veriliyor.

 

Hafta içi her gün saat 09.00 – 13.00 arasında düzenlenen dört saatlik sabah atölyelerinde her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri  “Benim Oyun Çadırım” ve “Benim Şatom”,  salı günleri “Dinozorlar Yaşasaydı!” ve “Küçürü’nün Ormanı”, çarşamba günleri “Olmayan Yer” ve “Denizler Altında”, perşembe günleri “Cecü’nün Cüceleri” ve “Ayakkabı Fabrikası”, cuma günleri ise “Resim Avcıları” ve “Gölge Resimler” başlıklı programlar yapılıyor.

 

Bu atölyelerde çocuklar, evlerine götürebilecekleri oyun çadırları kuruyor, şato maketlerini boyuyor, ayakkabılar tasarlıyor, masallardan yola çıkarak tiyatro oyunları sahneliyor, İstanbul Modern’in kütüphanesinde araştırmalar yaparak ortak resim çalışmaları gerçekleştiriyorlar.

 

Çocuklar, yaşam biçimlerinin farklı mekanları nasıl belirlediğini, İstanbul Modern’in koleksiyonunda yer alan sanat eserlerini inceleyerek araştırıyorlar. Masallardaki şatolardan yola çıkarak, ülkemizdeki sarayların tarihini ve mimari yapılarını öğreniyorlar. James Matthew Barrie’nin Peter Pan adlı kitabında geçen “düşler ülkesi”nin bir maketini yapan çocuklar, Jules Verne’in Denizler Altında 20.000 Fersah isimli bilim kurgu romanından yola çıkarak dev deniz canavarları ve hayali balık heykelleri yaratıyorlar. Umberto Eco’nun Cecü’nün Yer Cüceleri adlı masalının okunduğu atölye çalışmasında ise doğal yaşam ile ilişkilerini inceliyorlar.

 

Hafta içi her gün saat 13.00 – 15.00 arasında düzenlenen iki saatlik öğleden sonra atölyelerinde ise her hafta dönüşümlü olarak pazartesi günleri “Genç Müzeciler” ve “Sihirli Işık”, salı günleri “Bir Kostümün Öyküsü” ve “Gölge Kuklalar”, çarşamba günleri “Geo-Yaratıklar” ve “Takı Tasarımı”, perşembe günleri “Uzaylı Kuklalar” ve “Şapka Tasarımı”, cuma günleri “Gökdelen Atölyesi” ve “Fantastik Hayvanlar” başlıklı programlar gerçekleştiriliyor.

 

Bu atölyelerde çocuklar, müze tasarımları geliştiriyor, aydınlatma aksesuarları oluşturuyor, kostümler hazırlıyor, takılar ve şapkalar tasarlıyor, kuklalar yaratıyor, gölge oyunları oynuyor, geometrik formlarla heykeller yapıyor ve gökdelenler inşa ediyorlar.

 

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için:  0212 334 73 52

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]