Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Üsküdar’da dev kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar’da sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan aşevi çalışanları, yaşlı, kimsesiz ve evinde yemek pişiremeyen ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş için dev kazanlarda tonlarca yemek pişiriyor.

Üsküdar’da sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan aşevi çalışanları, yaşlı, kimsesiz ve evinde yemek pişiremeyen ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş için dev kazanlarda tonlarca yemek pişiriyor. Ekipler, pişirilen 30 bin yemeği ihtiyaç sahiplerine 23 ayrı noktadan ulaştırıyor.

Üsküdar Belediyesi Aşevleri, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Aşevleri, Üsküdar’da bulunan yaşlı, kimsesiz, evinde yemek pişiremeyen ihtiyaç sahibi on binlerce vatandaş için haftanın her günü çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürüyor. Usta aşçılar tarafından özen ve titizlikle pişirilen yemekler kimsesiz yaşlılara dağıtılarak sıcak yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Ekipler tarafından kapı kapı dolaşılarak dağıtımı sağlanan sıcak yemek hizmeti ile binlerce yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzü gülüyor.

Bu Ramazan’da yine tonlarca bakliyat, yağ, et ve sebzeden oluşan özel menüler için çok sayıda dev kazanlar en hijyenik koşullarda üretime hazır hale getirilerek Ramazanın ilk gününde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

“Üsküdar’da toplamda 30 bin kişiye yemek hazırlıyoruz”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün ilk orucumuzu tutuyoruz. Allah kabul etsin. Üsküdar’da toplamda 30 bin kişiye yemek hazırlıyoruz. Bizim yemeklerimiz zaten çok leziz, çok lezzetli ve tatlı. Sebebine gelince bir defa pilavımızda biliyorsunuz her zaman olduğu gibi meşhur Trabzon’un yaylalarında tereyağı var. Aşağı yukarı 600 kilo yağ kullanıyoruz. 3 ton pirinç kullanıyoruz. 3 ton kırmızı et kullanıyoruz. 1 ton mercimek kullanıyoruz. 500 kilo nohut kullanıyoruz. 2 ton hurma ikram ediyoruz hemşehrilerimize. Muazzam bir iftar menüsüyle sevgili hemşehrilerimizin huzuruna çıkıyoruz“ dedi.

“Üsküdar’da bu işleri yapmak hepimize gurur veriyor”

Üsküdar Aşevi aşçıbaşı Aşkın Erdem, “Normalde 30 bin kişiyi bu yemeklerden ikram ediyoruz. 23 ayrı noktada dağıtıyoruz. Akşam iftardan yarım saat, 1 saat sonraya kadar bu yoğun tempoda devam ediyoruz. Üsküdar’da bu işleri yapmak hepimize gurur veriyor. Şevkle yapıyoruz bu işi, severek yapıyoruz. Hiç de yorulmuyoruz. Bu akşam menüde mercimek çorbamız var. Kavurmamız var ve nohutlu pilavımız var. Tulumba tatlımız var. Hurmamız var. Suyumuz var. Ayranımız var. İhtiyaç sahiplerine ikram ediyoruz“ ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum Saba Tümer, programının ikinci bölümünde çok sevdiği Mabel Matiz’i ağırladı. Tümer’in; “Bazen ruhun, bedenin […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   Şile İlçe Seçim Kurulu’nda gerçekleşen mazbata teslim töreninden […]

Genel
06 Nisan 2024
08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına Dikkat!

Haftanın en önemli olayı 08 Nisan Güneş Tutulmasıdır. Çünkü 08 Nisandaki Güneş Tutulması -1 katsayılı olup Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarını olumsuz etkileyebilir. Natal Marsı İkizler, Aslan, Yay, Kova olanlar ise çeşitli fırsatlar elde edebilirler. Koç burcu NATO, Yengeç burcu Irak, Terazi burcu Suriye gibi ülkeler Güneş tutulmasından son derece olumsuz etkiler alabilir. Bu […]