Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ambargoyu isteyen ABD, enerji faturasını da ödesin!

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı

Ömer Faruk Başaran’ın, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamada bulundu.

Elektrik ve doğalgaza Nisan ayından geçerli olmak üzere yapılan zamlar, vatandaşı olduğu kadar sanayici ve işadamlarını da tedirgin etti.

 

Doğalgaza 1 Nisan itibariyle yüzde 16,49 – 18,72; elektriğe yüzde 9,26 zam yapılmasını değerlendiren Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, enerji zamlarının enflasyonu tetikleyerek, piyasadaki dengeleri altüst edeceğini öne sürdü. Başaran, “Elektrik ve doğalgaza yapılan bu zamlar A’dan Z’ye tüm ürünlere fiyat artışı olarak yansıyacaktır” dedi.

ABD’nin Faturası Türk Halkına Ödettirilmemelidir

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın, “Zamların Türkiye’nin etrafında gelişen olaylardan kaynaklandığı” yönündeki değerlendirmesini hatırlatan Başaran, şu açıklamayı yaptı:

“İran’dan petrol alımını kısmamızı isteyen ABD’dir. Bölgedeki istikrarsızlık ABD’nin eseridir. Petrol fiyatlarının artması da ABD’nin bölgedeki tutumundan kaynaklanmaktadır. Öyleyse Türkiye’ye müttefik olarak gören ABD, bunun gereğini yapmalı; ortaya çıkan enerji faturasını karşılamalıdır. ABD’nin yol açtığı fatura, Türk halkına ödettirilmemelidir.”

Merkez Bankası Dövize Müdahale Etmeli

Bakan Yıldız’ın zamlara ayrı bir gerekçe olarak da döviz kurlarındaki dalgalanmaları gösterdiğine işaret eden ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, fiyat istikrarını sağlamakla görevli Merkez Bankası’nın harekete geçerek, dövize müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Başaran, “EPDK, otomatik fiyatlandırma gereği 3 ayda bir döviz ve petrol fiyatlarına bakarak fiyat belirliyor. Hükümetin ve piyasa otoritelerinin zamlara müsaade etmek yerine, piyasa şartları içerisinde, artan maliyetleri azaltmaya dönük tedbirler almasının daha doğru olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

İhracatı da Olumsuz Etkileyebilir

Şubat ayında ihracat yüzde 17,1 artarken, ithalat artışının yüzde 1,1’de kaldığını belirten Başaran, “Geçen yıl Şubat ayında yüzde 57,4 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yılın Şubat ayında yüzde 66,5’ye yükseldi. Bu trendin devam etmesi beklenirken artan enerji maliyetleri ihracatı da vurabilir. Üretimin en önemli girdilerinden doğalgazın fiyatı dünyada düşüş eğilimindeyken, bizde yükseliyor. Enerji faturamız, dış ticaretimizi de yakabilir” uyarısında bulundu.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]