Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Memorial Hastanesi Kilo Kontrolü Ve Obezite Tedavi Merkezi Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Son yıllarda giderek yaygınlaşarak insanlığı tehdit eden obezite ile mücadele ve sağlıklı kilo kontrolü için, Türkiye’nin en kapsamlı “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi” Memorial’da açıldı. “Yüzyılın hastalığı” kabul edilen obezitenin her yönü ile mücadele edecek bir ekip ve konsey yaklaşımı olması nedeniyle konusunda bir ilk olan Memorial Şişli Hastanesi Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi hastalarını kabul etmeye başladı.

Memorial Şişli Hastanesi Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Yasemin E. Sancak, obezite tedavisi ve sağlıklı kilo kontrolü hakkında bilgi verdi.

Obezite ile mücadele ekip işidir

Obezite; ortaya çıkış nedenleri açısından multidisipliner yaklaşımla yani, birçok tıp branşının ortaklaşa çalışması ile üstesinden gelinebilecek bir hastalıktır. “Obezite Konseyi” fikri bu yaklaşımla ortaya çıkmıştır. Bir hastanın diyetisyen, endokrinolog, davranış terapisti ve fitness danışmanı tarafından teker teker değerlendirilmesinden sonra toplu yapılan konsey toplantısında, tedavi planı ortaklaşa belirlenecektir. Kişilerin takip planının yapılması ve kilo kontrolü sürecinin periyodik aralıklarla yine konsey tarafından değerlendirilmesi kilo kontrolü sürecinde başarı şansını artıracaktır.

Şişmanlık ciddi hastalıklara da zemin hazırlıyor

Şişmanlık artık sağlığı tehdit eden bir halde ise veya buna bağlı olarak başka hastalıklar da ortaya çıkmışsa, kişilerin kilo vermesi artık bir zorunluluktur.

Günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalık olan obezite; başta Tip 2 diyabet olmak üzere hipertansiyon, kalp damar hastalıkları (kalp krizi, inme başta olmak üzere damar tıkanması ile seyreden pek çok hastalıklar), meme, prostat, jinekolojik ve kalın bağırsak kanseri oluşumunda önemli bir risk faktörüdür. Ayrıca kireçlenme, safra kesesi taşı oluşumu, reflü, varis hastalıkları, kadınlarda adet düzensizlikleri, infertilite, doğum zorlukları, uyku apne sendromu, uyku bozuklukları ve depresyon dahil pek çok hastalığın oluşumunda obezitenin önemli katkısı bulunmaktadır.

Memorial Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi’ne başvuran hastalar, obezite konusunda uzman endokrinolog doktor; kişilerin kalıcı kilo kontrolü ve/veya mevcut sağlık problemleri için tıbbi beslenme tedavisini planlayan ve yaşam şekli haline gelmesi için beslenme eğitimini veren uzman diyetisyen; yeme davranış bozuklukları tedavisi konusunda deneyimli davranış terapisti psikolog ve psikiyatrist; kişiye özel ve fiziksel durumuna uygun egzersizleri planlayan fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapistlerce birlikte değerlendirilmektedir. Obezitenin yol açtığı ek sorunlar, bu ekibe destek veren diğer uzmanlarla birlikte çözülmektedir.  Hastalar “butik konsept”te bağımsız bir birimde, bütüncül bakış açısı ve kişiye özel programla tedavi edilmektedirler.

Memorial Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi’nde hastaların, “Sağlıklı ve Kalıcı Kilo Kontrolünün” sağlanması için yapılan konsey ön değerlendirmelerinde;

İlk olarak endokrinolojik değerlendirme yapılıyor

Obez hastaların kilo almasına yol açan hastalık ve tıbbi sorunlar (Tiroid hastalıkları, insülin direnci, kadınlarda adet düzensizlikleri, kıllanma vb.), obezitenin neden olduğu sağlık sorunları ve hastalıklar (Diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, eklem sorunları vb.) saptanıp tedavi edilmektedir.

Obezite dışında düşük kilo problemi ile başvuran hastalarda buna neden olabilecek hastalıklar ve sağlık problemleri (Tiroid hastalıkları, anemi, paraziter hastalıklar vb.) saptanıp tedavi edilmektedir.

