Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BELTUR, KÖŞK MENÜLERİNE OSMANLI MUTFAĞINDAN YEMEKLER EKLEDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

BELTUR, bünyesindeki tarihi köşklerde bulunan kafe ve restoranların menülerini yeniledi. Menüye Osmanlı mutfağından seçme yemekler eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) gastronomi ve turizm iştiraki BELTUR, bünyesinde bulunan tarihi köşklerdeki kafe ve restoranlarının menülerini güncelleyerek zenginleştirdi. Menüye Osmanlı mutfağından seçkin ürünler ekledi. Zenginleştirilen menüde koru kebabı, dağ kekikli mantar kavurma, vişneli hünkar yahnisi, köşk kebabı, piliç limoni gibi ürünlerin yanı sıra, soğuk meze tabağı, bahar böreği, glutensiz makarna gibi ürünler dahil edildi. Osmanlı mutfağının nadide ürünlerin eklendiği menüler böylece tarihi mekanlarla uyumlu hale getirilmiş oldu.

BELTUR’un Emirgan Korusu Sarı Köşk, Yıldız Parkı Malta Köşkü, Üsküdar Küçük Çamlıca, Paşalimanı, Gülhane Kandil gibi lokasyonlarında yer alan, buram buram tarih kokan kafe ve restoranlarında, söz konusu mekanlar gibi tarihi ve Osmanlı’yı hatırlatan ürünler de servise sunulacak.

“MİSAFİRLERİMİZ TARİHİ DOKUYU DAHA İYİ HİSSEDECEK”

Yenilenen menülerle ilgili açıklamada bulunan BELTUR Genel Müdürü Cenk Akın, İstanbul’un engin bir tarihi birikiminin olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“BELTUR olarak bizim bünyemizde, bu tarihe tanıklık eden köşklerde hizmet veren mekanlar mevcut. Tarihin derinliklerinden gelen birçok olaya tanıklık etmiş bu mekanlarımızda, tarihi lezzetlerimizi yeniden hatırlatarak canlandırmak istedik. Bu nedenle köşklerdeki kafe ve restoranlarımıza, Osmanlı mutfağından, adeta birer sanat eseri sayılabilecek ürünler ekledik. Bu ürünlerle misafirlerimiz, mekanlardaki tarihi dokuyu daha iyi hissedecek ve İstanbul’da yaşadığının farkında daha iyi varacak.”

NEFİS BİR MANZARA

Özellikle Osmanlı zamanında aktif olarak kullanılan Malta Köşkü, Sarı Köşk ve Çadır Köşkü gibi mekanların tarihi dokusuna uygun bir gastronomi deneyimi geliştirmeyi hedefleyen BELTUR, söz konusu mekanlarda düğün, nişan ve toplantı gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. BELTUR’un tarihi yapılardaki kafe ve restoranlarında ayrıca, nefis bir orman, doğa, Boğaz ve İstanbul manzaraları da ayırt edici özellik olarak göze çarpıyor.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]