Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Püf Noktalarıyla Hazır Tadında Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Hazır aldığınız paket çorbaları unutun; bu mantarlı çorba bambaşka! Soğuk kış aylarında, dışarıda üşüdüğünüz günlerde evinize gelip bu sıcacık, şifa kaynağı mantar çorbası tarifini hazırlayarak anında canlanacak ve tüm enerjinizi geri kazanacaksınız!

Protein açısından zengin olan mantarlardan, her markette kolayca ulaşabileceğiniz kültür mantarlarından hazırlayabileceğiniz bu çorba, lezzetli olduğu kadar hastalar için de çok faydalı! Daha önce hiç pişirmemiş dahi olsanız, size sunacağımız püf noktaları sayesinde tam bir mantar çorbası uzmanı olacaksınız… Keza, Nefis Yemek Tarifleri stüdyosunda çekilen yüksek kaliteli video ve görseller sayesinde lezzetli sonuçlara ulaşmanız garanti görünüyor.

30 binden fazla kişinin tarif defterinde ekli olan mantar çorbası tarifi, mantar sevmeyenlere bile lezzetli gelen, içimi yumuşacık bir tat. Dumanı tutan mantar çorbasıyla birlikte güzel bir mevsim salatası efsane giderdi, öyle değil mi? Üstelik gün içinde koşturmaktan yorgun düştüğünüz, üzerinizde biraz kırgınlık halsizlik olan zamanlarda hemen bu tarifi açıp kolayca pişirebilir, bağışıklık sisteminizi yeniden kuvvetlendirebilirsiniz!

Şimdi gelelim ihtiyacınız olan tüm detaylarıyla ve püf noktalarıyla mantar çorbası nasıl yapılır sorusunu yanıtlamaya. Kendinize, ailenize, yakınlarınıza veya özel gün yemek davetlerinize gönül rahatlığıyla pişirebileceğiniz mantar çorbası yapımı aşama aşama tüm bilgileriyle Nefis Yemek Tarifleri lezzet ayrıcalığıyla sizlerle!

Lezzet Yolculuğunda İlk Adım: Mantar Çorbası Malzemeleri

İçtiğiniz anda içinizi ısıtacak, tadı ve kıvamıyla tüm beğenileri toplayacak bir mantar çorbası hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri sizler için listeledik. Çorbada kullanılan malzemelerin detaylı ölçü bilgileri için lütfen tarifi ziyaret ediniz.

Tarif için: Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? (Videolu)

Mantar Çorbası Malzemeleri

  • Kültür mantarı
  • Un
  • Süt
  • Su
  • Et veya tavuk suyu veya bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon suyu
  • Sirke
  • Tereyağı
  • Dereotu

Malzemeler hazırsa şimdi geçelim mantar çorbası yapılışı ve tüm püf noktalarına!

Diğerlerine Fark Atacak, Videolu, Nefis Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Özellikle kış aylarında şifa bulmak için, besleyici bir öğün geçirebilmek ve çocukların da gelişimini desteklemek için mantar çorbası nasıl yapılır? Aslında, mantar sevmiyor olsanız bile bu çorba sayesinde mantara bakış açınızı değiştirebilir; lezzeti ile en azından mantarı bu çorbada kolaylıkla tüketebilirsiniz. Nasıl mı? Sizi bekletmeden, hemen yapılış aşamalarına geçelim!

