Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çocuklar Çevre İçin Yürüdü!

Yayınlanma:
ABONE OL

05 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Çevre Yürüyüşünde öğrenciler daha temiz ve sağlıklı bir çevre için sloganlar atıp, pankartlar açtı.

05 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Ataşehir’de Mustafa Zeki Demir İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tören ve çevre yürüyüşü ile kutlandı. 05 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama törenine Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ile İsmail Kabakçı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Törende konuşan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu şunları söyledi: “Avrupa ülkeleri daha çok kazanmak ve dünyaya hakim olmak için bilinçsizce ve çevreyi umursamadan tesisler kurdular. Sonra baktılar ki çevre kirleniyor ve bunun zararlarını kendileri de çekiyorlar, Birleşmiş Milletler’e başvurarak bu günün Dünya Çevre Günü olmasını istediler. Bizde de durum farklı değil. Biz de özellikle Marmara Bölgesi’ne tesisler kurduk. İstanbul’un en güzel yerlerine fabrikalar kurdurduk. Haliç’i kirlettik, çevremizi kirlettik. Bunlara engel olmak ve daha sağlıklı bir çevre için hepimize görevler düşüyor. Daha sağlıklı bir çevre için hepimiz çalışmalıyız.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy da konuşmasında daha sağlıklı bir çevre için herkesin bir duruş sergilemesi gerektiğini belirterek, “Sağlıklı bir çevre için yürüyerek gidebileceğimiz bir mesafeye araba ile gitmemeli, sigara izmaritlerini sokağa atmamalıyız. Bireysel olarak da sağlıklı ve temiz bir çevre için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman da, 3 yıl önce kurulan Ataşehir Belediyesi’nin temiz ve yaşanabilir bir çevre için sürekli proje üretip hayata geçirdiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin çevreye karşı son derece duyarlı ve gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede büyümesi için belediyenin tüm birimlerine talimat verdiğini anlatan Başkan Yardımcısı Hışman, “Ataşehir Belediyesi temiz bir çevre için yaptığı çalışmalar nedeniyle çok sayıda kamu ve özel kuruluşlarca en çevreci belediye ödülüne layık görülmüştür. Biz, gelecek nesiller için özellikle çocuklarımızla beraber temiz ve yaşanabilir bir çevre için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programında çevre ile ilgili yarışmalarda dereceye giren okullara da plaketleri verildi. Ataşehir’de “En Çevreci Okul” Yarışması’nda birinci İhsan Kurşunoğlu İlköğretim Okulu, ikinci Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi, üçüncü ise Özel Fenerbahçe Lisesi oldu. “Okullar Çiçek Açıyor” yarışmasında ise Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu birinci, Ataşehir Anadolu Lisesi ikinci, Orhan Veli İlköğretim Okulu ise üçüncülüğü elde etti.

Törenden sonra çevre için yürüyen ve “Çevre Miras Değil Gelecek Nesillere Emanettir”, “Yeşil Düşün Çevreyi Koru”, “Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Çevre ile Olur” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, yürüyüşte çevreyle ilgili sloganlar atarak, daha temiz ve sağlıklı bir çevre istediklerini söylediler.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]