Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin muhteşem terasının yapımında ABS Kör Kalıplar kullanıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern Sanat Müzesi 4 Mayıs 2023’te kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İstanbul Modern’in yeni binası, dünyadaki simge kültür sanat kurumları ve müzelerin mimarisinde imzası olan Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından tasarlandı. Renzo Piano’nun Türkiye’deki ilk projesi olma özelliğini taşıyan yeni bina, İstanbul’a nitelikli mekân kazandırma amacıyla her türlü kültür-sanat ve eğitim faaliyetine olanak tanımak üzere ziyaretçiyi odağına alarak planlandı.

İstanbul Modern’in yeni terası, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. Teras, Haliç ve Galata Kulesi’nin muhteşem manzarasını sunuyor. Ayrıca, terasta bir kafe, bir restoran ve bir sergi alanı bulunuyor.

ABS Kör Kalıpları projenin terasına değer kattı

İstanbul Modern’in yeni terası, ABS Kör Kalıp hafif dolgu ürünleri kullanılarak inşa edildi. ABS Kör Kalıp sisteminin oluşturduğu betonarme yapının hafifliği ve yüksek mukavemeti terasın inşasında büyük kolaylıklar sağladı.

ABS Kör Kalıp sistemi, İstanbul Modern’in yeni terasının inşasında önemli bir rol oynadı. ABS Kör Kalıp sisteminin dayanıklı ve esnek yapısı sayesinde teras alanı mimari projeye uygun olarak en hafif ve en mukavemetli şekilde inşa edildi. 

Video: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Bu projede farklı ve özel bir ABS Kör Kalıp uygulaması yapıldı:

Terastaki su izolasyonu koruma katmanının üzerine önce ABS Kör Kalıp sistemini oluşturan taban, kılavuz ve ayaklar yerleştirildi. Sonra ayakların arasına ısı izolasyonu yapılarak, bu izolasyon katmanının üzerine normal uygulamalardan farklı olarak bir kat daha beton döküldü. Kubbelerin yerleştirilmesine ve teras katmanlarının oluşturulmasına daha sonra geçildi.

Neden alternatifler yerine ABS Kör Kalıp kullanıldı

Teras katında sergilenmesi düşünülen bazı eserlerin ağır olması, mimari projedeki katmanların yoğunluğu, ileride bu alanın farklı amaçlar ile kullanılabilecek olması toplam ağırlıkta olabilecek en hafif ama aynı zamanda olabilecek en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip bir yapı gerektiriyordu. Bu tür bir yapı geleneksel olarak çelik veya yapısal polistren köpük ile yapılabilirdi. Ancak, her iki seçenek de hem yüksek maliyetli olacak hem de uygulamada farklı zorluklar çıkaracaktı. ABS Plus kör kalıp sistemi sayesinde tüm gereklilikler en ekonomik şekilde karşılandı. Ayrıca ABS sisteminin oluşturduğu betonarme yapının içi boş kaldığı için bu hacim mevcut ve gelecekte olabilecek tesisat geçişlerinde büyük kolaylık sağladı.

Beton yükü en aza indirildi

Geleneksel uygulamalarda üst beton kalınlığı en az 15 cm olmalı iken ABS Plus kör kalıplarının kubbe şekli sayesinde beton kalınlığı azaltılarak beton yükünden ciddi tasarrufa gidildi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]