Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Cıs Tarafından En Çok Okulla Akredite Edilen Dünyadaki İlk Ve Tek Eğitim Kurumu Eyüboğlu..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüboğlu Eğitim Kurumları 14 Mayıs 2010 tarihinde Uluslararası Okullar Birliği (CIS) Akreditasyon Denetleme Kurulu tarafından akredite edilerek, dünyada akredite edilmiş en çok okula sahip ilk ve tek eğitim kurumu oldu.

“Tüm dünyada örnek alınacak bir eğitim kurumu olmak” vizyonu doğrultusunda Eyüboğlu Koleji ile başlattığı akreditasyon sürecini diğer okullarıyla da başarılı bir şekilde devam ettiren Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Uluslararası Okullar Birliği (CIS) Akreditasyon Denetleme Kurulu tarafından akredite edilerek, dünyada akredite edilmiş en çok okula sahip eğitim kurumu oldu.

Akreditasyon sürecini değerlendirmek için düzenlenen basın toplantısına Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Eyüboğlu, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi- Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu, Genel Müdür Yardımcısı Tuna Mengü, Sosyal Etkinliklerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Atlan, Kolej ve Fen Lisesi Müdürü Funda Cüceloğlu katıldı.

 

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Eyüboğlu; “Bu sadece bizim başarımız değil; Türk girişimcisinin, eğitimcilerin, Türk öğrencisinin ve velisinin birlikte başarısıdır. Türkiye adına tüm dünyada bu kadar okulu akredite olan bir kurum olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi – Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu bu başarının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Eyüboğlu Eğitim Kurumları’ndan önce 6 okuluyla akredite olan Cenevre Okulları’nı da 10 okulumuzla akredite olmayı başararak geride bırakmanın onurunu yaşıyoruz.”

Eyüboğlu Eğitim Kurumları akreditasyon sürecine;

  • Okulun, ‘sürekli gelişim’ ilkesini özümsemesini sağlamak;
  • Okulun tüm toplumunun (idareci, öğretmen, diğer çalışanlar, öğrenci, veli) eğitim – öğretimle ilgili yapılanları sorgulamasına olanak vermek;
  • Okulun, global olarak tanınmış bir akreditasyon kuruluşu nezdinde onay görmesini sağlamak

 

hedefleri doğrultusunda girdi.

 

 

AKREDİTASYON SÜRECİ 1993’TE BAŞLADI

1993 yılından bu yana ECIS’in (Avrupa Uluslararası Okullar Birliği) aktif bir üyesi olan Eyüboğlu Koleji’nin akreditasyon süreci 1996’da başladı. Okula yapılan ‘Ön-İnceleme Ziyareti’nin sonucunda ECIS’ten olumlu rapor gelmesi üzerine okul toplumunun tüm üyelerinin katıldığı zorlu bir “Öz-değerlendirme” çalışmasına girişildi. Dört yıl süren yoğun ve özverili bir çalışma döneminin ardından öz-değerlendirme raporu tamamlanarak ECIS’e gönderildi. Ardından, dünyanın çeşitli ülkelerindeki okulların üst düzey yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir ekip okulu ziyaret etti. Bu titiz çalışmanın ardından ziyaret ekibinin hazırladığı rapor sonucunda ECIS, 2000 yılında Eyüboğlu Koleji’ne koşulsuz olarak akreditasyon verdi.

1998 yılında öğretim vermeye başlayan Çamlıca İlköğretim Okulu, 2000 yılında ECIS akreditasyonu almak için çalışmalarına başladı. Çamlıca İlköğretim Okulu 2003 yılının Nisan ayında Öz-değerlendirme raporunu ECIS’e gönderdi ve Mayıs 2003’te gerçekleştirilen ekip ziyaretinin ardından Temmuz 2003’te ECIS akreditasyonunu almayı başardı. 2007 yılında ise Eyüboğlu Erenköy ve Koşuyolu Anaokulları Türkiye’de akredite olan ilk anaokulları oldu.

 

 

SÜREÇ 10 YIL SONRA TEKRARLANACAK

Akreditasyonun devamlı bir süreç olması nedeniyle Eyüboğlu Eğitim Kurumları bu bağlamdaki mükemmellik arayışını, sürecin gerektirdiği aşamalar doğrultusunda devam ettiriyor. Bir ve beş yıllık raporlarla devam edecek olan süreç, on yıl sonra yeniden başlayacak ve baştan sona tekrarlanacak.

Akredite olmuş bir okulun özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Akredite olmuş bir okul misyonuna bağlıdır. Sunduğu eğitim-öğretimi, tanınmış bir akreditasyon merciinin onayını almak için üstün bir çaba harcayacak kadar önemseyen bir kurumdur. Akredite olmuş bir okul kendisini tanır. Öğrencilerine, ailelere ve topluma verdiği hizmetleri akreditasyon süreci içerisinde ayrıntısıyla ve derinlemesine düşünüp değerlendirmiştir.
  • Akredite olmuş bir okul öğrenci merkezlidir. Eğitim felsefesi bireyi her yönden geliştirmeyi kapsar.
  • Akredite olmuş bir okul vaatlerini yerine getirir.
  • Akredite olmuş bir okul nesnel bir değerlendirmeyi kabul eder. Kapılarını düzenli olarak okul dışından gelecek deneyimli denetçilere açmaya hazırdır.
  • Akredite olmuş bir okul öğretim programıyla ve diğer alanlarla ilgili başarısını sürekli olarak geliştirmeyi amaçlar.
  • Akredite olmuş bir okul geleceğini planlar. Değerlendirme sürecinin bir parçası olarak, akredite olmuş okullar sürekli olarak gelecekteki gelişmelerini tasarlarlar.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]