Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yıllardır yetkinin hesabını veremeyenler, daha masaya oturmadan akıllarınca hesap sormaya kalkıyorlar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda Eğitim-Bir-Sen’in yetkiyi 2011’de aldığını ve eğitim çalışanlarını temsilen ilk defa toplu sözleşme masasına oturacağını belirterek, “Yıllardır yetkiyi elinde bulunduranlar ve yetkinin hesabını veremeyenler, acziyet içinde olanlar; eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgili veremedikleri hesabın faturasını, daha masaya bile oturmadan önce akıllarınca bize sormaya çalışıyorlar. İnsanda azıcık yüz olur. Bu konuda en son konuşması gerekenler en önce konuşmaya yeltenerek, seslerini yükselterek, akıllarınca beceriksizliklerini unutturmayı hedefliyorlar. Buna kesinlikle hakları yok” dedi.

Kırıkkale Şubemizin İl Divan Toplantısı Öğretmenevi’nde yapıldı. “Hedef 700 bin üye ve 11 hizmet kolunda yetki” kapsamında gerçekleştirilen Türkiye geneli Memur-Sen teşkilat toplantıları 1 Nisan itibariyle tamamlanmış oldu. Toplantıda konuşan Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, toplu sözleşme yasası, ek ödeme, kesintili eğitim düzenlemesi, İLKSAN, eğitimde sivilleşme ve sivil Anayasa konularına değindi.

Toplu sözleşme yasasının gecikmiş olmasının sıkıntılarını birkaç aydır yaşadıklarını ifade eden Yalçın, “Ama aceleye getirip eksik bir şekilde çıkmasına müsaade etseydik, bunun sıkıntısını ömür boyu yaşamaya devam ederdik. Geç olsun ama yarım olmasın. Hizmet kolu sözleşmesi, yerel yönetimlerde hizmet kolu sözleşmesi, hakem heyetinin yapısı gibi ana konularda taleplerimizi gerçekleştirmek adına yasanın alelacele çıkmasına müsaade etmedik. Gerektiği yerde sesimizi yükselttik ve sonuç aldık” şeklinde konuştu.

666 sayılı KHK sonrası oluşan tabloya dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda maaşlarda unvanlara göre eşitlik hedeflenirken, öğretmen ve öğretim elemanları ek ödemede kapsam dışında tutularak kurum içi denge yerle bir edilmiştir. Bu çarpıklığı düzeltmek Eğitim-Bir-Sen’in görevidir ve toplu sözleşme masasında ilk gündemimiz olacaktır. Yasanın bir an önce çıkması ve masanın bir an önce kurulması için sesimizi yükseltirken, bir tuhaflığı da ibret ve hayretle müşahede ediyoruz. Biz öğretmenin maaşı 1.577 TL’de kaldı derken, Türk Eğitim-Sen’in bizden daha fazla ses çıkarmaya çalıştığına şahitlik ediyoruz. 2010’da Memur-Sen olarak diğer sendikalarımız sayesinde oturduğumuz toplu görüşme masasında imzaladığımız mutabakat metninde en düşük devlet memuru maaşına kazandırdığımız 235 TL’yi bir kenara koyarsanız 9/1 öğretmenin maaşı 1.342 TL’dir.

Peki, bunun sorumlusu kimdir? Tabi ki masada eğitimcileri temsilen yıllardır yetkili olan ama yetkiyi taşıyamayan Türk Eğitim-Sen’dir. Kimse sesini yükselterek suçunu bastırmaya çalışmasın. Sayın Koncuk, Genel Başkanımıza bir televizyon programında ‘ek ödeme ile ilgili eylemimize destek verecek misiniz’ diye soruyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 28 Şubat provası için ev sahipliği yaptığın ve tepkiyi görünce üç gün sonra çark ettiğin 27 Mayıs Milli Devrimci Derneği, Lions Kulüpleri, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, ADD gibi kuruluşların yer aldığı 41 kuruluştan oluşan Ulusal Birlik Hareketi var.