Kapsamlı bir beslenme ve diyet değerlendirmesi çok önemli

•           Metabolizma Hızı Ölçümü: Her bireyin enerji ihtiyacı farklıdır. Metabolizma hızı, parmak izi gibidir. Kişiye özel beslenme programının en temel unsuru metabolizma hızı, kişinin oksijen tüketimiyle ölçülmektedir. 10-15 dakika süren ölçümde, ağız ve burun bir maske ile kapatılır. Tüm solunum tek merkezden yapılır ve kişinin oksijen tüketim kapasitesine göre metabolizma hızı ölçülür.

•           Detaylı Vücut Analizi: Özel vücut analizi cihazıyla, kişinin vücut ağırlığı, yağ oranı ve miktarı, bölgesel yağ dağılımı, kas ağırlığı, su oranı, kemik mineral oranı, 3. boşluk sıvısı (ödem) miktarı, metabolizma yaşı, deri altı ve organ çevresi yağlanması gibi pek çok değer ölçülmektedir. Bu ölçümler her görüşmede yapılarak, kişinin kilo takibi buna göre şekillenmektedir.

•           Bireyin yaşam şekli ve beğenileri göz önüne alınarak, kolaylıkla uygulayabileceği, kendini tüm gün tok ve enerjik hissetmesini sağlayacak, sağlıklı ve kalıcı kilo yönetimi programı hazırlanmaktadır.

•           Bireylere optimal beslenme eğitimi verilmekte, düzenli eğitimler ve toplantılarla doğru bildikleri yanlışlar düzeltilmekte, kalıcı kilo kontrolü sağlanmaktadır.

Davranış terapist değerlendirmesi kalıcı kilo kontrolünün olmazsa olmazı

Kalıcı kilo kontrolü sağlamak için ekipte konusunda uzman psikolog ve psikiyatr yer almakta ve ayrıca yeme davranış bozuklukları, kilo aldıran psikolojik sorunlar, depresyon, davranış terapileri ve gerekli tedavilerle iyileştirilmekte, hastaların doğru motivasyonu sağlanmaktadır.

Fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist ve fitness danışmanı da destek veriyor

Kişinin egzersiz kapasitesi belirlenerek, kilo kontrolü, beden sağlığı ve varsa sağlık problemlerine uygun, vücudun ihtiyacı olan egzersiz önerilmekte ve düzenli egzersiz alışkanlığı kazandırılmaktadır.

Yapılan bu ön değerlendirmelerden sonra yukarıda da anlatılan şekilde endokrinolog, diyetisyen, davranış terapisti, fitness danışmanı ve hastanın özelliklerine göre gerekli olursa eklenecek diğer destek branşlarından oluşan konsey toplanır ve hastanın tedavi planı hazırlanır. Hasta da konseye davet edilerek bu plan kendisine açıklanır ve tedavi süreci başlamış olur. Daha sonrasında kişilerin kilo kontrol süreçlerindeki gelişimleri, yaşadıkları sorunlar ve süreç periyodik yapılan konsey toplantılarında ele alınarak değerlendirilir. Böylece, kişilerin kilo kontrol süreci her yönü ile ele alınmış ve tedavi şansları sonuna kadar kullanılmış olur.

Memorial Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi’nde ayrıca;

•           Hastaların gittiği spor merkezlerindeki bağlantılarla egzersiz uyum düzeyleri takip edilmekte,

•           Hasta takip ve motivasyonları düzenli SMS ve maillerle sağlanmakta,

•           Hastaların katılacağı bilgilendirme, eğitim seminerleri ve sosyal organizasyonlar  (birlikte sağlıklı ve lezzetli yemek pişirmek, sağlıklı mutfak alışverişi yapmak, egzersiz yapmak vb.) düzenlenerek hastalarda kalıcı kilo kontrolü sağlanmaktadır.

Obezite tedavisine bütüncül yaklaşım: Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi’nde hastalar ile ilgili kararlar, konuyla ilgili tüm uzmanlıkların bir araya gelerek oluşturduğu konseyde alınmaktadır.

Dünyada modern anlamda obezite mücadelesinde örnekleri olan bu konsey yaklaşımı, Türkiye’de ilk kez Memorial Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi bünyesinde kurulmuştur.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]