Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

1.Lions Türkiye Opera Ödülleri sahiplerini buldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslar arası Lions Dernekleri, 118-Y Yönetim Çevresi, Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu’nun “1. LIONS TÜRKİYE OPERA ÖDÜLLERİ” Büyük Kulüp’te düzenlenen törenle sahiplerine verildi. 

Yönetim Çevresi Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ln. Nesibe Müsevitoğlu’nun koordinasyonunda, Lions kulüplerinin sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Ln.Bariton Sedat Öztoprak’ın proje mimarı olduğu “1. Lions Türkiye Opera Ödülleri Töreni” ile büyük kulüp tarihi bir geceye tanıklık etti.

Opera dünyasının tanınmış isimleri, sanatçılar ve Lionlar geceye şıklıkları ile damga vurdular. Oscar ödülleri törenini aratmayan gecede, konuklara kırmızı ve beyaz şaraptan oluşan zengin bir akşam yemeği menüsü sunuldu.

Açılış konuşmasında Ln. Nesibe Müsevitoğlu  “- “Lions Türkiye Opera Ödülleri” projesi , Kurucu Başkanı olduğum Caddebostan Sahil Lions Kulübümüzün değerli Kurucu üyesi Ln.Bariton Sedat Öztoprak ile bir hayalimizdi.Yönetim Çevremiz Kültür Sanat Komitesi Başkanlığı görevi bana verildiğinde,  ilk işim bu hayalimizi programıma almak oldu.Genel Yönetmenimizin onayı ve Eğitim Hedef Koordinatörümüz Ln.Serpil Güleçyüz ile Caddebostan Sahil, İdealtepe, Yeni Fenerbahçe, Sahrayıcedit, Bağlarbaşı, Suadiye Sahil, Kalamış Körfez, Bostancı, Acıbadem, Ataşehir, Üsküdar,  Kadıköy kulüplerimizin desteği sayesinde bu görkemli gecemiz gerçekleştirildi. Öncelikle proje mimarı Sevgili Sedat Öztoprak ve çok değerli Jüri üyelerimiz başta olmak üzere, destek veren herkese sonsuz teşekkürler ederim.”Dedi. 

Aşk-ı Memnu ve Rusalka operasından görüntülerin yer aldığı barkovizyonun ardından, proje hakkında bilgi vermek üzere Jüri Başkanı da olan Ln. Bariton Sedat Öztoprak  Müsevitoğlu tarafından sahneye davet edildi. 

Öztoprak konuşmasında  “-Bu günlerde ülkemizin  kaliteli ve kimlikli sanatsal yapıtlara  hasret kaldığı dönemde, sanata ve gerçek sanatçıya hak ettiği değeri hatırlatma adına sembolik bir algılama ile oluşturulan”1. LIONS TÜRKİYE OPERA ÖDÜLLERİ”  opera eserlerinin oluşmasında olmazsa olmazlarını  temsil eden,10 farklı dalda başarılı opera sanatçılarına verilecektir. Opera Ödülleri hayalimi ve ülkemize taşıdığım Uluslar arası Belvedere Viyana Şan Yarışması Türkiye elemelerinin gerçekleştirilmesinde hep yanımda olan sanat ve sanatçı dostu Ln. Nesibe Müsevitoğlu’na, ve bu anlamlı projenin arkasında duran Genel Yönetmenimiz Ln. Ender Canıtez’e, Ln. Serpil Güleçyüz’e ve kulüplerimize ben de teşekkür etmek isterim. Her işin ilki en zorudur. Biz bu zorluğu bu gece ile yendik. Önümüzdeki yıllarda bu ödülün Tüm Türkiye Lionları tarafından desteklenmesini istiyorum” Dedi. 

Ödüller “2009-2010 OPERA SANAT YILINDA TÜRKİYE GENELİNDE” başarılı olmuş 8 sanatçıya ve yılın en iyi opera prodüksiyonu, yılın en iyi Türk operası yapıtları ile birlikte toplam 10 ana dalda verildi.

