Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başbakan Yıldırım, Sancaktepe’de açılışlar yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım Sancaktepe Belediyesi tarafından yaptırılan “1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı’nı” törenle hizmete açtı.

1 Aralık Cuma günü gerçekleşen açılışta Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Çanakkale’de aziz vatanımızı bize emanet etmek için şehadete koşan tüm ecdadımıza ve anadolunun yiğit insanı, değerli dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, açılışını gerçekleştirdiği 1915 Çanakkale Panoramave Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın tarihi değerlerimizi hatırlamamıza vesile olacağını belirtti.

Hükümet olarak gerçekleştirdikleri yatırımların altını çizen Yıldırım, “Hükümet olarak amacımız, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürmek ve insanlarımızın yüzünü güldürmek. Bu amaçla Türkiye’yi 15 yıldır dev yatırımlarla buluşturduk.” dedi. Dünyada 9 yılda yapılan 10 büyük projenin 6’sının Türkiye tarafından yapıldığını belirten Yıldırım, bu başarıların mimarının, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise,“Şuanda buranın metrosu gündemde, inşallah kısa zamanda Ümraniye’ye kadar açıyoruz. Dünyada henüz çok az ülkede var ama Türkiye’de ilk defa sürücüsüz metro bu güzergahın olacak. Önce Ümraniye’ye kadar açıyoruz. Devamında inşallah buranın metrosu İstanbul’un diğer yerlerinden daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

“Omuz omuza Sancaktepe’yi İstanbul’un en güzel yerlerinden biri yapacağız”diyen Başkan Uysal, “Gerçekten Sancaktepe’nin ismine yakışır bir park oldu. Tebrik ediyorum ilçe belediye başkanımızı. İnşallah ilçe belediye başkanımızla birlikte omuz omuza Sancaktepe’yi İstanbul’un en güzel yerlerinden biri yapacağız. Bu konuda hep beraber çalışacağız daha güzelini yapacağız” dedi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımızİsmail Erdem ise yaptığı konuşmada “

”Bugün çok anlamlı bir eserin açılışını yapacağız. 2016’nın 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferinin 101’inci yıl dönümünde bu eserin temelini atmıştık. Allah nasip eyledi,20 ay sonrada açılışı gerçekleştiriyoruz. Çanakkale geçilmez dedik 253 bin şehit verdik. İşte o büyük destanı gönüllerde yaşatmak, gelecek kuşaklarla tanıştırmak adına bu anlamlı eseri inşa ettik. Bu topraklarda asırlarca devlet geleneğine sahip olan büyük bir ecdadın torunlarıyız. Şuanda denizlerin ötesinde okyanusların ötesinde devletimiz ve milletimizin istikbaline kurulan kumpasları çökertmenin tek yolu Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmak. Anadolu’nun hiç bir karış toprağına düşmanın kirli ayakları dokunamayacak. O gün 253 bin şehit verdik. Bugün 80 milyon bu vatan için devlet için ay yıldızlı bayrak için, özgürlük için, istiklal için her zaman hazırız. Vatana, bayrağa canımız feda olsun diyoruz”diye konuştu.

“Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması”
Başkan Erdem,“Bu eser bir tarafıyla Çanakkale’deki şehitliğin küçültülmüş hali oradaki tüm şehitlik abideleri burada mevcut. Ayrıca müze var içerisinde ve yine 18 metre yüksekliğinde 22 metre çapında da Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması var. İnşallah 365 gün burası halkımıza gençlerimize,öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek. Bu eserin adını da şehitlik parkımıza da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını vererek, hem onu rahmetle anıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu da iyi bir Osmanlı çocuğuydu. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardındam 1915 Çanakkale Şanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler parkı kurdela kesiminin ardından hizmete açıldı

İlgili Haberler

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]