Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul’da Okul Müdürleri Nelerden Şikâyetçi?

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube “Genişletilmiş Eğitim Yöneticileri Toplantısı” düzenledi. 200’den fazla müdür ve müdür yardımcısının katıldığı toplantı Samandıra Serdivan Tesislerinde yapıldı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun katıldığı toplantıda yöneticilere anket uygulaması yapıldı. Katılımcılara: genel, sendikal refleksler ve açık uçlu olmak üzere üç çeşit soru türü yöneltildi.

Açık uçlu sorulardan “sendikanızın özellikle gündeme getirmesini istediğiniz konu var mı, eğer varsa yazar mısınız?” sorusuna verilen cevap niteliğindeki talepler sorunları bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Ata Özer zamanında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin katkıları ile gençlik lisesi yaptırmak için okullara salma yapması ve spor kulübü kurmayı mecbur tutan uygulaması nedeniyle kongresini düzenli yapamayan okullara ceza gelmesi, devlet tarafından sosyal yardımlaşma adına yapılan yardımların okullar üzerinden yapılması gibi konulara tepki içerin cevap niteliğindeki talepler:

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

• İstanbul’a bir daha gençlik lisesi yapılmasın. Gençlik lisesine para toplayacağız diye düştüğümüz durumlara bir daha düşmek istemiyoruz.

• Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ihtiyaçların dağıtımında okulları devreden çıkarmalıdır. Veli ile karşı karşıya geliyoruz. Yapılan yardımlar sanki okul tarafından yapılıyormuş gibi algılanıyor ve dağıtımların adil olmadığını düşünen veli ve öğrenci okul idarelerine tavır alıyorlar. Eğitimciler zan altında kalıyorlar. Sendika bu sorunu çözebilir mi?

• Okullara, ille de spor kulübü kuracaksınız dendi. Hiçbir işimize yaramadığı halde verilen talimata uyarak spor kulüpleri kurduk. dernek statüsünde değerlendirilen spor kulüplerini kurmak için yaptığımız masraf ve prosedür bir kenara bir de kongrenizi zamanında yapmadığınız için diye ceza geldi. Birçok okul aynı sıkıntıyı yaşıyor. Dernekler masasında görevli olanlar bile halimize gülüyorlar. Yanlış icraatların faturasını biz mi ödeyeceğiz.

• Okulların kaynak problemi çözülmedi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bütçeden en fazla pay ayrılıyor deniliyor ama okullarda bizler elimizde makbuz bu gün kimden para alabilirim diye bekliyoruz. Hizmetli yok, memur yok, masraf çok nasıl olacak bu işler? Bu konu çözülsün başka bir şey istemem.
• Okullarımız ikili öğretim yapıyor ve biz sabah 7.00’da okula gidiyoruz. Akşam 18.00’da ancak ayrılıyoruz. Günlük 11 saat çalışıyoruz. Hani çalışma süresi 8 saat ti? Haftalık 55 saat çalışıyoruz. Hâlbuki haftalık yasa gereği çalışma süresi 40 saati aşamaz. Hafta sonu angarya için okullara geldiğimiz de çabası. İkili eğitim yapan okulların idarecileri devletten haftalık 15 saat alacaklıdır. Bu konuyla ilgilenin.

• Ben Sultanbeyli’de idarecilik yapıyorum ve okulumuzda sınıf ortalaması 55’in üzerinde. Öğretmenler bize yükleniyor. Okul idarecisi olarak biz kime yükleneceğiz. Sultanbeyli’de acil yeni okullar yapılmalıdır. Sultanbeyli’de bütün okullar ikili eğitim yapıyor yine de sınıflar tıka basa dolu. Bu bir şeyler anlatmıyor mu? Sendika bu konuyu acilen gündeme getirsin.

• Pendik’te görev yapıyorum ve aylıkla ödüllendirmelerde bizim okuldan giden teklifler hep pas geçiliyor. Ben kasıt olduğunu düşünüyorum. Okulumun adını vermiyorum ama iki yılın ödüllendirme listesini incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Pendik Milli Eğitim ile bu konuyu bir görüşebilir misiniz?

• 2006’da müdürlük sınavına girdim ve iyi de not almıştım ama hiç kullanılmadan geçerlilik süresi doldu. Sınav anlamsız ise sınava giriş paramız iade edilsin.

• Okulumuzdaki öğretmenlerin yarısı ücretli öğretmenlerden oluşuyor. Siz iki yıllık muhasebe mezunu adamı vekil doktor yapabilir misiniz? Ama vekil öğretmen yapılıyor. Sağlıktaki hata toprağın altına indirir ama eğitimdeki hata ömür boyu ölü gibi yaşamaya mahkûm eder. Öğretmenlik insanların hayatına yön veren meslektir. Piyasada bir yığın öğretmenlik bölümlerinden mezun insanlar iş bekliyor. Bu konular daha çok gündeme getirilsin

• Biz niçin bütün eczanelerden ilaç alamıyoruz. Parayı hepsine devlet ödediği halde ille de anlaşmalı eczanelerden mi almak zorundayız bu konuda düzenleme yapmak çok mu zor. Bu konuyu gündeme getirin.

• Bu yıl uzman öğretmenlik ile ilgili sınav yapılacak mı hala ses soluk yok.

• Kadıköy’de bazı okulların il dışından bazı okullara yardım ettiğini öğrendim. Yakın kardeşe yardım etmeyip uzağa gidilir mi? Bizim okulun gerçekten iyi bir kardeşe ihtiyacı var. Durumu iyi olan sendika üyemizin müdür olduğu bir okul yok mu? bu toplantıya Kadıköy’deki müdürler niye gelmedi?

• Başarılı çalışmalarımdan dolayı ilköğretim genel müdürlüğünden teşekkür belgem var ama ek-2’de sayılmıyor. bu nasıl iş?

• Şube müdürlüğü için iki aşamalı sınav yapılmalıdır. Boş kadro sayısının üç katı kişi, birinci sınavda en fazla puan alanlar arasından seçilmelidir. Sendika olarak yönetmeliği inceleyiniz.

• Okul aile birliğinden çalıştırdığımız ücretli hizmetlilerin SSK’sını devlet ödemelidir. Ben okul müdürü olarak işveren gibi adamın SSK’sından sorumluyum. Eğer ödeyemezsem kişi borcu çıkarılıyor. Hem okula para verilmiyor hem de kendi imkânlarımızla çözdüğümüz sorunda SSK pirimi ödenmediği zaman canımıza okuyorlar. Okul olarak iki defa soruşturma geçirdim. Okul pis sorumlu benim, okul soyulur sorumlu benim. Kadrolu öğretmen eksiği had safhada, ücretli öğretmenlerle eğitim veriyoruz başarı düşük sorumlu yine benim. Bizim okul kenar mahallede ve veliler hiç bağış vermiyor. İşimiz gücümüz nereden para bulur ve bu ay çalıştırdığımız adamların parasını veririz? İl içi isteğe bağlı idarecilik tayinleri açılsın kesinlikle tayin istiyorum. Benden bu kadar kardeşim. Ama bu böyle gitmez sendika bu konuları gündeme getirsin. Gerçi gündeme getirdiğini biliyorum ama yine de üzerinde sıklıkla durmalıdır.


Okul müdürü ve müdür yardımcılarının açık uçlu sorulara verdiği cevaplar aslında her şeyi anlatır nitelikte. Fazla söze gerek yok sanırız…

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]