Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu Hizmete Girdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesinin katkılarıyla Aydıntepe Mahallesi’nde yaptırılan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu, düzenlenen  törenle hizmete açıldı. Törende konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı sağlık ocaklarının eksikliklerinin tamamlandığı yegane ilçelerden birisi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Aydıntepe Aile Sağlık merkezinde yapılan açılış törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, İstanbul İl Sağlık Müdürü Savaş Başar Kartal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul 112 Başhekimi Dr. Metin Arslan, Tuzla Sağlık Grup Başkanı Dr. Kenan Karaman, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Grup Başkanı Dr. Kenan Karaman, Tuzla’da sağlık alanında Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın büyük destek verdiğini ifade ederek “ bizlere her anlamda yardım eden, vatandaşların uygun şartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayan Belediye Başkanımıza sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi.

Törende bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplumun geleceğini hazırlarken o toplumun önemli iki noktasından birinin eğitim, diğerinin ise sağlık olduğunu ifade etti. Yazıcı, “Artık dünya vatandaşı olmak zorunluluğunda olduğumuz bir dünyada yaşadığımızı unutmayarak, bilgilenmek, öğrenmek ve toplumumuzu mutlaka geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bundan hareketle yatırımlar yapıyoruz. Eğitim ve öğretim yılının yeni başladığı şu günlerde  38 okulu tadilattan geçirerek okullarımızı eğitime hazır hale getirdik.  Toplumumuzun geleceğini, çocuklarımızın bilgi birikimi dağarcığını, öğrenim ve eğitimini geliştirmek zorundayız” dedi.

Yazıcı, toplumların gelişebilmesi için sağlık alanında da şartların iyi olması gerektiğini vurgulayarak “1 Kasım 2010 tarihi itibarıyla bütün aile hekimlerimizin fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmeti verilecek alanların yenilenmesi lazımdı. Belediye olarak, tüm fiziki şartları sağladık. Bütün sağlık ocaklarının eksikliklerinin tamamlandığı yegane ilçelerden birisi olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Başkan Yazıcı Büyük Destek Veriyor

İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Savaş Başar Kartal da “2002 yılında 112 Acil sayısı 46 idi. Bugün itibarıyla 160 istasyonumuz hizmet veriyor. 2003 yılında sağlık ocağı sayısı İstanbul‘da 217 idi. Şu an burayla birlikte 864  tane aile sağlığı merkezi faaliyette. 1 Kasım’dan beri açtığımız aile sağlığı merkezi 264. Bu, vatandaşın ayağına sağlık hizmetini götürmek için Sağlık Bakanlığımızın ilçe belediyelerle ortak çalışmalarıyla neler yapıldığının göstergesidir” dedi. Başkan Yazıcı’nın  Aile hekimliği sistemine ve sağlık hizmetlerine büyük katkı sağladığını ifade edenİstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Savaş Başar Kartal “ doktorlar arasında en çok konuşulan ve takdir edilen Başkan Tuzla Belediye Başkanıdır. Başkan Yazıcı’nın büyük desteğini görüyoruz” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet “Sağlık, hava gibi, kıymeti yokluğunda anlaşılan bir nimettir. Sağlıklı bir toplum için, ilk derece sağlık kuruluşları büyük öneme sahiptir. Ülkemizde sağlık alanındaki en önemli dönüşümlerden biri olan aile hekimliği sistemine geçişi, ilçemizde yakından takip eden biri olarak, İstanbulumuzun 39 ilçesi arasında bu sisteme en rahat geçen ve sistemi en iyi şekilde işleten ilçe olmamızın gururunu yaşıyoruz. “ dedi. Tuzla Belediyesi’nin Aile Sağlık Merkezlerine verdiği destekten dolayı memnuniyetini ifade eden Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet “Elbette bunda en büyük pay, aile hekimliğine ve bir bütün olarak tüm sağlık hizmetlerine büyük destek sunan Tuzla Belediyesi’ne aittir. Ben, Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın 112 istasyonu ve aile sağlığı merkezi gibi iki önemli hizmeti sunmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”  dedi.

 

Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]