PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

BAŞKAN ODABAŞI, “KİMSE BURAYA ‘ÇÖKMESİN’ DİYE BİZ TALİBİZ”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kalamış Yelken Kulübü için alınan özelleştirme kararına sert tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadıköy Belediyesi olarak yeşil alanı korumak şartıyla biz talibiz” dedi.

Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı 10 yıl önce alındı, süreç devam ediyor. Bu özelleştirme kararının ardından 21 Mayıs 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kalamış Yelken Kulübü için de özelleştirme kararı alındı. 

Yat Limanı’na ilişkin özelleştirme süreci sürerken Kalamış Yelken Kulübü arazisinin özelleştirme kararı üzerine, KADER Kadın Adayları Destekleme Derneği tarafından, “Fenerbahçe Kalamış Yaşam Alanlarımıza Ne Oluyor” başlıklı online toplantı düzenlendi. 

Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve önceki Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katılarak Yat Limanı ve Yelken Kulübü için alınan özelleştirme kararlarına sert tepki gösterdiler. 

“KİMSE BURAYA ‘ÇÖKMESİN’ DİYE…” 

KADER Kadın Adayları Destekleme Kadıköy Şubesi, yaşanan bu gelişmeler nedeniyle online bir zoom toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Mevcut haliyle kullanılan yerin mülkiyeti kamuda. Fakat bir özel işletme tarafından işletiliyor. Burası zaten ‘özelleştirilmiş’ bir yer. İnsanların bu alanı kullanması zaten sınırlı. Bizim sadece özelleştirmeye değil, buna da karşı çıkmamız gerekiyor” dedi. 

Kadıköy Belediyesi olarak Fenerbahçe Kalamış Yelken Kulübü’nün, yaşanan süreçle ilgili güçlü bir kamuoyu desteğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Odabaşı, “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadıköy Belediyesi olarak buraya talibiz. Yarın Kadıköylülerle beraber biz buranın işletmesine, mevcut halini koruyarak, bir metrekare ek inşaat yapmayarak talibiz. Kamunun kamuya devri çok rahat şekilde olabilir. Eğer niyetleri varsa, Kadıköylülerin seçtiği yönetime emanet etmek üzere burayı Kadıköy Belediyesi’ne verebilirler. Biz herhangi bir inşaat yapmadan, mevcut alanı yenileyerek, burayı günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlayarak, hatta mevcut alandan yeşil alan yaratmak şartıyla buraya talibiz.” dedi. 

Odabaşı sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dünya yeşil alanlara, sosyal alanlara daha fazla yer açarken, biz elimizdeki bu alanı birilerine devrediyoruz. Bunu çok iyi anlatıp, doğru bir zeminde savunmamız gerekiyor. Kadıköy Belediyesi tüm paydaşlarla ortak çalışmaya hazır. Bunu doğru bir şekilde anlatabilirsek, bu pandemi koşullarında bu yapılanın yanlış olduğunu gösterebilirsek inanıyorum ki Kadıköylünün gücüyle beraber, ‘geleceğimizi çalma operasyonundan’ vazgeçecekler. Yargı umarım özgür iradesi ile karar verir” dedi. 

“KAMU ARAZİLERİNE İHTİYAÇ VAR”

Kadıköy’ün önceki belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu ise halkın talepleri ve iradesinin göz ardı edildiğini belirterek “Bu kadar insanın harekete geçtiği ve kendi alanına sahip çıktığı bir alanda Ankara’dan küçük bir plan değişikliği ile bunu gündeme getiriyorsunuz. Demokrasilerde bunun olmaması gerekiyor. Eğer halk ‘hayır’ diyorsa ve ‘bu alan benim’ diyorsa siz bunu engelleyemezsiniz. Kamu arazilerine halkın çok fazla ihtiyacı var. Bu alanların halkın ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması gerekiyor. Bisikletle geçebileceğiniz, yürüyebileceğiniz, spor yapabileceğiniz, oturup sohbet edebileceğiniz parkalara olan ihtiyacınız, uluslararası standartların ne kadar altında kalıyor. Mevcut halini büyütüp vatandaşla denizin arasındaki ilişkiyi neden kesiyorsunuz. Sonuçta alacağınız 3 kuruş para, kaybedeceğiniz ise genç nesiller ve bir anlayışı kaybedeceksiniz. Buradaki fonksiyonlar turizm fonksiyonu. Bunlar açıldığı zaman orayı özgürlük alanı olarak kullanan, gezen, yaşayan insanlar burayı kullanamayacaklar. Beton yığınına dönüşecek. Marina büyüyecek, dalgakıranlar uzayacak, denizin akıntısı engellenmiş olacak, bir de kirlenme ile karşı karşıya kalacağız. Kabul edilebilir bir durum değil. Kentler sadece betonarmeyle devam edemezler, inşaatla devam edemezler. Kentteki insanlar arasındaki organizmayı oluşturacak kültür, sanat, kamusal alanlar, parklar, spor alanları, insanların mevcut işleri ve evleri arasındaki zamanlarını değerli kılacak tercihlere ihtiyaçları var. Bu tercihleri ortadan kaldırdığınız zaman kent kent olmaz, ölür” dedi.    

Kaynak: Gazete  Kadıköy

#aykurt nuhoğlu  #kent konsey  #Kadıköy Belediyesi  #Şerdil Dara Odabaşı  #özelleştirme  #kalamış yat limanı  #kalamış  #Kalamış Yelken Kulübü  #KADER  #Kadın Adayları Destekleme Şubesi

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   Türkiye Kayak Federasyonu’nca düzenlenen 2023-2024 Sezonu Snowboard Alpine […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]