Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Perinçek, Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkanı Adayını açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Vatan Partisi, 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlerde İstanbul’u yönetecek adaylarını açıklamaya başladı. İstanbul İl Başkanlığı’ndaki tanıtım toplantısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kadıköy Belediye Başkanı Adayını açıkladı. Perinçek, Ülke ve dünya ölçeğinde başarıları olan Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrah Opr. Dr Tuğrul Kihtir’in Kadıköy adayı olarak belirlendiğini belirtti.

Doğu Perinçek, Kihtir’in estetik cerrahı olmasının yanında zamanda tarih araştırmacısı ve yazar da olduğunu vurgulayarak, tıp ve tarih alanında kitapları olduğunu ifade etti. Bu kitapların masa başında yazılmadığını vurgulayan Perinçek, “Kihtir almış fotoğraf makinasını dolaşmış, Divriği camisinin halısına sırt üstü yatmış, taşlarına dokunmuş” dedi. Perinçek, Kihtir için “sadece estetik cerrah değil bir filozofu aday gösterdiklerini de söyledi.

YAŞANABİLİR BİR KADIKÖY’Ü KURACAĞIZ

Genel Başkan Doğu Perinçek’in ardından konuşan Kihtir, kendisini tanıttı, Kadıköylülük bilincine vurgu yaptı. Sistemin seçmenleri rakam haline getirdiğini belirten Kihtir, Kadıköy’ü yaşanabilir bir kent haline getireceklerini ifade etti. “Biz Kadıköy’ün aşığıyız” diyen Kihtir, başka yere gidemeyeceği, Kadıköy’ü evi olarak gördüğünü de söyledi. Güzel Kadıköy’e hak ettiği şekilde yöneteceklerini söyleyen Kihtir, “Kadıköy’ü Doğu dünyasının feneri yapacağız” dedi. “Yeniden doğuşu, rönesansı tamamlayan bir Kadıköy yaratacağız, insanı öne çıkartacağız” diyen Kihtir, inan ilişkilerini, saygı sevgi ve cumhuriyet değerlerini öne çıkartacaklarını belirtti. Kihtir konuşmasında Kadıköy halkının beklenti ve isteklerini de bildiklerini ifade etti. Kihtir, Kadıköy halkının artık aydınlık, güzellik istediğini, inandığı partiler tarafından ortada bırakılmak istemediğini söyledi. Konuşmasında birlik olmak vurguları yapan Kihtir, kimseyi ayrıştırmayacaklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ortak çalışmalar yapacaklarını da belirtti. “Aydınlık Kadıköy’ü yaratmak için kolları sıvıyoruz” diyen, üretime vurgu yapan Kihtir’in Kadıköy’ü yaşanabilir bir kent haline getirmek için ürettiği projeler şu şekilde:

İŞTE O PROJELER

-Kadıköy’ü Türkiye’nin sanat merkezi yapacağız. Bu kapsamda insanların gideceği atölyeler açacağız. Özgün Kadıköy halı markasını yaratacağız. Bu sayede Kadıköy yaptığı üretimle isterse maddi gelir de elde edecek.

-İnsan içindeki sanat dünyasını harekete geçireceğiz. Aydın Kadıköy’ümüze semt kütüphaneleri ve konferans salonları kuracağız.

-Okula giden çocuğu olan ikinci çocuğu olan ya olacak annelere yönelik her okula bir kreş kuracağız.

-Trafik sorununa çözüm bulacağız. Üretmeye gidip gelirken yolda üretmeden geçiriyoruz. Bunu engellemek için İstanbul’un Avrupa yakasına da ulaşacak şekilde Bostancı-Kadıköy metro hattını İBB’yle ortak çalışarak açacağız.

-Otopark sorununa çözüm üreteceğiz. Bu amaçla Kadıköy iskelesine 2’si yer altında 4 katlı otopark yapacağız.

-Kadıköy’ün ve çocuklarımızın güvenliği en önemli ilkemiz. Oyun parklarına bekçi ve güvenlik kamerası uygulaması başlatacağız.

Basın toplantısı projelerin ardından soru cevap kısmıyla devam etti. “Seçilebileceğinize inanıyor musunuz?” sorusuna Kihtir “Bir zaruriyet olarak gördüğüm için bu işe girdim. Kazanacağıma inanmasam bu seçime girmem. Kadıköy halkı çağdaş, öncü Kadıköy’ü istiyor. Bu nedenle adayım” cevabını verdi. Kihtir hangi takımlı olduğu sorusuna da “Fenerbahçe’nin duruşunu, Galatasaray’ın renklerini, Beşiktaş’ın kartalını seviyorum” sözleriyle cevap verdi.

TUĞRUL KİHTİR KİMDİR?

1961’de Ankara’da doğdu. 1979’da Robert Koleji’ni, 1985’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. ABD’de New York Medical College’de cerrahi eğitimini, 1996’da Cleveland Case Western Reserve University’de Plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi eğitimini tamamladı. New York Medical College’de yardımcı doçent ve University of Nort Dakota School of Medicine’de doçent oldu. Tıp alanında 20’nin üstünde yayın ve sunumu, tarih alanında 40’în üstünde yayın ve sunumu vardır. top alanında 2 kitap 2 kitap bölümü, tarih alanında 4 kitabı bulunmaktadır. iki çocuk babası Kihtir, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]