Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de Flamenko Cristina Aguilera’nın “Tarab” adlı gösterisi Alan’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediyesi yeni kültür sanat merkezi Alan Kadıköy’de Flamenko etkinliklerine başlıyor. Kadıköy Belediyesi ile Cervantes Enstitüsü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilecek projeler serisinin bir ayağı olarak tasarlanan Alan’da Flamenko etkinlikleri 11 Mart 2022 Cuma günü Granada’nın Flamenko âlemine hediye ettiği son yıldızlardan Cristina Aguilera’nın “Tarab” adlı gösterisi ile başlıyor.

Nisan ve Mayıs ayında da devam edecek Alan’da Flamenko etkinliklerinin başta Kadıköylüler olmak üzere tüm sanatseverlerin vazgeçemeyecekleri bir alternatif oluşturması hedefleniyor. İlerleyen günlerde sanatseverlerle paylaşılacak Nisan ve Mayıs etkinliklerinin biletleri mobilet üzerinden satışa sunulacak.

CRISTINA AGUILERA

Granada’nın son dönemde yetiştirdiği önde gelen Flamenko dansçılarından Cristina Aguilera dans etmeye sekiz yaşında başladı. Maite Galán’ın öğrencisi olarak eğitim aldığı Madrid’deki Carmen Amaya Profesyonel Dans Konservatuarı’nda İspanyol Dansı ve Flamenko bölümünden 2010 yılında mezun oldu. 2015 yılında Granada’da ilk gösterisi “Encrucijada”yı sundu. O zamandan beri, İspanya’nın önde gelen Flamenko kurumlarıyla işbirliği yaparak çok sayıda festival ve gösteriye katıldı.

2016’da XX. Sevilla Flamenko Bienali kapsamında ikinci gösterisi “Corazon Abierto / Açık Kalp”i seyircilerle buluşturdu. Bu gösteriyi 2017 yılında Alba Heredia ile tasarladığı “Granada” takip etti. 2018’de sahne yönetmenliğini Jesús Carmona’nın yaptığı “De Agua, Plata y Tierra / Su, Gümüş ve Toprağa Dair”in prömiyerini yaptı.

2019’da Elhambra Sarayı’nın ünlü bahçesi Generalife’de sahnelenen “Lorca ve Tutku: Düşler Denizi” gösterisine katıldı.

2020’de Tarragona’daki Sona Flamenko Festivali’ne katıldı ve XXIV. Jerez Flamenko Festivali kapsamında “De Agua, Plata y Tierra”yı sundu, çok olumlu eleştiriler aldı. Bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerine çok sayıda turne yapan Cristina Aguilera “Alan’da Flamenko” etkinliklerinin açılışını yapmak üzere Türkiye’de ilk defa Alan Kadıköy’de sahne almaya hazırlanıyor.

TARAB

“TARAB”, müzikle ortaya çıkan coşku halini ifade eden Arapça bir sözcük. Kişinin kendisiyle bağlantı kurduğu ve benzersiz bir enerji yakaladığı o trans anını anlatıyor. Bir yandan yoğun bir duygusallığı ifade ederken bir yandan da “esriklik”, “esrime” veya “büyülenme” gibi anlamları da içeriyor. İnsandaki neşe ile hüznün eş zamanlı olarak harekete geçtiği bir ana işaret ediyor. TARAB’da şarkıcı ve gitaristin kışkırttığı dansçı izleyicileri de yanına katarak bu davete icabet ediyor.    

KÜNYE:

Yönetmen, koreografi, dans: Cristina Aguilera

Şarkı: Miguel el Lavi e Ismael el Bola.

Gitar: Raúl El Perla

Fotoğrafçı: Julio Ruiz

Kostüm: López de Santos / José Galvañ

Ses: Fali Pipió

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]