Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir Belediyesi Halkın Sorunlarını Dinliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde sorun dinledi

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgenin en önemli sorununun imar olduğunu birkez daha vurguladı ve “imar planları hazırlıyoruz. Her mahalleye bürolar açacağız. Hazırladığımız imar planlarını halk görebilecek. Bizde her şey şeffaf olacak” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yıllar sonra ilk kez asfaltlanan Fatih Caddesi’nde incelemelerde bulundu, esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinledi. Yenisahra Mahallesi’nin en büyük sorununun imar olduğunu söyleyen Başkan İlgezdi, ”İmar planları hazırlıyoruz. Her mahalleye bürolar açacağız. Hazırladığımız imar planlarını halk görebilecek. Bizde her şey şeffaf olacak.

Halk mahallesinin neresine, ne yapıldığını bilecek. Bu bürolara gelip öğrenecek. İmar planları tamamlandıktan sonra gidip hep birlikte gerekirse Biyükşehir Belediyesi’nin kapısında yatacağız ve mahallenin imar sorunu çözeceğiz” dedi. Başkan İlgezdi Yenisahra Mahallesi’nde özel okul yapılması için ayrılan bir arsa olduğunu, buranın planlarına itiraz ettiklerini de sözlerine ekleyerek, söz konusu arsaya devlet lisesi yapılması için çalıştıklarını açıkladı. Ataşehir’in Türkiye’nin bir mozaiği olduğunu belirten Başkan İlgezdi, ”Üniversite ile işbirliği yaparak mahallelerde meslek ve kariyer edinme merkezleri açacağız. Kadınlarımız, genç kızlarımız buralara gelerek meslek sahibi olacaklar ve onları işlere yerleştireceğiz. Artık meslek sahibi olmayana iş bulmak çok zor” dedi.

”İnönü Caddesi’nin örnek bir cadde olmasını istiyoruz”

Fatih Caddesi’nin uzun yıllardan sonra ilk kez Ataşehir Belediyesi tarafından asfaltlandığına dikkat çeken Yenisahra Mahalle Muhtarı Şeref Uzun, Başkan İlgezdi’den, İnönü Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi ve mahalleye örnek bir cadde olarak kazandırılmasını istedi.

”Barbaros’a yakışır bir muhtarlık binası yapılacak”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ikinci durağı ise bölgenin hızla gelişen mahallesi Barbaros oldu. Barbaros Mahallesi muhtarlığını ziyaret eden Başkan İlgezdi’ye muhtar Ercan Ersin ,Ataşehir Belediyesi hizmete başladığından beri çöplerinin ilk kez düzenli alındığını, boş arazilerin dahi temizlendiğini, park ve bahçelerin yeniden düzenlendiği, halkın yapılan hizmetlerden çok memnun olduğunu söyledi.

Mahallede İSKİ, İGDAŞ gibi kurumların tahsilat veznesi olmadığını kaydeden Ersin, bu konuda Ataşehir Belediyesi’nden yardım talep etti. Barbaros Mahalle Muhtarı Ercan Ersin, ”Muhtarlık binamızın üstüne bir kat daha yapılabilir. Burada da tahsilat vezneleri hizmet verir” önerisinde bulundu. Bunun üzerine Başkan İlgezdi, ”Bu bina Barbaros Mahallesi’ne yakışmıyor. Yıkıp hem daha iyi hizmet vereceğiniz, hem de tüm kurumların veznelerinin, hizmet birimlerinin olduğu bir bina yapalım” dedi.

Barbaros Mahallesi’nde de vatandaş ve esnafı dinleyen Başkan İlgezdi, halkın sorunları ile tek tek ilgilendi. Başkan İlgezdi’ye Barbaros Mahallesi’nde de ilk sorulan bölgenin imar durumu oldu. Ardından ise işsizlikle ilgili talepler geldi. Başkan İlgezdi işyeri ruhsatı verilirken dahi bir kişinin işe alınmasını şart koştuklarını açıkladı. Başkan İlgezdi, meslek ve kariyer edindirme merkezlerine ilişkin projelerini anlattı.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]