Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy Belediyesi lütfen yüz yaşındaki Meşe Palamutu Ağacının sesine kulak verin

Yayınlanma:
ABONE OL

Merdivenköy Mahallesinde bir sokakta dalları budanmış kurumaya başlamış olan yüz yaşındaki meşe palamutu ağacının korunması ve tedavisi için ilgili kurumlara defalarca başvuruda bulunan sokak sakinleri hala bir sonuç alamadılar.

Mahalle sakinlerinden Zahide Erkök hanım Kadıköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne birçok defa dilekçe ile başvurmasına rağmen henüz sonuç alamamış. Gazetemize ulaşarak ağacın korunmasını sağlamak için yetkililerin dikkatini çekmek istedi.

Zahide Erkök hanımın gazetemize ilettiği mesajını ve belediyeye verdiği dilekçe ilgililerin dikkatine sunarak yayınladık.

“Sayın yetkililer,

Bu konuda Kadıköy Belediyesi’ne birçok kez başvuruda bulundum. Ve bugün bir kez daha yazdım.

Her gelen yanıt ile sevinip, uzun olan bu süre zarfında hala herhangi bir şey yapılmamasıdır.

En güvendiğimiz Kadıköy Belediyesi bu konulara el atmazsa kimler atacak acaba? Hassasiyetinize güvenerek yazıyorum.

Dilekçem ve Kadıköy Belediyesi’nden gelen yanıt ektedir. Lütfen ilgilenebilir misiniz? Çok ama çok üzüldüğüm konulardan bir tanesi de budur.

Ağaç gözümün önünde ölüme terk ediliyor.

Sağlıklı ve mutlu günlere.

Saygılarımla,

Zahide Erkök

Ben bir yüz yıllık ağacım dallarımdan tutun beni bırakmayın!..

Başka bir sokak sakini olan Pervin Damgacı Hanım ise meşe palamudunun durumunu ağacın dilinden bir ifadeyle dile getirmiş.

İşte o satırlar;

“Yüz yıllık Meşe palamutu 

Kadıköy Merdivenköy’de ara sokaktayım yanımdan gelir geçersiniz dallarımda yapraklarım vardı. Şimdi kesik kollarım beni kurtarın. İşte böyle dedi yanına geldiğimde. Sararttı yüzünü buruşturdu dev gövdesini üzgün yalnız hissediyordu kendisini, aradan gecen dört yıl sonra yanına vardığımda. 

Lisedeydim yanında servis beklediğim günlerde. Usulca dokunurdum gövdesine kimse görmeden. Ne yapıyor diye sorgulanmayacağımı bilsem ergen aklımla dedeme bahaneme sarılır gibi sarılmak isterdim ona.

1940 lar anneannem gelin geldiğinde bir köşk varmış o sokakta anlatırdı pikniğe gelirlermiş, köşkün bahçesinde biten bu dev ağaca mandolinini çalarmış. Kim bilir ne de mesuttu ağacım o zamanlar.

Yıllarca evimizin penceresinden bakmak kısmet oldu  o dallara. Pencerenin önüne uzanan kollarında taşıdı kus yuvalarını. Yıllar sonra yanına vardığımda baktım ki apartmanımızı yıkmışlar yerine yenisini dikmişler umarsızca kesmişler kolunu beton uzasın gitsin diye. 

Palamut dedi ki;  Tek dileğim kesilen kollarıma bir pansuman, bir çamur sıvanması. Ölüme terk eder gibi acımasız pansumansız bıraktılar açık yaramı.  Sarıverin şu yaramı girmesin yağmur damlaları çürütmesin beni içten içe dedi.

Defalarca yazmış sevgili Zahide ablam belediyeye sesini duyuramamış. Simdi palamudum söylesin; diyor ki Ben bir yüz yıllık ağacım dallarımdan tutun beni bırakmayın” dedi. 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]