Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fatih Çintimar, Avrupa Atletizm Federasyonu Yönetimi’ne seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Avrupa Atletizm Federasyonu Genel Kurulu’na katılan TAF Başkanı Fatih Çintimar, Prag’daki kongrede 13 kişilik yönetim kuruluna seçildi.

Avrupa Atletizm Federasyonu Genel Kurulu’na katılan TAF Başkanı Fatih Çintimar, Prag’daki kongrede 13 kişilik yönetim kuruluna seçildi.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleşen 26. Avrupa Atletizm Federasyonu (EA) Genel Kurulu’nda 2019-2023 dönemi için yeni yönetim belirlendi. EA’nın mevcut başkanı olan Norveçli Svein-Arne Hansen’in yeniden başkan seçildiği kongrede 13 kişilik yeni yönetim kurulu da yapılan oylamayla belirlendi.

Kongrede yönetim kurulu üyeliğine aday olan TAF Başkanı Fatih Çintimar, 50 üye ülkenin oy kullandığı seçimde 27 oyla 13 kişilik yönetim kuruluna seçildi. Seçimde delegeler bir başkan, üç başkan yardımcısı, 13 de yönetim kurulu üyesi için oy kullandılar.

Çintimar, seçildikten sonra kongrede bulunan IAAF Başkanı Sebastian Coe ve EA Başkanı Svein-Arne Hansen’in de aralarında olduğu yöneticiler tarafından içtenlikle tebrik edildi. TAF Başkanı Fatih Çintimar, yarın yeni yönetimle birlikte ilk toplantıya katılacak ve daha sonra Türkiye’ye dönecek.

Çintimar, Türkiye Atletizm tarihinde bu göreve seçilen üçüncü isim oldu. EA kurulmadan önce IAAF bünyesindeki Avrupa Komisyonu’nda 1950-1968 arasında görev yapan eski TAF Başkanı Ali Naili Moran ve son üç dönemde EA yönetiminde yer alan Salih Münir Yaraş daha önce bu görevde bulunan Türk yöneticiler olmuşlardı.

Prag’da yapılan seçim sonrasında EA yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Svein-Arne Hansen (Norveç)

Başkan yardımcıları: Dobromir Karamarinov (Bulgaristan), Cherry Alexander (Britanya), Libor Varhanik (Çek Cumhuriyeti)

Yönetim Kurulu: Slobodan Brankovic (Sırbistan), Fatih Çintimar (Türkiye), Karin Grute Movin (İsveç), Anna Kirnova (Slovakya), Erich Teigamagi (Estonya), Nadya But-Husaim (Belarus), Panagiotis Dimakos (Yunanistan), Marton Gyulai (Macaristan), Antti Pihlakoski (Finlandiya), Raul Chapado (İspanya), Jean Gracia (Fransa), Frank Hensel (Almanya), Sonja Spendelholfer (Avusturya)

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. Türkiye’de özellikle son yıllarda konutlardaki arz yetersizliği ve enflasyondaki hızlı yükseliş, kira fiyatlarının katlanarak artmasına […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]