Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ataşehir Ak Parti’den Battal İlgezdi’ye cevap!

Yayınlanma:
ABONE OL

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi hakkında yapılan eleştirilere internetten yanıt veren Yağcı’ya tepki geldi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırmasına Kemal Kılıçdaroğlu sert tepki ile cevap vermişti.

Hükümeti suçlayan Kılıçdaroğlu’na yanıt, internet üzerinden verildi. Ataşehir AK Parti İlçe Başkanı Av. Naim Yağcı, medya yerine, kendi adına açtığı hesap üzerinden yanıt vererek CHP’yi suçladı.

CHP’nin kameralar önünde eleştirdiği görevden alma şeklini tüm Türkiye izlerken, Yağcı’nın sadece kendi hesabında buna eleştiri getirmesi tepki topladı.

Yağcı’ya sosyal medya üzerinden seslenen AK Parti seçmenleri, ‘Büyük yolsuzluğa ismi karışmış biri hakkında neden suskun kalıyorsunuz? diyerek tepkilerini sürdürdü.

İlçe Başkanı Yağcı’nın açıklama yapıp yapmayacağı netlik kazanmazken, bizde yapılan o açıklamayı burada yayınlıyoruz

“Ataşehir’e gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanı, iddiaların muhatabı görevden alınan Ataşehir Belediye başkanı ve avukatından hiçbiri, iddiaları inkar etmemişler, söyleyebilecek, savunabilecek bir söz ifade edememişler, bozuk plak gibi hemen hepsi belediye başkanı bu iddialardan aklanmıştır, diyerek konuyu geçiştirmeye çalışmışlardır” dedi.

BAŞKAN NAİM YAĞCI’NIN AÇIKLAMASI

Başkan Naim Yağcı’nın açıklaması: “Ataşehir Belediye Başkanı hakkında,

İçişleri Bakanlığı tarafından, “İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareket edilmesi ile Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması gibi usulsüzlük ve yolsuzluk fiillerinin işlendiğine dair, Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle”, 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Bu karar 08.12.2017 tarihinde belediye başkanına tebliğ edilmiştir.

Belediye başkanının görevden uzaklaştırılması, öyle söylendiği gibi, siyasi bir operasyondur diyerek geçiştirilecek bir konu değildir.

İddialar da, soruşturma ve kovuşturmaların içerikleri de görevden uzaklaştırma kararının önemini ve Ataşehir Belediyesinde cereyan eden olayların boyutlarının ne denli büyük olduğunu göstermektedir. İçişleri Bakanlığı bu kararı verirken başkanın hangi partili olduğuna bakmamış olayların, iddiaların, hukuki süreçlerin yoğunluğu ve dayanaklarına, delillerin sağlamlığına bakmıştır.

Yurt dışı gezisini yarıda keserek apar topar dönüp Ataşehir’e gelen CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanı, iddiaların muhatabı görevden alınan Ataşehir Belediye başkanı ve avukatından hiçbiri, iddiaları inkar etmemişler, söyleyebilecek, savunabilecek bir söz ifade edememişler, bozuk plak gibi hemen hepsi belediye başkanı bu iddialardan aklanmıştır, diyerek konuyu geçiştirmeye çalışmışlardır.

Elbette devletin ilgili mercileri ve yargı gerekli araştırma, soruşturma, kovuşturmalarını yapıp nihai kararı verecektir ve biz de Ataşehir adına bunun takipçisi olacağız.

Ataşehir hizmete, yatırıma, gelişmeye, büyümeye aç ve muhtaçken bunlarla anılacak hizmetleri yapmayıp, belediye başkanının, seçildiği günden bu yana geçen sekiz yılı aşkın süredir, yolsuzluk, usulsüzlük, hukuksuzluk, soruşturma, kovuşturma ve nihayetinde görevden uzaklaştırılmaya kadar giden gündemlerle medyada ve kamuoyunda konuşulması ve yer alması Ataşehir adına da üzüntü vericidir.”

Ataşehir AK Parti İleçe Başkanı

Avukat Mustafa Naim Yağcı.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]