Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Nuh’un Gemisi Cudi’de -2-” adlı film 22 Nisan’da sinemaseverlerle buluşuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

“Nuh’un Gemisi Cudi’de -2-” adlı film 22 Nisan’da sinemaseverlerle buluşuyor

Türk Sineması adına ilk defa Cudi dağında bir film çekildi ve bir anlamda “Nuh’un Gemisi Cudi’de” Filmleri gerçek yerinde yani Şırnak ilinde Cudi dağında çekildi.

Şırnak’ın adı artık terör olaylarıyla değil sinema filmleriyle anılıyor, bunu başaran isim ise Erzurumlu film yapımcısı Bülent Durgun. İslam inancına göre büyük tufandan sonra Hz. Nuh’un Gemisinin Şırnak kentinin güneyinde bulunan Cudi dağına indiği rivayet edilir, dolayısıyla bu konuyla alakalı bir film yapılacaksa en doğru adresin Cudi Dağı olması gereklidir.

Zira Şırnak’ta Cudi Dağında film seti oluşturmak İstanbul’dan gelen sanatçılarla zor şartlarda çekimler yapmak gibi tüm zorluklara katlanan Erzurumlu Yapımcısı Üsküdar Yapım Sahibi Bülent DURGUN ‘da tarihe not düşecek bir film yaptı.

22 Nisanda sinemalarda seyirciyle buluşacak olan “Nuh’un Gemisi Cudi’de 2” isimli film önemli mesajlar içeriyor. Yer yer gülüp yer yer duygulanacağımız bir film olma özelliğini taşıyor ve genel izleyici kitlesine hitap ediyor.

Nuh’un Gemisi Cudi filminin devam filmi olan, yapımcılığını Üsküdar Yapım/ Bülent Durgun’un üstlendiği; başrollerini Metin Yıldız, Bülent Durgun, Emre Özmen ve Esma Soysal paylaştığı “Nuh’un Gemisi Cudi’de 2” 22 Nisan’da sinemaseverlerle buluşuyor.

Hazırlık aşaması yaklaşık bir sene süren Nuh’un Gemisi Cudi’de 2 filmi, dünya üzerinde ilk kez Hz. Nuh’un Gemisi’nin oturduğu yer olarak kabul edilen Cudi Dağı’ndaki ‘Sefine’ bölgesinde çekimleri gerçekleştirilen film olma özelliğini taşıyor.

Yönetmen koltuğunda Gürsel Ateş’in oturduğu yapımda Nuh’un Gemisi’ni araştırmaya gelen Amerikalı ekibin eğlenceli ve dramatik hikayesine, bu kez de belediye başkanlığı seçimleri dahil oluyor. Selo (Metin Yıldız) ve Maho (Ercüment Aydın)  seçimlere hazırlanırken, Aras’ın (Bülent Durgun) evlenmekten kaçma mücadelesiyle Doğu (Emre Özmen) ve Yaren’in (Esma Soysal) engellerle dolu aşkının kesiştiği film seyirciye kahkaha, macera ve hüzün dolu bir hikaye sunuyor.

Yapımcı Bülent Durgun, çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak  “Yurtdışında Nuh’un Gemisi filmi daha önce yapıldı. Hem de dünya çapında ses getirdi ama biz ilk kez cesaret ederek asıl yerinde filmimizi çekmeye karar verdik ve şükür ki alnımızın akıyla süreci tamamladık.  İlk filmimiz seyircimizden büyük takdir toplamıştı. 22 Nisan’da beyazperdede olacak devam filmimizde de seyircimizi hem duygusal, hem de eğlenceli anlar bekliyor. Özellikle bir sahnede herkes çok duygulanacak. Biz ekip olarak çekimlerde manevi anlamda dolu dolu anlar yaşadık, hatta neredeyse hepimiz ağladık. Artık takdir sinemaseverlerin, herkesi izlemeye bekliyoruz. ” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]