MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kadıköy Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum, Üsküdar » İlk sürücüsüz metro Üsküdar-Ümraniye hattında hizmete başladı

İlk sürücüsüz metro Üsküdar-Ümraniye hattında hizmete başladı



Türkiye’nin sürücüsüz ilk metro hattını Cumhurbaşkanı Erdoğan test etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, açılışını gerçekleştirdikleri sürücüsüz Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek, Üsküdar’dan Ümraniye’ye ilk seferi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro hattının ilk etabı olan Üsküdar -Ümraniye Metro Hattının açılış törenine katıldı.

Üsküdar Meydanı’nda gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım,Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal,Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can , Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İBB Eski Başkanı Kadir Topbaş, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye metro hattının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Hattın bir önemli önemli özelliği de ülkemizin ilk sürücüsüz metrosu olmasıdır. Kumanda merkezi tarafından yönetilecek. 700 bin yolcu 17 dakikada Yamanevler durağına ulaşacaktır. Sancaktepe bittiğinde 27 dakika sürecek. İleride bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatmayı planlıyoruz. Metro hattını İstanbul’da 160 KM’ye çıkarmış oluyoruz. Metroları İstanbul’da İstanbul’da 2019 yılında 355 km’ye yeni projelerle 1000 KM’nin üzerine çıkacak. İstanbul’un 1994 yılında belediye başkanı seçilmeden önceki haliyle bugünkü halini karşılaştıran herkes aradaki bariz farkı görecektir. Kalbi ve gözü kulağı mühürlü olanlar hariç. Onlara ne yapsak ne desek faydasız. Ümraniye Hekimbaşı çöplüğünü biliyorsunuz. Patladığında ne olduğunu biliyoruz di mi ?Biz geldik öyle bir şey kaldı mı?Milletimiz aradaki farkı biliyor. Gençler o günleri yaşamadığı için onlara aradaki farkı anlatmak daha zor. O günden bugüne ciddi bir süreç geçti. 23 yıl .18 Yaşa seçme ve seçilmeyi getirdik ya .Büyükler gençlere bunu anlatması lazım” dedi.

 

📆 15 Aralık 2017 Cuma 21:25   ·   💬 0 yorum   ·  
ABS Kör Kalıp

KADIKÖY'DE HAVA

İSTANBUL

BLOG

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR

Kadıköy Gazetesi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.