Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Direksiyonu solda olan Metrobüsler soldan mı? Sağdan gitmeli?

Yayınlanma:
ABONE OL

Küçükçekmece’den seçilen CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ çok önemli bir uyarıda bulunarak, “Direksiyonu solda olan Metrobüsler yolda soldan mı? Sağdan gitmeli?” tartışmasını İstanbul İl Genel Meclisinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İETT yetkilileri ve kamuoyunun gündemine getirilmesini istedi. İstanbul İl Genel Meclisinin 2010 yılı Ağustos ayının (06.08.2010) Cuma günkü birleşiminde hazırladığı önergeyi Meclis gündeme getiren CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ’ın hazırladığı, CHP’li Süleyman Kartal, Orhan Çakır, İsmail Çelebi ve arkadaşlarının imzaladığı yazılı önerge oy birliği ile İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edildi.

“8 saat ters yönde araç süren Metrobüs şoförü kendi özel aracını sürerken ne kadar dikkatlidir?”

İl Genel Meclis Üyesi olarak halka karşı görev ve sorumlulukları olduğunu söyleyen ve görüşlerini açıklayan CHP’li Gümüşdağ şunları söyledi; ”Hazırladığım bu önergemde Metrobüs yolu için yapılan uygulama ile yol güvenliği kurallarına aykırı olduğu uyarısını yapıyor ve olası kazalara meydan verilmemesi için dikkat çekmek istiyorum. Metrobüs şoförleri her gün 8 saat ters şeritten giderek direksiyon sallıyorlar. Şoförler mesaileri bittikten sonra muhtemelen özel araçları ile evlerine gitmek için trafiğe çıkıyorlar. Veya başka gün normal İETT araçlarını kullanarak sefere çıkıyorlardır. Özel araçları ile seyahat eden Metrobüs şoförlerinin dalgınlıklarına gelip Metrobüs de imiş gibi araçlarını ters yöne sürebilirler. Bu tür olasılıkları düşünmeli ve öngörmeliyiz. Şükürler olsun ki şimdiye kadar bu nedenlerle kamuoyuna yansıyan kazalar olmadı ve öyle biliyoruz. Gelecek için önlem almak, uyarmak ve öngörülü olmak zorundayız kanısındayım” diyerek uyarıda bulunmayı ihmal etmeyerek yetkililerin ve kamuoyunun konuyu tartışmaya açmalarını istedi.

CHP’li Gümüşdağ’ın hazırladığı yazılı önerge şöyle;

Metrobüs araçlarının ters şeritten seyahat ettirilmeleri mümkün müdür? Hukuki midir?

Konu: T.C. Karayolları ve TSE araç tip onay bölümünden, Avrupa Birliği REGULASYON’LARINA (KURALLARINA) bakılmak suretiyle soldan direksiyonlu Metrobüs araçlarının ters şeritten seyahat ettirilmeleri mümkün müdür? Hukuki midir? Konusunda görüş alınması. Mevcut durumun yarattığı güvenlik zafiyetinin giderilmesi ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İ.B.B) bildirilmesi hakkında.

“E5 kara yolu günün her saatinde yoğun olan bir yolumuzdur. Bu yolda seyahat etmekte olan Metrobüsler yolun akışının tersine gelecek şekilde seyahat etmektedirler. Her hangi bir aracın olası bir şerit ihlali yapması durumunda toplu taşıma yapan bu otobüslerde bir facia yaşanması Allah korusun kaçınılmazdır ve sürpriz olmayacaktır”

“Yapılan uygulama yol güvenliği kurallarına aykırıdır”

“Metrobüslerin ters şeritlerden gitmesinin sebebi, her iki tarafında kapısı olan özel uzun otobüsler kullanılması planlanırken, yoğun yolcu kapasitesini dayanamayan bu özel araçlar yerine normal körüklü otobüs kullanılmaya başlanılmıştır. Bu otobüslerin tek taraflarında kapıları olması ve bu kapıların da yapılmış olan durakların tersin de kalması nedeni ile otobüslerin şeritleri değiştirilmek zorunda kalınmıştır. Yapılan bu uygulama yol güvenliği kurallarına aykırıdır. Şayet böyle bir uygulama yapılacak olsa dahi otobüslerin sağdan direksiyonlu olma zorunlulukları REGULASYONLAR gereğidir. Bu şekilde araçların kullanılmaya devam etmesi durumunda olabilecek her türlü kazanın sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  ve öteki yetkililer olacaktır”

“Ben yaptım oldu zihniyeti artık olmamalı”

“T.C. Karayolları ve TSE araç tip onay bölümünden Avrupa Birliği REGULASYON’LARINDA ters şeritten ters taraftan direksiyonlu araçların kullanılıp kullanılamayacağı hakkında görüş alınması. Bu konuda ki hukuki gerekçelerinin netleştirilmesi, ben yaptım oldu zihniyetinin bu durumda çok kişinin hayatına mal olacağı gibi olası kötü bir durumda kurumlarımızı zor durumda bırakacaktır”

“Acil olarak araçların kapılarının diğer taraftan açılacak şekilde modifiye ettirilmeleri ve şeritlerin normal akışına dönüştürülmesi. Şayet bu yapılmıyorsa her iki taraftan kapısı olan yeni otobüslerin alınması, mevcut körüklü araçların metrobüs dışı hatlarda değerlendirilmesi ihtiyacın dışında hukuki bir zorunluluktur. Konuyu yüce meclisimiz takdirlerine sunar, gereğini arz ederiz”

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]