Türkiye’nin opera sanatında bir numaralı isimlerinden oluşan Jüri üyeleri; Kompozitör ÇETİN IŞIKÖZLÜ, Gazeteci, Müzik Eleştirmeni HAYATİ ASILYAZICI,  TRT Klasik Müzik sorumlusu VEFA  ÇİFTCİOĞLU, Andante klasik müzik dergisi genel yayın yönetmeni SERHAN BALİ’nin seçtiği 10 daldaki opera ödülleri gecede sahiplerine; Lions Genel Yönetmeni Ln.Ender Canıtez, Geçmiş Dönem Konsey Başkanı Ln.İnal Aydınoğlu, Eğitim Hedef Koordinatörü Ln.Serpil Güleçyüz, Kültür Sanat Komitesi Başkanı Ln.Nesibe Müsevitoğlu ve Jüri Başkanı Ln.Bariton Sedat Öztoprak tarafından verildi. 

Jüri tarafından: “EN İYİ TÜRK OPERASI; AŞK-I MEMNU (İZMİR OPERASI), EN İYİ OPERA PRODÜKSİYONU; RUSALKA (ANTALYA OPERASI), EN İYİ OPERA KAREOGRAFI; UĞUR SEYREK, EN İYİ KOSTÜM TASARIMCISI; AYŞEGÜL ALEV,  EN İYİ DEKORATÖR; ÇAĞDA ÇİTKAYA, EN İYİ KORO ŞEFİ; GÖKÇEN KORAY, EN İYİ ORKESTRA ŞEFİ; SELMA ADA,  EN İYİ REJİSÖR; AYTAÇ MANİZADE, EN İYİ ERKEK SOLİST; Bas TUNCAY KURTOĞLU, EN İYİ BAYAN SOLİST; SOPRANO BİRGÜL SU ARİÇ” olarak seçildi. 

Ödülünü alırken heyecanlanan ve göz yaşlarına engel olamayan Soprano Birgül Su Ariç “-Ben işimi çok seviyorum, bu ödül de benim için çok anlamlı ve yüreklendirici oldu, duygularıma hakim olamadığım için kusuruma bakmayın” Dedi. 

En İyi Orkestra Şefi seçilen Salman Ada “- Gelecek sene ben jüri üyesi olmak istiyorum, çünkü Türkiye’nin en önemli orkestra Şefi Çetin Işıközlü’yü ben seçmek istiyorum. Bu yıl o jüride olduğu için ödülü ben aldım.” Şeklinde esprili bir konuşma yaptı. 

Genel Yönetmen Ln. Ender Canıtez tam kadro ile gecede yer alan jüri üyelerine teşekkür plaketlerini ve Lions dönem bayrağını verdikten sonra yaptığı konuşmada “- Bu muhteşem geceyi bize yaşatan, başta proje mimarı Ln.Sedat Öztoprak ve jüri üyeleri olmak üzere, Proje koordinatörümüz Kültür Sanat Komitesi Başkanım Ln.Nesibe Müsevitoğlu’na, Eğitim Hedef Koordinatörümüz Ln.Serpil Güleçyüz ve sponsor kulüplerimize teşekkür ediyorum.Bu projenin ve bu yıl ilk defa başlatılan “ Kısa Film Yarışmamızın” da , 10 Yıl önce başlatılan ve geleneksel olarak her yıl devam eden “LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ” gibi geleneksel olarak devam etmesini temenni ediyorum.”Dedi. 

Hans Gabor Belvedere –Viyana Şan yarışması Türkiye finalistlerinden Tenor Cenk Bıyık ve Soprano Gülbin Kunduz mini bir konser verdiler. Gecenin sürprizi  En İyi Orkestra Şefi seçilen Salman Ada’nın kendi bestelediği bir eseri yorumlayan Bas Tuncay Kurtoğlu’na piyanoda eşlik etmesiydi. 

Gece ödül alan en başarılı erkek solist KURTOĞLU ile  en iyi bayan solist Soprano BİRGÜL SU ARİÇ’in verdiği konser ile sona erdi. Sanatçılara Türkiye’nin tanınmış Piyanisti Nurser Ugan eşlik etti.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]