Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 25 Aralık – 30 Aralık tarihleri arasında 1’i prömiyer olmak üzere 5 oyun sahnelenecektir. Sahnelenecek oyunlar; “Kosovalı Peer Gynt” (Prömiyer) “Narnia Günlükleri”“80 Günde Devr-i Alem”, “Tamamen Doluyuz”“Keloğlan Keleşoğlan”

“Kosovalı Peer Gynt”, Cevahir Salon 2’de   (Prömiyer)

27 Aralık Perşembe günü prömiyer yapacak olan oyun; 1990-2014 yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.

Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor. Behlüldane Tor’un dekorları tasarladığı oyunun kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Türkü Deyiş Çınar’ın müziklerini bestelediği oyunun koreografisi Alparslan Türkeş Karaduman’a, dramaturgisi ise Yeşim Gökçe’ye ait.

Oyunda;  Erşan Utku Ölmez, Funda Eskioğlu, Fatma Öney, Yener Sezgin, Hakan Şahin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut, Duygu Aydoğmuş rol alıyor.

Oyun, 30 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir 2’de izlenebilir.

“Narnia Günlükleri” Müzikali, Cevahir Salon 1’de

Clive Staples Lewis’in yazdığı yedi kitaplık fantastik seri “Narnia Günlükleri”nin ikinci kitabı olan Aslan, Cadı ve Dolap’tan Irita Kutchmy tarafından tiyatroya uyarlanan “Narnia Günlükleri” oyunun müzikleri de Irita Kutchmy’ye ait. Çağman Pala’nın çevirip Sabri Özmener’in yönettiği oyunun dekor tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında ise Yakup Çartık imzası var. Koreografisi Tuğçe Tuna’ya ait olan müzikalin, müzik direktörü Kemal Günüç.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı’nın zulmünden kurtulması için Aslan’ın yanında savaşmaya hazırlanırlar. Edebiyat dünyasının en sevilen romanlarından Aslan, Cadı ve Dolap’ın tiyatro uyarlaması olan oyun 14 Nisan 2018 Cumartesi günü prömiyer yaptı.

Oyuna canlı bir orkestranın da eşlik edeceği ve 7’den 70’e tüm izleyicilere hitap eden “Narnia Günlükleri” müzikali 30 Aralık Pazar gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.

“80 Günde Devr-i Alem”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

22 Kasım Perşembe günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan “80 Günde Devr-i Alem”, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Orhan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait.

1872 Londra… Tam bir İngiliz centilmeni olan eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra’dan Vahşi Batı’ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır: Fogg’un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Detektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Fogg’u ise bu yolculukta hayatında hiç bilmediği başka bir macera beklemektedir: Aşk…

Oyun, 30 Aralık Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

“Tamamen Doluyuz”, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Becky Mode’un yazdığı, Lale Eren Dalsar’ın çevirisini yaptığı “Tamamen Doluyuz”oyununu Elif Erdal yönetti. Tek kişilik oyunda ana karaktere Efe Erkekli hayat verirken, birçok sürpriz sanatçı da sesiyle oyuna katkıda bulunuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Batuhan Bozcaada, ışık tasarımında Akın Yılmaz’ın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Orhan Enes Kuzu’ya, dramaturgisi Günay Ertekin’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

09 Ocak 2018 tarihinde prömiyerini yapan oyun 29 Aralık Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edilecek.

“Keloğlan Keleşoğlan” Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

1 Kasım Perşembe günü prömiyer yapan “Keloğlan Keleşoğlan” oyunun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan’ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

7’den 70’e bir aile oyunu olan “Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 28-30 Aralık tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde İzleyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]