Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öğüt, Kadıköy Belediye Başkanlığına aday adaylık başvurusunu yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Belediye Başkan adaylığı için 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt aday adaylığını açıkladı.

CHP İstanbul 24. dönem milletvekili Kadir Gökmen Öğüt 13 Ekim Cumartesi günü CHP Kadıköy İlçe Başkanlığında müracaatını ettikten sonra basın açıklaması yaptı. Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in ve bir çok partili dostlarının katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasıyla Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Öğüt, Kadıköy’de yeni hizmetlere talibim!

Aday Adaylık başvurusuna eşiyle beraber gelen Öğüt, yaptığı konuşmasında; “Ben Kadıköy Belediye Başkanlığına neden talip oldum? Kadıköy’de bugüne kadar hizmetlerin üstüne daha iyilerini eklemek için adayım. Birbirine saygılı bir kent olan Kadıköy’de 451.000 nüfusuyla demokrasinin kültürün sanatın başkenti. İmar sorununu Fikirtepe dışında çözmüş bugüne kadar örgütümüzün ve Kadıköy’lüler bu özelliğini korumuştur. İnci gibi olan Kadıköy’ü vapurdan indiğiniz andan itibaren sanatın ve kültürün başkent özelliğini korumak zorundayız. Sokaklarda yapılacak entellektüel tartışma ortamlarını sağlamak sinema ve tiyatro fuayelerini açık alanlara taşımak, her köşe başında sahaflara yer vermek, sokaklarda yerel şenlikler düzenlemek, tarihi çeşmelerin işlevsel olduğu, sahiliyle, Altı yoluyla, Modasıyla, Bahariye – Bağdat caddesiyle, Tarihi Çarşısıyla, daha fazla çekim merkezi haline getirmek zorundayız” dedi.

Kadir Gökmen Öğüt Kimdir?

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Öğüt, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP parti meclisi üyesi seçilmiştir.

1959 yılında aslen Çankırı, Çerkes ilçesi’nde dünyaya gelen Kadir Gökmen Öğüt’ün annesi Meliha Hanım, babası ise Naci Bey’dir.

Üniversite eğitimi öncesinde Elbistan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi’ni tamamlamıştır.

1976 senesinde Fakülte Derneği kuruculuğu, 1977 senesinde ise Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilciliği yapmıştır.

Uzun yıllardır yaşantısını İstanbul, Kadıköy‘de sürdüren Kadir Gökmen Öğüt serbest diş hekimi olarak çalışmıştır.

Siyaset hayatında, 1992 ve 1995 arası, SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995 ve 1999 yılları arasında ise Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı yapmış, 1999 ve 2004 seçimlerinde Milletvekili adayı olmuş, CHP İl, İlçe delegasyonlarında ve seçim komitelerinde çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Siyasi hayatının yanı sıra mesleki hayatını da başarı ile sürdüren Kadir Gökmen Öğüt, 1990 senesinde İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeliği, 2004 ve 2008 arasında İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkan Vekilliği, 2010 ve 2011 arasında ise Oda Başkanlığı görevlerini sürdürmüştür.

2011 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te yer alan Kadir Gökmen Öğüt evlidir. Bu evliliğinden bir evladı vardır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]