Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ömer Dinçer: “Adalet nefsimize, çevremize ve topluma ait ilişkilerle ilgilidir”

Yayınlanma:
ABONE OL

İlim Kültür ve Eğitim Vakfı, Öğrencilerine planladığı TECRÜBE KONFERANSLARI serisinde ilk programı Prof.Dr. Ömer Dinçer ile gerçekleştirdi.

Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, eski Bakan Prof.Dr. Ömer Dinçer İKEV yurtlarında kalan öğrencilere verdiği konferansta birçok konuda tecrübelerini, tespitlerini aktararak, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Dinçer, Kıbrıs’ta Temel Karamollaoğlu ve Prof.Dr. Sabahattin Zaim Hoca’nın bulunduğu bir programa katıldığı sırada, Zaim Hoca’nın tavsiyeleri üzerine akademisyenliğe karar verdiğini ve o görüşmenin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirttiği konferansında, öğrencilik yıllarını, akademisyenlik dönemini, siyasi görevlerini, tecrübeleri ile anlatarak tespit ve tavsiyeler ortaya koydu.

Prof. Dr. Dinçer, Türkiye’de en önemli problemin insanlarda nitelik, adalet ve ahlak eksikliği olduğunu iddia ederek, bu konuda örneklerle açıklamalarda bulundu.

İnsanlar toplumsal ahlak ile bireysel ahlak konusunda ayırım yaparak dürüst davranamıyorlar diyen Prof. Dinçer; evde başka, işte başka, sosyal alanda başka, hizmet alanında başka ahlak gösteriyorlar ve dürüst davranmıyorlar tespitini yaptı.

Dinçer, bireysel değerler ortaya konurken, yaptıkları işler başka olunca sıkıntı doğuyor ve ahlak problemi ortaya çıkıyor dedi.

Memur olmak, iş adamı olmak veya akademisyen olmak isteyen gençlere ayrı ayrı tespitlerle tavsiyelerde bulunan Dinçer, uzmanlaşın, yaptığınız işi severek yapın, planınızı kendiniz yapın dedi.

Önünüzdeki, arkanızdaki, sağınızdaki ve solunuzdaki insanlardan daha iyi bilgi ve yeteneğe sahip değilseniz niteliksiz sayılırsınız diyen Prof. Dr. Ömer Dinçer, geleceğiniz potansiyel çalışmanızla alakalıdır ifadesini kullandı.

Ömer Dinçer, adalet nefsimize, çevremize ve topluma ait ilişkilerle ilgilidir diyerek; fiziki yapınıza, manevi yapınıza ve topluma hizmet ederseniz adil olursunuz diyerek uyarılarda bulundu.

Yusuf Has Hacib’in Kutadgu Bilig eserinde belirttiği şu üç şey çok önemlidir, onlar:

Doğruluk, iyilik ve edeb, unutmayın diyerek tavsiyelerde bulunan Ömer Dinçer, son olarak da doğru siyaset için akla, siyaseti doğru yapmak için ise bilgiye ihtiyaç vardır dedi.

Bakanlıkları döneminde, Kamu Yönetiminde yeniden yapılanma projesini yürütürken ve Milli Eğitimde önemli projeler hayata geçirmek isterken büyük engellerle karşılaştığını ifade eden eski bakan Ömer Dinçer, siyasete devam etmedim açıklamasında bulundu.

 

Konferansına başlamadan önce kendisine teşekkür eden ve takdim eden İKEV Genel Sekreteri Mustafa Hasan Öz, yaptığı açış konuşmasında Ömer Dinçer’i tanıttı ve şu açıklamalarda bulundu:

“ İKEV Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Müdürümüz Yılmaz Bayat Bey’in dostu davetimizi kabul edip gelen, “Değişim şart” diyerek önemli açıklamalar yapan, bilim adamı, eski bakan Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer Hocamıza katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.

Prof. Dr. Ömer Dinçer 1956’da Karaman’da doğdu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Yönetimi ve Politikası bölümünü bitirdi. Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Marmara Üniversitesinde İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında 1988’de Doçent 1994’de Profesör oldu.

ABD’de Drexel Üniversitesinde araştırmacı olarak çalışmalar yaptı.

Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü’nde  yöneticilik yaptı.

Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programlarında Başkanlık yaptı.

BM Habitat II Konferansında İBB Koordinatörlüğü yaptı. İBB’ de Danışmanlık yaptı. Başbakanlık Baş Müşaviri oldu. Başbakanlık Müsteşarı oldu. İstanbul Milletvekili oldu (2007)

2009’da 60.Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı,

2011’de 61. Hükümette Milli Eğitim Bakanı oldu.

On bir adet kitabı yayınlandı.

Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, Değişim Yönetimi ve Örgüt Geliştirme konularında araştırmalar yaptı, eğitimler verdi, kitaplar yazdı.

Beyken Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yaptı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Dekanlık yaptı.

Son kitaplarından biri “Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu kadar Zor ?” ile gündem oluşturdu.

Kitaba, Marquez’in “Gerçeğin evine ön kapıdan değil arka kapıdan girilir cümlesiyle başladı.

Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Projesi’ni başlattı, yürütmeye çalıştı, ama birçok engelle karşılaştı.

Gerçekleştirdikleri de oldu, gerçekleştiremedikleri de.

Sonra siyasetten ayrıldı.

Halk merkezde olmalı dedi. Ama engellendi, eleştirildi. Siyasi görevlerinde kendini yabancı hissetti. Projesi Derin Devlete ve statükoya dokunuyordu.

Bir zamanlar Milli Görüş Hareketinin lideri 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Değişim dedi, mücadele verdi, ömrünü bu yola koydu, değişim dayatma ile olmaz, kendi isteğiyle ve ikna ile olur dedi. Başına gelmeyen kalmadı. Büyük miras bıraktı, hizmet etti, iz bırakan öncülerden oldu.

“Eğer asimile edilemiyorsanız yok edilemezsiniz. Yaşadıklarım bunlardır” dedi. Ömer Dinçer Hocamız bir röportajında

“Türkiye ‘de Değişim Yapmak Neden Bu kadar Zor ?” kitabında

“Bugün yapılması gerekenlere rehber olsun istedim.” diyerek yazdığını ifade ediyor.

“Türkiye ‘de değişim yapmak sancılı ve fakat zorunlu” diyor Hocamız.

Ömer Hocamızın son kitabı “Bilgi ve Hikmet Sahiplerinden Yönetim Dersleri” dir.

Prof. Dr. Ömer Dinçer Bey halen Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Bir gazetede köşe yazarıdır. Bazı şirketlere yönetim danışmanlığı yapmaktadır.

Katılımından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. “

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]