enin Memur-Sen’den destek istemeye ihtiyacın yok. Çağırırsın mahşeri cümbüşçüleri efelenirsin. Bağcıyı dövmek adına kalmayan kredine de yeni bonuslar eklersin. Bizim toplum nazarında da, siyaset nazarında da, kredimizde de, bonusumuzda da asla sorun yok. İrademiz kendi elimizde, gücümüz ise yerindedir. Sözleşmelileri kadroya nasıl geçirdiysek, toplu sözleşme hakkını nasıl aldıysak, ek ödemeyi de öyle alırız. ‘Toplu sözleşme hakkı yoksa, masada da yokuz’ diye resti nasıl çektiysek, ek ödemede samimiyetsiz tavır gördüğümüzde resti aynı şekilde çekeriz.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz kimsenin stepnesi ya da siperi değiliz. Biz eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek için varız. Üzüm yemek için varız, bağcıları dövmek gibi bir sorunumuz, bize havale edilmiş gizli görevimiz asla yok. Anlaşılan yıllardır yetkiyi elinde bulunduranlar ve yetkinin hesabını veremeyenler, acziyet içinde olanlar; eğitim çalışanlarının sorunları ile ilgili veremedikleri hesabın faturasını, daha masaya bile oturmadan önce akıllarınca bize sormaya yelteniyorlar. İnsanda azıcık yüz olur. Bu konuda en son konuşması gerekenler en önce konuşmayı seçerek beceriksizliklerini unutturmayı hedefliyorlar. Buna kesinlikle hakları yok. Eğitim çalışanları sorunların çözümünün nereden geçtiğini biliyor. Ayrıca çözümün adresinin neresi olduğunu da iyi biliyor.”

 

Eğitimin 4+4+4 şeklinde kesintili hale getirilmesi ve eğitimdeki 28 Şubat vesayetinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili konuya da değinen Ali Yalçın, “Paşaların dayatması, Eğitim-Bir-Sen’in diretmesi ile son bulmuştur. Şura’da eğitim kesintili olsun, din eğitimiyle ilgili seçmeli dersler konulsun tekliflerimiz yerine gelmiştir.

Katsayı, üniversitelerde yaşanan başörtüsü probleminin çözülmesi, Kur’an öğrenme yaş sınırının kaldırılması, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, yargısız infaza tabii tutulanların haklarının sicil affı ile iadesi gibi birçok konuda çözümün adresi olduk. YÖK reformu, karma eğitim dayatmasının sona erdirilmesi ve demokratik eğitim taleplerinin karşılanması, okullarda üniforma ve kamusal alan yalanı gibi dayatmaların son bulması için mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

“Sivil anayasa yapılmadan demokratikleşme ile ilgili atılan adımların yeterli görülmemesi gerekir” diyen Yalçın, “Eğer Genelkurmay Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmamışsa, darbeye davetiye çıkaran TSK İç Hizmet Kanunu’ndaki 35. madde kaldırılmamışsa, din ve vicdan hürriyeti teminat altına alınmamışsa,

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, MGK, YÖK, RTÜK, YAŞ gibi darbe anayasasının ihdas ettiği kurulların anayasal ayrıcalıkları bitirilememişse, adaletin omuzlardaki yıldızlarla ölçülmesine son verilememişse, kamu çalışanları için de grev ve siyaset hakkı alınamamışsa, son 10 yıldır yapılan iyileştirmeler geçici bir seraptan öteye geçmeyecektir. Özgürlük eksenli kazanımlara bir darbe ortamı, mali kazanımlara ise bir ‘5 Nisan Kararları’ yetecektir. Esas önemli olan sivil anayasayı gerçekleştirebilmektir” dedi.

 

İLKSAN konusuna da değinen Ali Yalçın,  28 Nisan’da İLKSAN üyelerinin mutlaka sandığa gitmelerini isteyerek, “Eğitim-Bir-Sen’i desteklemezsem, bu kez oy kullanmazsam bu iş olmayacak demelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak çalışanları İLKSAN kamburundan kurtarmaya, sorumlularından ise hesap sormaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]