SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fatih’te evde beslenen pitbull köpekleri kedileri öldürdü

Yayınlanma:
ABONE OL

Fatih’te bir kadın tarafından evde beslenen pitbull cinsi köpekler, son 3 ayda 25 kediyi öldürdü. İki gün öncede 8 yavrusu olan bir kedinin köpekler tarafından öldürülmesine mahalleliler ve kedileri besleyen vatandaşlar tepki gösterdi. Öte yandan köpeklerin bir sokak kedisini öldürdüğü anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Fatih’te evde beslenen pitbull köpekleri kedileri öldürdü – Tıkla İzle

Fatih Yedikule Mahallesi Hamam Odaları Sokak’ta, bir binada tek başına yaşayan kadın tarafından beslenen pitbull cinsi köpekler, apartman sakinleri ve mahalleliyi rahatsız etmeye başladı. Mahallelinin iddiasına göre gündüz vakti dışarıya tasmasız ve ağızlıksız çıkarılan pitbull cinsi köpekler, sokaktaki kedileri öldürdü.

Köpekler, 8 yavrusu olan anne kediyi öldürmüş

Durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri önce kadını uyardı. Daha sonrada polis ekipleri ve belediyeye ihbarda bulunan mahalle sakinleri, cevap alamayınca duruma isyan etti. Köpeklerin iki gün öncede 8 yavrusu olan bir anne kediyi öldürdüğü anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

“8 tane yavru kedimizin annesini öldürdü”

Kedilerin bakımı ile ilgilenen iki gün önce de anne kedinin öldürüldüğünü belirten Sedat Kılınç, “Bir tane komşumuz var hemen bu yan binada. İki tane de pitbull köpeği var. Gece gidiyor bir yerlere nereye gittiğini bilmiyoruz. Sabah iki tane pitbullunu tasma takmadan, ağızlık takmadan sokağa salıyor. 2-3 ay içinde yaklaşık 20 -25 tane kedi öldü. En son dün sabah saatlerinde bizim 8 tane yavru kedimizin annesini öldürdü. Biz de polisi çağırıyoruz. Polis diyor ki ‘belediyeyi çağırın’ belediye haber veriyoruz, polisi çağırın. Polis gelip ‘ben köpeği nezarete mi atayım’ diyor? Yani hiç kimse ilgilenmiyor şu an bu durumla” dedi.

Burada 4 tane kedi öldürdü köpekleri”

Köpeklerin daha önce de kedi öldürdüğünü söyleyen Kılınç, “Ben kadını 2 ay önce gördüm burada 4 tane kedi öldürdü köpekleri. Dedim ki ‘senin köpeklerin kedileri boğuyor, köpekleri dışarı çıkarma’. Tamam, o da can hava alması gerekiyor ama tasmasını tak, ağızlığını tak. ‘Tamam abi, bir daha olmaz’ dedi. Özellikle o gün ‘bir daha yapma’ dedim. ‘Yapmam dedin, sen sarhoş kafa ile geliyorsun yine çıkarıyorsun’ dedim, buna bir çözüm bul’ dedim. Ama aynı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Duruma bir çözüm bulunmasını isteyen Kılınç, “Ben ilgileniyorum bu sokaktaki kedilerle imkanım el verdiği kadarıyla. Dönerciyim ateşin önünde 12- 13 saat çalışıyorum. Orada kazandığımı bir kısmı ile kedilere mama alıp ilgileniyorum. Tasmasız, ağızlıksız sokağa salması olmaz. Ona bir çözüm bulsunlar. Bizim isteğimiz gelip alıp barınağa götürsünler. Kadın ilgilenmiyor” diye konuştu.

“İnsanlar dışarı çıkamıyorlar”

Köpeklerden tüm apartmanın rahatsız olduğunu söyleyen Murat Aydın, “Pitbullar bütün gün evde kapalı kalmakta. Pitbullar, kapı açıldığı zaman dışarıya koşarak gelip burada görmüş olduğunuz 20 – 25 kediyi parçaladı. Biz bu durumun daha çok çocuklara zarar vereceğini düşünerek belediyeyi, karakolu arayarak yardım istedik. Karakoldaki arkadaşlarımız bizlere köpeklerin kimliği olduğu için işlem yapamayacaklarını söylediler. Apartmanın içinde köpekler salık kaldığında insanlar dışarı çıkamıyorlar. Bunu apartmanın içinde yaşayan herkes söylüyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Büyük Birlik Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Taylan Mahmut Çorta hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Çorta, Bakırköy’e olan bağlılığını belirterek; ‘’Bakırköy’ün ruhu benim ruhumla özdeşleşmiştir. Bu beldeye olan sevdam, sadece bir görev değil, bir yaşam tarzıdır’’ dedi. Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak olan 2024 Yerel Seçimlere kilitlendi. İstanbul ve ilçelerinde de tüm hızıyla devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Usta sanatçı Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Müjdat Gezen Belgeseli ve Söyleşisi 14 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi, usta sanatçı Müjdat Gezen’in 71. sanat yılını özel bir programla kutlayacak. Müjdat Gezen Belgeseli gösterimi ve söyleşisinin gerçekleştirileceği etkinlikte usta sanatçının ailesi, arkadaşları, öğrencileri de yer alacak. Ücretsiz etkinlik 14 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10 yaşında çıktığı sahneye […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]