Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Saadetli Gürlü: Bu oranlara zam denemez

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren ve hükümetle ve yetkili sendikanın uzlaşmasıyla sona eren toplu sözleşme ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 1 milyon 900 bin memur emeklisini ilgilendiren ve hükümetle ile yetkili sendikanın uzlaşmasıyla sona eren toplu sözleşmeyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Bu Oranlara Zam Denemez

Hükümet zam teklifini açıklamadan önce yetkili sendika olan Memur-Sen’in teklifini kabul edilebilir bulduklarını ifade ettiklerini anımsatan Gürlü, “Tabii gönlümüzden geçen daha fazlasıydı. Ancak AK Parti iktidarının bu konudaki geçmiş dönemdeki siyasetini de bildiğimiz için, makul bularak direk kabul edilmesini talep etmiştik. Ancak bu gerçekleşmedi. Şu anda uzlaşmayla verilen oranlara zam dahi denemez. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz çok büyük ihtimalle memurlarımız ve memur emeklilerimiz her dönemde enflasyon, zam oranlarını geçeceği için fark alacak. Yani enflasyon kadar zam alacak. Bir bakıma hiç zam alamayacak” şeklinde konuştu.

Büyümeden Pay Neden Yok?

Hükümetin ülkenin büyüdüğünü ifade ettiğini de anımsatan Muhammet Gürlü, “Madem ortada bir büyüme var. Neden memur ve emekliler enflasyon oranlarında zamlara mahkum ediliyor. Memurlar bu ülkede hizmet üreten kesim. Memur emeklileri de geçmişte hizmet üretmiş büyüklerimiz. Madem büyüme olduğunu söylüyorlar onların da bu büyümeden pay alması gerekiyor. Ancak maalesef bunu da göremiyoruz” diye konuştu.

Memurlar ve emeklilerinin aileleriyle birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 20 milyonluk bir kitleyi oluşturduğuna da değinen Başkan Gürlü, “Bu kadar büyük bir kesim düşük maaşlarla geçinmeye çalışıyor. Hele memur emeklilerinin durumu çok daha kötü. Hükümet bu düşük zam oranlarıyla 20 milyonluk bir kitlenin yaşam standardını yükseltebilirdi. Ancak bunu gerçekleştirmediler” dedi.

Memurumuz Bize Güvensin

Refahyol iktidarında dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın memurlara yaptığı yüksek zam oranlarına da değinen Gürlü, “Biz o dönemde memur maaşlarında 1 yılda yaklaşık yüzde 250 zam yapmıştık. Yine geçtiğimiz seçim dönemlerinde memurlarımıza yüzde 50 zam vaad etmiştik. Biz bunları yaptık, yine yaparız. Kimse de bize kaynak soramaz. Yeter ki memurlarımız ve memur emeklilerimiz bize inansın, güvensin, destek versin” dedi.

Muhammet Gürlü son olarak Hacca gidecek memurlara verilen izni prensipte olumlu karşıladıklarını ancak izni kalmamış memurlara ücretsiz izin şeklinde düzenlenmesini doğru bulmadıklarını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
26 Nisan 2024
İSTANBULLULAR, KADIKÖY’DE ATALIK TOHUMLARLA BULUŞUYOR

Kadıköy Belediyesi’nin atalık tohum üretimini korumak, desteklemek ve çoğaltmak amacıyla bu yıl 3.’sünü düzenlediği Kadıköy Tohum Takas Şenliği, 28 Nisan Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek. Ziyaretçilere atalık tohumların hediye edileceği şenlikte, 30’dan fazla üretici ve kooperatif de stant açacak. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı gıdaya erişimin önündeki en büyük tehditlerden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı.   İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]