SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Miskin Öğrenciye Mektup

Yayınlanma:
ABONE OL

Sevgili öğrencim;

     Sen bizim ümidimizsin. Gün gelecek bizler toprak olup gideceğiz. İşlerimiz, güçlerimiz ve ülkemiz sana emanet. Bu emaneti yüklenmeye hazır mısın?

     Bilgisayar oyunlarından aldığın bilgilerle ülkemizi geliştirmeyi planlamıyorsun değil mi?

     Elinden tablet, telefon düşmüyor. Sanki eline yapıştı. Gözün hep onlarda. Gözümüz arkada kalmaz değil mi?

     Ders çalışmamak için onlarca neden yüzlerce bahane. Bilgisiz çobanlık bile yapılmıyor farkındasın değil mi?

     Her konuda bir fikrin var her şeyi biliyorsun. Çok bilen çok yanılır dediğimde gülüp geçiyorsun hâlâ yanılıyorsun hâlâ hata yapıyorsun biliyorsun değil mi?

     Bak evladım bak çocuğum bu sana ciddi bir uyarıdır. Zaman geçiyor sınavların yaklaşıyor. Sen böyle hayaller âleminde bilgiç bilgiç yaşarken aklı başında yine senin yaşında binlerce genç sabahın erken vaktinde, gündüzün ortasında ve gecenin sonunda ders çalışıyor. Bir amaçları bir hedefleri var. Seni sınavda geçecekler farkında mısın?

     Seni biz zorlamayla çalıştırıyoruz. Sende isteksizce konuyu çalışırken detayları tabii ki göremiyorsun.

     Bir çiçeğe sevgiyle ilgiyle bakan mı yoksa üstünkörü bakan mı onun güzelliğini anlar. Zorlamayla bakmayacaksın, ilgi duyacaksın. O karmakarışık zannettiğin formül hayatın ta kendisi farkında mısın?

     Al bütün matematik formüllerini koy hayatın içine, al tüm fizik formüllerini koy hayatın içine, bak bakayım zerre kadar sapma var mı? Zerre kadar düzensizlik var mı? Milim milim, mikron mikron tutmuyor mu?

     Sapma senin aklında, düzensizlik senin hayatında ne yapsak ne etsek bitmiyor. Bir türlü şu nefsine söz geçirip masa başına oturamadın. Ne var şu masada seni bu kadar korkutan. Oturup çalışanlar akılsız mı? Vakitleri mi değersiz? Sen vaktini nasıl değerlendiriyorsun?

     Bak aslanım, bak prensesim, mademki insan olarak doğdun, nefis ve şeytan sen mezara girene kadar her daim düşmanındır. Bunu böyle bil. Kendini onların eline bırakırsan seni çalıştırmazlar. Nefsin yan gelip yatmanı göbek büyütmeni tavsiye eder sana. Şeytan ise kötülüğü tavsiye eder. Tüm kötülükler cahillik çıkışlıdır.

     Kötülükler dünyayı kurtaran saçma sapan senaryolu filmlerle önlenmez. Önce kendini kötülükten kurtar. Tembellik en büyük gaflet ve büyük bir kötülüktür. Tembel kişi bilerek ya da bilmeyerek bir sürü kişiye zarar verir, kötülük yapar.

     Önce kendine bir iyilik yap. Kır zincirlerini. Kalk çalışma masana geç, Kendine güzel bir çalışma programı yap. Hemen 2-3 saatlik aralıksız bir çalışma yap.

     Yardıma ihtiyacın olursa annen, baban, öğretmenlerin ve Ömer Karaman öğretmenin daima yanında bir tık uzağında sana destek olmak istiyor. Haberin olsun.

      Sana güveniyoruz. Haydi, başla…

Eğitimle ilgili soru veya sorunlarınız varsa iletişime geçiniz.

                                            Matematik Öğretmeni & Eğitim Danışmanı

                                                                  Ömer KARAMAN

                                                İletişim= omerkaraman2003@hotmail.com

Eğitime dair çok sayıda pratik çözüm için Ömer Karaman Youtube kanalımızı takip ediniz.

author avatar
Ömer KARAMAN

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Büyük Birlik Partisi Bakırköy Belediye Başkan Adayı Taylan Mahmut Çorta hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına devam ediyor. Çorta, Bakırköy’e olan bağlılığını belirterek; ‘’Bakırköy’ün ruhu benim ruhumla özdeşleşmiştir. Bu beldeye olan sevdam, sadece bir görev değil, bir yaşam tarzıdır’’ dedi. Türkiye, 31 Mart’ta yapılacak olan 2024 Yerel Seçimlere kilitlendi. İstanbul ve ilçelerinde de tüm hızıyla devam […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Usta sanatçı Müjdat Gezen, 71. sanat yılını Kadıköy’de kutlayacak

Müjdat Gezen Belgeseli ve Söyleşisi 14 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi, usta sanatçı Müjdat Gezen’in 71. sanat yılını özel bir programla kutlayacak. Müjdat Gezen Belgeseli gösterimi ve söyleşisinin gerçekleştirileceği etkinlikte usta sanatçının ailesi, arkadaşları, öğrencileri de yer alacak. Ücretsiz etkinlik 14 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 10 yaşında çıktığı sahneye […]

Eğitim
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]