Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KENDİN YIK-KENDİN YAP İŞ VE FİNANS MODELİ İLE BİNANIZI YENİLEYİN

Yayınlanma:
ABONE OL

Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı ve Uygulaması yapan AGRA MİMARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM A. Ş. isimli firma, Türkiye’de yeni bir iş ve finans sistemi ile binasını yenilemek isteyen vatandaşlara kolaylık getiriyor.

       Deprem kuşağında olan Türkiye’de bugün, yaklaşık 22 milyon yapı stoku olup, yapılan tespitlere göre, 6,5 Milyon adedi can ve mal güvenliği açısından risklidir. İstanbul’da yaklaşık 4.800.000 adet konut olup, bu konutlardan 1.500.000 adedi risk taşımakta ve acilen 500.000 adedinin acilen yenilenmesi gerekmektedir.

Kaldı ki, deprem olmadan da bu binalar her geçen gün bizler için risk oluşturmakta, binaların balkonları kendiliğinden çökmekte hatta binalar dahi kendiliğinden yıkılmaktadır. Kartal’da deprem olmadan bina yıkılmış ve içinde 21 vatandaşımızı kaybettik. Geçen sene Ekim ayında İzmir depremi olmamasına rağmen İzmir’e 57 Km uzaklıkta olan Sisam depremi bile binlerce binada kalıcı hasarlar bırakmış, can ve mal kaybına sebebiyet vermiştir.

       Çok kısa sürede eski ve riskli olan binaların, sadece devlet eli ile yenilenmesi mümkün olamayacağı gibi, kat karşılığı veya gelir paylaşımı esasına dayalı bir sistemle yenilenmesi de mümkün değildir.

       Vatandaşın kendi binasını yenilemesine teşvik, destek ve kolaylık getirilmesi gerekmektedir. Sağlanan kredi miktarlarının yetersizliği ve bankaların uyguladığı kredi faizleri vatandaşa ağır gelmektedir.

       İmar artışı olmadan, yoğunluk artırmadan, mevcut inşaat alanından kaybetmeden de vatandaşlarımız 6306 sayılı yasa kapsamında kendi binasını yenileyebilir.

      Kentsel dönüşümü sosyal sorumluluk projesi olarak görüp, süreci hızlandırma amacı ile AGRA MİMARLIK KENTSEL DÖNÜŞÜM ANONİM ŞİRKETİ olarak oluşturduğumuz KENDİN YIK-KENDİN YAP iş ve finans sistemi ile birçok alternatifler üreterek eski ve riskli binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara, yasanın getirdiği haklardan da faydalandırarak, Türkiye’de ilk ilk defa SIFIR FAİZ ve 60 AY vadeli ödeme planı ile binalarını yenileme imkânı sağlıyoruz.

      Bu süreçte firmamız, risk raporunun hazırlanıp onaylatılması, imar yönetmeliğine göre alternatifli avan projelerin hazırlanması, SPK raporlarının hazırlanması, mevcut riskli binanın yıkılması, cins tashihi işlemlerinin yapılması, beğenilen projenin tüm mimari, elektrik, statik mekanik uygulama projelerinin firmamızca yapılması, standartlara uygun teknik şartname, mahal listesi, marka listesi hazırlanması, keşif çalışması, anahtar teslimi inşaat sözleşmesi, imzalanan sözleşmeye göre inşaatın yapılması ve iskân alınması, kat mülkiyetli tapulara dönüştürülmesi, yönetim planı hazırlanması iş ve işlemlerini anahtar teslimi olarak yapmakta olup, vatandaşlara tek elden hizmet vermekte, sürece yönelik hukuki destek ve danışmanlık hizmeti de vermektedir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]