Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KADIKÖY KALAMIŞ PARKI’NDA 19 MAYIS COŞKUSU FESTİVAL HAVASINDA KUTLANDI

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı. Spor etkinliklerinden konserlere, bisiklet turundan stand-up gösterisine kadar birçok etkinlik düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilk adımını attığı Samsun’a çıkışının 103’üncü yıldönümü Kadıköy’de coşkuyla kutlandı.

Kadıköy’de bayram kutlamaları sabah 9.30’da İskele Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Törende, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve okullardan öğrenciler hazır bulundu. Saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.  Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

BAYRAM COŞKUSUNUN TADINI PEDALLAYARAK ÇIKARDILAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 103’üncü yılı için hazırlanan etkinlikler, bisiklet turu ile başladı. Kalamış Parkı’nda başlayan “Cumhuriyet İçin Pedallıyoruz” bisiklet turu öncesinde, Varillaz performans grubu müzik gösterisi büyük beğeni topladı. 

Renkli görüntülerin oluştuğu bisiklet turunda, 19 Mayıs coşkusu caddelere ve sokaklara taşındı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bisiklet turunun başlangıcını 7’den 70’e bisiklet sürücüleri ile birlikte yaptı. Düdük sesleri eşliğinde pedallarını çeviren Kadıköylü bisikletliler renkli görüntüler oluşturdu. Kalamış Parkı’ndan başlayan ve yaklaşık 10 kilometre süren parkurda bisikletçiler, Bağdat Caddesi’nde Türk bayrakları ve Atatürk posteri açtı, hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledi. Bisiklet turu yaklaşık iki saat sürüşün ardından yine Atatürk Parkı’nda son buldu.

KALAMIŞ PARKI FESTİVAL ALANINA DÖNDÜ

Kutlamaların ana buluşma noktası olan Kalamış Parkı,  adeta festival alanına döndü.  Park’ta, Kadıköylüler gün boyu süren etkinliklerde; DJ performansı, balon futbolu, trambolin, tırmanma dağı, langırt, boks makinası ve Angry Bird oyunu gibi etkinliklerle bayramın tadını çıkardı. Slackline gösterisi alanda olurken, zumba dansı, bando ile birlikte birçok konserin de yer aldığı bayram kutlamasında gençler doyasıya eğlendi.

Parka kurulan konser sahnesinde Koban’d Project, Parlak Şapkalılar ve Yaren Zeybek Kulübü hem müzikleri hem de danslarıyla sahne aldı. Bunun yanında Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nin Gençlik Korosu, Pop Orkestrası ve ‘Let’s Dance’ Latin Dansları Topluluğu da bayram coşkusunu artırdı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleni akşam saatlerinde gerçekleşen Cem Eroğlu stand up gösterisiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]