  • Tarif için ilk ve önemli adım mantarları hazırlamak. Mantarları, tarif linkindeki görsele bakarak soyabilirsiniz. Mantar soyma işlemini tamamladıktan sonra sudan geçirip yıkayabilirsiniz.
  • Tüm mantarların sığabileceği bir tencere için su kaynatıp kaynamış suyu da bu tencereye ekleyin.
  • Suyun içine sirke ve limon ekleyin.
  • Bu sulu karışıma soyup yıkadığınız mantarları da ekleyip haşlanmalarını sağlayın.
  • Mantarlar yumuşayınca yeterince pişmiş demektir. Tencereden mantarı süzgeçle süzebilirsiniz.
  • Süzdüğünüz mantarlar soğuyunca küçük küçük çorbalık doğrayabilirsiniz. Mantarlar hazır, şimdi çorbanın yapılışına devam ediyoruz…
  • Bir tavada 2 kaşık tereyağı eritip bu mantarları da içine ekleyerek güzelce kavurun.
  • Çorbayı pişireceğiniz tencereye geçelim şimdi. Bu tencereye de 2 kaşık tereyağı ekleyip eritin. 3 kaşık un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulmuş una yarım litre (500 ml) sütü ekleyip un topaklanmadan iyice ve sürekli karıştırın; bu aşamada unun süt içinde topaklanmaması için çırpma teli kullanabilirsiniz.
  • Süt kaynadıktan sonra eğer evinizde et veya tavuk suyu varsa 3 bardak yok ise yine aynı ölçüde 3 bardak su ekleyin. Dilerseniz yarı yarıya et ve sade su da kullanabilirsiniz.
  • Bu şekilde biraz daha çorbayı pişirin ki tüm malzemeler iyice birbirine karışsın.
  • Daha sonra diğer tavadaki mantarları da çorbaya ekleyin. Çorba neredeyse hazır!
  • Mantarlar da eklendikten sonra biraz daha ısıtıp çorbanın yüzeyinin göz göz olmasını sağlayın. Bu tür unlu çorbalarda çorbanın kıvamlı olması, sulu olmaması lezzeti artırır.
  • Çorbanız hazır; dilerseniz üzerine ince ince dereotu veya maydanoz kıyıp ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mantar Çorbası Püf Noktaları: Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mantar çorbası, unlu meyane ile hazırlanan süt bazlı bir çorbadır. Bu neden hem lezzeti hem de içi yumuşaktır. Mantar aromasından hoşlanan hoşlanmayan herkesin keyifle içebileceği bir çorbadır. Üstelik vitamin ve protein açısından da oldukça zengindir.

Peki, gerçek lezzeti yakalayabileceğiniz usulüne uygun bir mantar çorbası hazırlarken nelere dikkat edebilirsiniz? İşte yanıtlar!

  • Mantar çorbası hazırlarken içine koyacağınız süt kaynamadan tuz eklememelisiniz. Eğer süt kaynamadan tuz eklerseniz çorbanız kesilebilir ve dokusu pütür pütür olabilir. Bu püf noktası tüm sütlü, yoğurtlu çorbalar için geçerlidir.
  • Peki, mantarı neden çorbanın içine hemen koymadan önce haşladık? Bu yöntem sayesinde hem mantarlar daha şişkin ve etli etli oldu hem de koyu renkli suyunu salmış, ayrıca iyice temizlenmiş oldu. Bu yöntemi mantarlı tüm tariflerde uygulayabilirsiniz.
  • Eğer kremalı mantar çorbası isterseniz, çorba piştikten sonra içine sıvı krema ekleyebilirsiniz. Biraz karıştırdıktan sonra 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Krema ekledikten sonra çorbayı fazla kaynatmamalısınız.
  • Mantar ve krema dışında, unlu meyanenin üzerine süt eklerken sürekli karıştırmalısınız. Eğer düzenli karıştırmazsanız unlar çorba içinde topak topak kalacak ve kremsi, pürüzsüz kıvamı bozacaktır.
  • Eğer tavuklu çorbaları seviyorsanız haşlanmış tavuk etini ince ince lif lif yaparak bu çorbanın içine ekleyebilirsiniz. Gerçekten besleyici ve doyurucu bir seçim olacaktır.
  • Bu çorbada şehriye, pirinç, bulgur gibi ek malzemeler de kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
05 Nisan 2024
Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde farklı ülkelerden çocuklar İstanbul’da olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından yine Türk ve dünya çocuklarının bir araya geleceği bir etkinlikle kutlanıyor! 19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu İstanbul’da ağırlayacak. Şehrin 11 farklı […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü Sınırlar Arası Bağlantı Kurun Uluslararası seyahatlerde güçlü iletişim özelliklerine […]